Re: :: bandpass projektas ::
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
b) Ar neklystu nezaisdamas su turiais, o tik su faziku?
Viskas teisingai.
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
c) Kaip suprantu, negerai, jei faziko vidine anga nukreipta tiesiai i garsiakalbi? Jis turi gaut tik oro slegi, o ne tiesiogine banga nuo membranos tiesa?
Iki lemputės. Dujos slegia į visas puses vienodai ;)
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
c) Jei deže aptrauksiu raudona medziaga ir juodai uzrasysiu "Pump up the jam", ar nepasikeis grojimas :-D ?
Labai pasikeis. Kaip tik bumptels, tu raudonuosi ;)
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
Laukiu savo projekto vieso teismo, t.y. patarimu/kritikos.
Visuomet prašom. Dėl šito reikalas nesustos ;)
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
Kokie būtų monobloko + prieš tiltinama 2kanali?
Monoblokas mažiau galios iš akumo srėbs lyginant su to pačio galingumo dvikanaliu.
Re: :: bandpass projektas ::
Citata:
"fingerprint" rašė čia:
Taigi reikalas toks.
taigi, pagrindinis tikslas ir mintis tokia- paleist palanginius koaksus grot nuo kokiu 60-70 hz, o suba iki sio daznio. Nes, jei teisingai suvokiu, leisti siu garsiakalbiu darbo dazniams dubliuotis būtų klaida, teisingai? Antra vertus, cia jau galima ir islost- kam man reikia, kad subas dubliuotu ta juosta, kuria atgroja koaksai, o dar aukščiau ir komponentai, kai as galiu verciau jam leisti groti siauresniame diapazone ir pasiekti didesni SPL'a, praktiškai neaukodamas bandwidtht'o, t.y. ir kokybės? Ar teisingai cia mastau?
Subas 13cm garsiukus stumdo taip kad pamatęs išsigastum,tai ką kalbėti apie 20cm.Visai neturi reikšmės nuo kur tu juos leisi ,jie vis tiek gros tą ką nori subas.Jei netiki atjunk 20 ir paleisk subą ,pamatysi ką išdarinės 20.
infinity kappa dvyliktukas puikus dinamikas tik portas
portas palangej kvailas sumanymas, vienas dalykas kad portas tures but gan mazho diametro jei darysi ji trumpa o del mazho diametro padides oro greitis porte atsiras girdima turbulencija ties porto galais, taigi klausysio ne zhemo o oro shnypshtimo. turiu toki pat dinamika bandpasse, gan neblogai skamba, infinity kappa del savo zhemo fs'o ir didelio Vas geriausia groja uzdarose dezhese ar bandpassuose, ported dezhese groja skaudzhiai- nera minkshtumo nes mazhas group delay. pasiulymas tavo projektui, jei nori puikaus minkshto zhemo ir normalaus savo kox'u darbo matuok savo koksu t/s parametrus daryk jiems uzhdaras dezhutes i palange ir daryk bandpass'a su didesnem kamerom ir porta leisk i bagazhine uzhteks to zhemo!
Re: infinity kappa dvyliktukas puikus dinamikas tik portas
Citata:
"mekarnikas" rašė čia:
portas palangėj kvailas sumanymas, vienas dalykas kad portas turės but gan mažo diametro jei darysi ji trumpa o del mažo diametro padidės oro greitis porte atsiras girdima turbulencija ties porto galais, taigi klausysio ne žemo o oro shnypshtimo. turiu toki pat dinamika bandpasse, gan neblogai skamba, infinity kappa del savo žemo fs'o ir didelio Vas geriausia groja uždarose dežese ar bandpassuose, ported dežese groja skaudžiai- nera minkshtumo nes mažas group delay. pasiulymas tavo projektui, jei nori puikaus minkshto žemo ir normalaus savo kox'u darbo matuok savo koksu t/s parametrus daryk jiems uždaras dežutes i palangė ir daryk bandpass'a su didesnem kamerom ir porta leisk i bagažine užteks to žemo!
Koks tavo bandpasso kamerų tūris ir portas?
mano subelis su viena ported kamera.
uzhdara kamera 40l, ported kamera 42l, portai (2* d 100mm*l 212mm), skamba puikiaikai!
Re: mano subelis su viena ported kamera.
Citata:
"mekarnikas" rašė čia:
uždara kamera 40l, ported kamera 42l, portai (2* d 100mm*l 212mm), skamba puikiaikai!
O į vidų ką ir kiek dėjai (sinteponas, paralonas)?
Tūriai kaip suprantu jau įvertinus subą bei portus? Švarus tūris gaunasi 38 ir38l?
Beje kodėl ported kamera tokia didelė? Man atrodo didinant ported kamerą didėja efektyvumas, bet siaurėja dažnių diapazonas?
Kuo netiko gamintojo rekomenduojamas tūris?
Skaičiavai su JBL programa?
Portai kokiam dažniui nustatyti?
T/S parametrus matavai ar pasitikėjai gamintojo duotais?
Kokia mašina pas tave?
Daug klausimų, bet norėčiau pamatyt atsakymą :D
Citata:
"Svajūnčikas" rašė čia:
Citata:
"mekarnikas" rašė čia:
uždara kamera 40l, ported kamera 42l, portai (2* d 100mm*l 212mm), skamba puikiaikai!
O į vidų ką ir kiek dėjai (sinteponas, paralonas)?
Tūriai kaip suprantu jau įvertinus subą bei portus? Švarus tūris gaunasi 38 ir38l?
Beje kodėl ported kamera tokia didelė? Man atrodo didinant ported kamerą didėja efektyvumas, bet siaurėja dažnių diapazonas?
Kuo netiko gamintojo rekomenduojamas tūris?
Skaičiavai su JBL programa?
Portai kokiam dažniui nustatyti?
T/S parametrus matavai ar pasitikėjai gamintojo duotais?
Kokia mašina pas tave?
Daug klausimų, bet norėčiau pamatyt atsakymą :D
del turiu tai taip, shvarus turis kazhkur apie 38/38l ported kamera didele del to kad mazhinant kamera labai dideja group delay, jis neprieshas kai nori ishgaut sodru, minkshta zhema, bet kai virshija 10-12ms ji reik mazhint! depinau tik ported kamera, dejau 50mm paralono ant visu sieneliu (irgi group delay mazhinimo sumetimais). del T/S tai buvau mataves bet tai buvo priesh gerus 1,5 metu tai net nebezhinau kur tas projektelis ir bera, bet nors garsiakalabis ir made in china, bet kiniechiai gana tiksliai atliko amerikiechiuinzhinieriu norus ir kiek atsimenu T/S mazhai tesiskyre nuo gamintojo duotu... portu dazhnis 62hz, nors chia irgi netiksliai nes sakau nerandu matuotu T/S o su standartiniais kiek suprantu ir pats gali pasizhiuret, mashina - ish pradzhiu gulejo passate universale, dabar golfe trechiam vazhineja (nebe mano jau). del speakershopo, tai seniausiai juo nebesinaudoju, kelis kart pavede ir shiaip mazhai galimybiu ir gan kvailas naudojimas.
Citata:
"mekarnikas" rašė čia:
uzhdara kamera 40l, ported kamera 42l, portai (2* d 100mm*l 212mm), skamba puikiaikai!
tai sitam garsiakalbiui, geriau daryti tokia deze (su dviem fazikais), gros geriau negu su vienu?
portai du bet vienoj kameroj nes jei viena porta tedarysi
portai du bet vienoj kameroj nes jei viena porta tedarysi ir butent tokio diametro tai shvilps tavo portai o ne gros!
portai du bet vienoj kameroj nes jei viena porta tedarysi
portai du bet vienoj kameroj nes jei viena porta tedarysi ir butent tokio diametro tai shvilps tavo portai o ne gros!