Aisq, dabar gywensiu ramiau zinodamas jog scenos negalima wadinti bloga jei jos centras ne pries wairuotoja. :-D Labai didelis tau Aciu uz pagalba ir suteiktas zinias.
Su nuosirdzia pagarba Aivaras :wink:
Printable View
Aisq, dabar gywensiu ramiau zinodamas jog scenos negalima wadinti bloga jei jos centras ne pries wairuotoja. :-D Labai didelis tau Aciu uz pagalba ir suteiktas zinias.
Su nuosirdzia pagarba Aivaras :wink:
Man tai geriau kai centras gerai išreikštas ,teisyngas fokusavimas ir pozicionavimas(labai myliu procesorius) ,NEGU gyvas normalus skambėjimas ir nenusakomas centras ( manau žinot ką noriu pasakyt) be to kokie dar ten kompromisai???Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
:-k šiaip tai nieko nemoku ir nieko nažinau. Geriau patylėsiu. :-&
Užsidėk savo mašinoj pilno simfoninio orkestro gerus įrašus. Beveik garantuoju, kad sistema „užsikimš“ nežiūrint į brangius elementus ;)Citata:
"Gincė" rašė čia:
Na ši diskusija nelabai turi sveiką pagrindą nes yra paliečiami įsitikinimai. Mano įsitikinumu su labai gerais komponentais, brangia sistema, sudėtinga instaliacija eini pigiausiu keliu - sustumdyti laikus suknistu procesorium. O toj komplektacijoj gali teriodamas 2-3 balus kairės vietos fokusavime išlošti 10 balų tonaliniam balanse ir kokius minimum 5 taškus garso scenoj ir aplinkoj. Štai apie tuos kompromisus ir kalbam ;)
Apskritai, norėdamas gerai padaryti mašiną turi idealiai žinoti taisykles ir suvokti vertinimo kriterijus. Už tai ir siūlau sekančiam sezonui patapti teisėju, tada bus mažiau ginčų ir lengviau bendrauti ;)
Problema ta kad gero pilno simfoninio orkestro įrašo neturiu. geriausiu atveju gal Focal diske(net nežinau ar ten jis pilnas) nes tokios muzikos net neklausydavau (toks skonis ) ir dabar nelabai klausau,jei paskolinsit ar kartu paklausysit bus puiku! Ir kartu gera pamoka man (bent tikiuosi) BUS. O teisėju tapt dar nesiruošiu, per mažai įdirbio ir per daug prisiklausiau savo mašinos,nors bet kokiu atveju mokytis ir tobulėt reikia .Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
Tiesiog stebiuosi kad išsivystė tokia diskusija!
Sveikinu.Manau nuo tokių pokalbių kyla ir forumo ir visų lygis.
Yra tokia mašina LuAZ, kurioj vairas ir taip per vidurį :)))Citata:
"KirviZ" rašė čia:
Tai va issiaiskinau kodel klausant realu muzikini irasa gavau labai siaura scena ir labai daug atspalviu: noredamas maksimaliai atrist garsa nuo midbass, perlenkiau su filtru eile (tas pats ir su viduriuku) ir netekau dalies tos signalo informacijos kuria pavadinciau muzikine . Buvo likus tik informacija apie garso saltini (jo vieta scenoje ir jo sufokusavimas). Kaip ir su viduriuko filtru is apacios : nenoredamas jo per arti prileist prie rezonanso ir dar apkraut zemais dazniais per stipriai apkapojau jam signala. Dabar perreguliavus situacija pasitaise: muzika pasidare siltesne,dingo tas saltumas ir iraso pojutis ,instumentai pasidare ne tokie suspausti i atskirus taskus ,klausant styginius atsirado naturalus instrumento korpuso grojimas,kuris uzpylde tuos tarpus kurie buvo nuo ankstesnio instrumentu suspaudimo(grodavo is tam tikro tasko nebuvo jokios informacijos ka veikia instrumento korpusas stygom grojant pvz. zemus daznius ,girdedavos tik stygu grojimas). Su scenos gyliu irgi issiaiskinau: perreguliavus mid bass filtrus aisku vel pazaidziau su subo faze:kiaip pvz paimsiu 15 Emma track, pradejus grot musamiesiem aiskiai girdisi kad jie giliau scenoje (del gylio nesigincisiu) ,o prasidejus bosines gitaros partijai aisku kad ji artciau uz musamuosius.Taigi atradau ,kad Z asis mano scenoje gali but ir gilesne nei buvo (tas Z, gal ne toks kad nepasivytum 5 pavara ,bet tikrai geresnis nei buvo sureguliavus varzybom) .Kiti mano turimi akustiniai (ir ne tik)irasai ,kurios naudoju reguliuojant aparatura irgi uzgrojo gyviau.Nebera tokio didelio garso pasikeitimo ijungus ir isjungus laiko korekcija . Isjungus laikines korekcijas garsas pakinta labai ne daug ,sufokusavimas nepakinta, tik instrumentai pabega is savo vietu ir susispaudzia kas kur,taigi kol kas korekcija liks ijungta ,nes mano nuomone garso tiek kiek anksciau negadina ,o instrumentu issidestyma pataiso ...Citata:
"Artūras-M" rašė čia:
Mano alpine grotuvas turi tokia funkcija T.corr (time correction) ji leidzia nustatyt velavima milisekundziu tikslumu pasirinktam garsiakalbiui.Kad nustatyt shia funkcija reikia ish pradziu pamatuot atstuma tarp arciausio ir tolimiausio garsiakalvio (ish viso ju yra 4)
toliausias garsiakalbis(deshine-galas) 2,25m
artimiausias (kaire - priekis) 0,5m
Reishkes atstumas kokiu reikia nustatyt velavima artimiausiam garsiakalbiui bus toks:
L=2,25m -0,5m=1,75m
laiko velavimas apskaiciuojamas taip:
t=1,75m / 343m/s x1000=5,1ms
(343m/s - garso greitis ore prie temperaturos 20c)
gauta rezultata belieka ivest i grotuvo atminti :)
Laiko korekcija iš tikrųjų mažiausiai kenkia skambėjimui. Didžiausią žalą daro ekvalaizeriiai. Be abejonės, jeigu ne optimaliai susiderinai filtrus, tai gero rezultatao taip pat nelauk.Citata:
"Gincė" rašė čia:
Beje, neprisirišk prie EMMA disko. Degraduosi, jame nėra muzikos.
kai buvo likus tik naktis prieš varžybas nieko kito kaip reguliuot pagal Emma nesugalvojau.Paskui buvo laiko pamedituot ir susiprast klaidas :oops: Teko net fonoteką papyldyt :-D
:smt033 kažkas surūkė pusę mano pasisakymo :lol:
Blemba, Gince, sorry, ne tą mygtuką paspaudžiau :oops:Citata:
"Gincė" rašė čia:
Viskas gerai ,gavosi trumpiau ir suprantamiau :wink:
Na kaip ir visada studentui ;) Šiaip visiem būtų sveika įsissvinti, kad EMMA diskas tai tik įrankis patikrinti sistemą, bet ne derinti. Galima neturint laiko pagal jį suderinti tik varžybom, kad būtų greičiau ( o gal tai ir tikslinga) , bet klausymui tikrai neverta rištis. Geriausia suderinti pagal savo žinomus įrašus ir pasitikrinus su EMMA disku gauti daug maž reikiamą vaizdą ;)Citata:
"Gincė" rašė čia: