-
Ats: Geriau vidutinis lempinis sriprekas ar geras tranzistorinis
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34855#msg34855 date=1141145707 rašė čia:
Pasufleruosiu, kad 100 vatų stiprintuvas, prie 4 omų apkrovos iš 230 voltų (čia juk žeminantis variantas, ne aukštinantis, kaip auto) naudoja apie 2A pastoviam galingtumui, vienam kanaluiu. 500 vatų trafas reikalingas AB klasei.
Tada aš tau pasufleruosiu, kad mašinoj apie AB klasę niekas nekalba, kai kalba apie galingumus. Automobilinės technikos gamintojai stiprintuvus kurie dirba AB klasėj jau vadina A klase. Ten kur AB vadina, tai dirba B+, tai yra šiek tiek praverti tranzai ~20 mA srovė ramybės. Tokios kaip B ar C kalsės, tai oficialiai nėra automobilinėj technikoj. Suprask, kad jeigu neparašyta AB, tai reiškia 100% kalbam apie B klasę ;)
O kai kalbam apie D klasę, tai turima mintyje įtampos keitiklį, kuris yra valdomas muzikiniu signalu. Teoriškai jo naudingumas yra apie 90-95% nes tranzai dirba rakto režime (reguliuojama impulso trukmė). Taip pat niekas automobiliuose nekalba apie triukšminį galingumą, visi kalba apie RMS ir dažnai pagerintą. Remiantis mano patirtim, tai jeigu stiprintuvas rimto gamintojo ir turi pagal juos 2x100, reiškia išvertus į pasinį nom galingumą jis turi 2x50. Tai yra tipiškai po keitiklio galinis laipsnis gauna 2x32-35V. Ir proporcijos daug maž išlieka ;)
-
Ne, tamsta, taip neišsisuksi. Kalbėta buvo apie galingumo konvertavimą. Koks skirtumas kokia klasė? Ju kalba ape reikšmę įtampa x srovė x varža = galingumas. Ir jooookio skirtumo, kokia klasė. Jei prie 230 v. 100 vatų 2 A. Tai tas pat iš 14,6 v. - 31,5 A. Nuo fizikos nepabėgsi. Iš niekur naudojama srovė neatsiranda ir niekur nedingsta. Kalba apie pastovų galingumą, o ne apie momentinį, ne apie impulsą, kurį palaiko kondai.
-
OK, jeigu toks įkyrus O:)
Tipiška sistema sudėta tūlam lietuviui kuris nepagaili ~10 kLT ir nelabai kreipia dėmesio į kokybę, iš akumuliatoriaus valgo pilna galia vidutiniškai apie 40-45A. Nuo akumo tokia sistemėlė gali dirbti 20-30 minučių neužvestu varikliu ir ne visai pilnu galingumu. Su užvestu varikliu jokių problemų, tik kartais galima užgesinti variklį, piknaudžiaujant garso rankenėle. Pajungus pakrovėją ima apie 30-45 A. Tai čia dar gana kukli sistema ;) Kam tau atrodo kišam 50 kv/mm maitinimo kabelius ir saugiklius po 200A ? ;) Ant 25 kv/mm laido 5 metrų ilgio krenta papildomai dar ~2 voltai O:)
Yra buve atvejų, kai mašinos stogas ties vidurine atrama linksta pagal taktą :supz:
-
Citata:
Artūras-M link=topic=2946.msg34876#msg34876 date=1141150153 rašė čia:
OK, jeigu toks įkyrus O:)
Tipiška sistema sudėta tūlam lietuviui kuris nepagaili ~10 kLT ir nelabai kreipia dėmesio į kokybę, iš akumuliatoriaus valgo pilna galia vidutiniškai apie 40-45A. Nuo akumo tokia sistemėlė gali dirbti 20-30 minučių neužvestu varikliu ir ne visai pilnu galingumu. Su užvestu varikliu jokių problemų, tik kartais galima užgesinti variklį, piknaudžiaujant garso rankenėle. Pajungus pakrovėją ima apie 30-45 A. Tai čia dar gana kukli sistema ;) Kam tau atrodo kišam 50 kv/mm maitinimo kabelius ir saugiklius po 200A ? ;) Ant 25 kv/mm laido 5 metrų ilgio krenta papildomai dar ~2 voltai O:)
Yra buve atvejų, kai mašinos stogas ties vidurine atrama linksta pagal taktą :supz:
tai čia daug nereikia, golfe pas mane irgi taip buvo, išsprendžiau bėdą įsidėdamas 500w max popierini sūbą mmmm pasaka.
-
... ... ... tebūnie... Ne man smegenys kliuksės ir stalčius neužsidarys po poros metų "klausymosi" :smt013
-
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34892#msg34892 date=1141153290 rašė čia:
... ... ... tebūnie... Ne man smegenys kliuksės ir stalčius neužsidarys po poros metų "klausymosi" :smt013
tai kad žinok s tokiu jau galima ir muziką klausyt,(nors tau gyvenime neįtiksi) kolkas mane tenkina grojimas
-
jo Joda nelabai daug ka mato tiktai kas gereuse viduriuko kaip matau pasji nebuna
-
Citata:
Arunas- link=topic=2946.msg34905#msg34905 date=1141160197 rašė čia:
jo Joda nelabai daug ka mato tiktai kas gereuse viduriuko kaip matau pasji nebūna
Būna. Savo topinį variantą vokiečiam pardaviau. Klausau (retai) hibridą + akustinis labirintas + tiuninguotas CD ... Prastai pagal buvusią, negaliu sakyti, bet tai viduriukas... MAN viduriukas
-
parduosi savo viduriuka?jei ka i pm
-
Joda tu kiek pamenu visus čia esančius buvai nieko nesuprantančiais asilais išvadinęs ir sakei kad čia tau nelygis ir niekada daugiau nebeateisi į šitą forumą. Kodėl gryžai? Nerandi bendramincių? Ar iš kitų forumų jau irgi buvai išfutbolintas?
-
Citata:
Garis link=topic=2946.msg34918#msg34918 date=1141203897 rašė čia:
Joda tu kiek pamenu visus čia esančius buvai nieko nesuprantančiais asilais išvadinęs ir sakei kad čia tau nelygis ir niekada daugiau nebeateisi į šitą forumą. Kodėl gryžai? Nerandi bendramincių? Ar iš kitų forumų jau irgi buvai išfutbolintas?
Kituose jau daugumą į protą atvedžiau. Kodėl turiu tau ataskaitas duoti?
-
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34919#msg34919 date=1141204408 rašė čia:
Citata:
Kituose jau daugumą į protą atvedžiau. <...>
Išeina, čia mes paskutiniai ir durniausi likom... :smt022 :-D
-
Citata:
spydas link=topic=2946.msg34920#msg34920 date=1141204916 rašė čia:
Citata:
Citata:
Aš nė vieno ir niekada durnium nepavadinau. Iš bet kurio iš jūsų galėčiau pasimokyti ir to neneigiu. Rasiu ko-pasimokysiu. O kas mano, kad jau viską žino...
Reikalas tas, kad garsui atidaviau 30 meų. TIk jam ir niekam kitam. Kito hobbio neturėjau. Dirbau diena dienon. Praktikos turiu. O klaidas dariau tas pačias, kokias dabar daro dauguma iš jūsų. Bet po daug metų visviena priėjau prie tikros tiesos. Prieisit ir jūs, reikia laiko. Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
-
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34921#msg34921 date=1141205826 rašė čia:
Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
Perdažysim ir būsi kaip naujas :smt023
-
-
manau ce dauguma turi savo nuomone susidare apie audio ir dauguma ce nesupranta tavo issireiskimu
-
netrukdykit zmogui reikst savo nuomones,man pvz. visai ydomu,o mokytis niekada nevelu,ziniu niekad nebuna per daug......
-
Citata:
Arunas- link=topic=2946.msg34946#msg34946 date=1141243989 rašė čia:
ir dauguma ce nesupranta tavo issireiskimu
Kodėl tu taip teigi ? Manau nesi šioje vietoje teisus....
-
Citata:
Ernestas link=topic=2946.msg34956#msg34956 date=1141292591 rašė čia:
netrukdykit žmogui reikst savo nuomones,man pvz. visai ydomu,o mokytis niekada nevelu,ziniu niekad nebūna per daug......
Pritariu :ploju:
-
daugelis mūsų 20-30metų užsiėma muzikos hobiu :smt033
-
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34921#msg34921 date=1141205826 rašė čia:
Citata:
spydas link=topic=2946.msg34920#msg34920 date=1141204916 rašė čia:
Citata:
Citata:
Viskas gerai ,tik savo nuomonę reiški labai kategoriškai, todėl kas turi mažiau patyrimo šioje srityje ,atrodo nesuprantama. O:)
Aš nė vieno ir niekada durnium nepavadinau. Iš bet kurio iš jūsų galėčiau pasimokyti ir to neneigiu. Rasiu ko-pasimokysiu. O kas mano, kad jau viską žino...
Reikalas tas, kad garsui atidaviau 30 meų. TIk jam ir niekam kitam. Kito hobbio neturėjau. Dirbau diena dienon. Praktikos turiu. O klaidas dariau tas pačias, kokias dabar daro dauguma iš jūsų. Bet po daug metų visviena priėjau prie tikros tiesos. Prieisit ir jūs, reikia laiko. Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
-
nu kaip zinau ce yra apie 800 registruotu :) o as manau gal koki 100 ir suprastu o kiti nosi pakrapstytu ir nesuprastu
-
beto joda atgaivino sita skilti :supz: :smt023
-
Gaila tik, kad konkretūs bachūriukai tą atgaivinimą verčia asmeniškumų razborke, kuri eis į šiukšliadėžę... :twisted: :smt020
-
Citata:
spydas link=topic=2946.msg34979#msg34979 date=1141310794 rašė čia:
Gaila tik, kad konkretūs bachūriukai tą atgaivinimą verčia asmeniškumų razborke, kuri eis į šiukšliadėžę... :twisted: :smt020
man labai idomu jei aisku ne paslaptis ka gerb joda veikia , nes jo protingos raslevos ,gincu pilni forumai
-
Kuria prasme "ką veikiu" m?
-
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34982#msg34982 date=1141311523 rašė čia:
prasme tokia , susidaro ispudis kad nenueini nuo kompo
ps .... as tai nepikalioju
-
Citata:
Hipy link=topic=2946.msg34992#msg34992 date=1141320927 rašė čia:
Citata:
Joda link=topic=2946.msg34982#msg34982 date=1141311523 rašė čia:
prasme tokia , susidaro ispudis kad nenueini nuo kompo
ps .... as tai nepikalioju
O tai rašyti galima tik kompu ir tik sėdint namie? Nejuokink. Šalta, tai palydovinės tv lėkščių nekabinu. Todėl ir kariaunu su jumi. Ateis šiltesnės dienos-su palydovais kariausiu. :smt021
-
Citata:
Arunas- link=topic=2946.msg34976#msg34976 date=1141309977 rašė čia:
nu kaip zinau ce yra apie 800 registruotu :) o as manau gal koki 100 ir suprastų o kiti nosi pakrapstytu ir nesuprastų
Na nesuprantančių kokie 700 ištrinti, taip kad liko visi suprantantys ;)
O kas nori kabinėtis, eikit prie stulpo ir klauskit kodėl jis žiemą be kepurės lauke stovi....
P.S. Manau pastaba bus teisingai suprasta O:)
P.S2 Maksimalistinis požiūris nėra labai blogai, nesvarbu kad kitą kartą padaroma minimalistiškai, laikinai bet ilgam ;)
-
uz laikino nieko nera pastovesnio :smt023