nepajusi
Printable View
nepajusi
Dar vienas dalykas labai neaiskus:
Stai koki porta nurodo JL Audio prideta instrukcija:
[img width=800 height=392]http://www.domasdesigns.tinklapiai.com/JL_instrukcija.gif[/img]
Dabar man paaiskinkit, ar L nurodo porto ilgi nuo pradzios iki alkunes uzsilenkimo, ar visa porto vamzdzio ilgi?
Ir dar vienas neaiskumas - kokiu ilgiu turi buti abu vamzdziai sujungti su alkune?
Lyra visas porto ilgis, o ilgiu paskirstymas nera labai svarbus, jis uzlenktas del to, kad tiesus jis paprasciausiai netelpa. o kas del ilgio iki alkunes ir po to tai... : vedi porta kiek gali iki galines sieneles ir tada uzlenki O:)
As irgi taip maniau kad del to kad netelpa, bet paziurek i nurodytus dėžes matmenis, juk D yra 292 mm, o porto ilgis yra tik 254 mm, taigi jis laisvai tilptu tiesus, ir dar liktu beveik 4 cm.Citata:
Black Scorpio link=topic=8087.msg83892#msg83892 date=1216061785 rašė čia:
Be to, nera nurodyta koks turi buti apytikslis porto sieneliu atstumas nuo dėžes sienu. (Hertz turi rekomendacijas, jei portas arti prie sieneliu, reikia trumpinti porto ilgi 30%, nežinau kaip su JL audio).
žodžiu, yra keletas neiskumu, manau parasysiu uzklausima tiesiai JL Audio techninei pagalbai, paziuresim ka atrasys, jei bus idomu idesiu ju atsakyma cia.
reikia sukurti i-klubo logotipą.Citata:
Domas link=topic=8087.msg83834#msg83834 date=1216042119 rašė čia:
reikia sukurti i-klubo logotipą.Citata:
Edmas link=topic=8087.msg83895#msg83895 date=1216062555 rašė čia:
[/quote]
Oi, zinok siuo metu turiu daug klientu su dizaino darbais, ir dar 5 eilej laukia. Artimiausiu metu deja neturesiu laiko :( O kada reikia?
vienur raso kad iki sieneliu turi but bent puse faziko skersmens, kitur kad bent tiek koks fazikas skersmens. as asmeniskai darau kad kuo toliau butu, arba kaip zavas dave pavyzdi, dar ir pinigu sutaupysiCitata:
Domas link=topic=8087.msg83894#msg83894 date=1216062412 rašė čia:
Parašiau JL Audio uzklausima, paziuresim ka rekomenduos :)
Rekomenduos naudotis instrukcija, arba kreiptis į instalerius.
Tegu pabando :smt013, juk parašiau as jiems kad nors ir skaitau as ju instrukcija, bet vistiek yra keletas matmenu nepazymetu. Nusiunciau ir ju paciu schema su pazymetomis vietomis kuriu matmenys nenurodyti.
turi turi, turi faziko ilgi bei skersmeni. ir zaisk su sitais matmenim
Zinai kiek man MDF ploksciu iseitu jei as "zaisciau" vis kitoj vietoj porto skyle pjaudamas ir klausydamas kokiu atstumu nuo sieneliu esantis portas geriau skamba :DCitata:
peris link=topic=8087.msg83903#msg83903 date=1216065664 rašė čia:
turejau galvoj, ant popieriaus. o galutini varijanta daryt deze
Dar vienas idomus "komponentas" kuris mane domina:
Ar kas esate bande naudoti Dynamat "Dynaxorb"?
Ar jauciamas skirtumas, verta det?
[img width=500 height=375]http://www.type-rsound.com/type-rsound/ppersonales/usuarios/dani/imagenes/Woofer_11_-_Dynaxorb.jpg[/img] [img width=149 height=146]http://www.xinheaudio.com/cn/car/pic/car/dynamat/dynaxorb/speaker/02.gif[/img]
pigiau manau sinteponas, o atliks panašiai tą patį manau, jei klystu pataisykit ;)
O kai su tuo sinteponu ar panasiomis medziagomis - ar reikia uzpildyti juo visa subo turi, ar tik sieneles isklot? Beje, porolonas netinka?
Dar maciau buna toks akustinis porolonas, gal ji geriau naudot nei sintepona?:
[img width=253 height=221]http://www.rubberimpex.com/images/RubberParts/JSRP21/AcousticFoamForNoiseControl.jpg[/img]
aš klausinėjau tai sakė tie banguoti porolonai reikalingi jei galingas subas.... o šiaip dežės rezonansam nuimt užtenka ir sintepono ypač kai toks subas, užtenka dėžės sieneles išklot, gali imti storesnio sintepono, nuo to blogiau tikrai nebus....
Pas mane toks banguotas dezej, geras dalykas pagal teorija, praktiskai ant klausos siaip irgi viskas gerai, lyg ir stendesnis maziau baubiantis zemas..
Tai kaip mano atveju, ar geriau sintepona det ar ta banguota porolona?Citata:
Truemayhem link=topic=8087.msg83918#msg83918 date=1216071889 rašė čia:
Jeigu skirtuma isgirsi, zinoma porolona
bet visada yra labai didelis jeigu. o kaip del to banguoto. jei subas groja labai zemai tai manau kad nieks neatskirs kas ten ar sinteponas ar sitas. o kaip su siek tiek aukstesniais dazniais? jauciamas realus skirtumas? ar tik teoriskai? cia imant kad ir priesbosio grojimo diapazona (nezinau kaip rasosi :D)
Na, jei jau jus "audiofilai" beveik nepastebite skirtumo tarp sintepono ir akustinio porolono, tai ka jau kalbeti apie mano suba ir ausis :D
Bet manau kad su tuo banguotu lengviau dirbt bus ji klojant ant sieneliu. (ankstesni suba darydamas, tiesiog prisaudziau 2 cm storio porolona kabemis, o prie stiklo audinio turbut teks ji klijuot, tai turbut irgi lengviau prisiklijuos nei sinteponas, kadangi jis toks "skystas", tai gali gerai neprilipt..)
O kaip sitas stiprintuvas, kazkaip nerandu internete info apie toki :smt017:
http://auto.plius.lt/pirkejams/skelb...a&id=64427
Sintepono klijuot nereikia. Paprasčiausiai prikabink jį ir viskas. Pvz.: pora skabių. Svarbu, kad jis dėžėj būtų (jeigu reikalingas), o ten jis prilipintas ar ne - jokio skirtumo.
Noriu jau pradet daryt deže, bet kad kilo keletas neiskumu su turiu :smt017, gal galit padet?
Zurekite sia lentele, bei pastaba apie turi:
[img width=800 height=390]http://www.domasdesigns.tinklapiai.com/turis.gif[/img]
Kadangi nurodyti isoriniai dėžes matmenys, atemes plokstes stori (19mm) paskaiciavau vidini turi ir gavau 15.4 l. Jis, suprantama nesutampa su nurodytu 14.2 l turiu. Kaip suprantu cia nurodytas turis, atemus porto ir garsiakalbio turi? (porto turi paskaiciavau, gaunasi 0.5 l, o garsiakalbio turi paskaičiuot per daug sudetinga).
žodžiu - kaip suprantu, man reikia daryti 15.4 l deže?
Dėkui :)
taip nes, dėžės tūris skaičiuojamas atmetus garsiakalbio tūrį
Dėkui.
Nusipirkau porta, buvo parašyta skersmuo 51mm (toks koki ir nurodo instrukcija), grizes namo pamatavau, Žiūriu kad cia isorinis skersmuo 51mm o vidinis 47mm :smt022, ar pirkt nauja, ar tokia paklaida nieko nereiskia?
nu jei jau turi tai pasibandyk su tokiu ;) taigi is mazesnio i didesni porta nesunku pakeist, kitas reikalas butu jei butu didesnis, ir i mazesni ir nedarytum apdailos dezei, o jei darytum tai galima uztaisyt skyle ir nauja pjaut
Ne, tai as dar skyles plokstej kol kas nepjoviau, tik siaip klausiu, ar nieko blogo jei vietoj nurodyto 51mm skersmens porto naudosiu 47mm? Kaip suprantu man paprasciausiai reikia padidint porto ilgi, kad tilptu tas pats turis kaip ir nurodytame 51x254mm porte?
mazinant porto skersmeni reikia mazint ir ilgi