Citata darko rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Aš kaip eilinis forumo vartotojas labai norėčiau, kad šitos temos dalis būtų nupjauta ir patalpinta į tam atitinkamą skiltį. Buvo pasirodęs jau ne vienas pardavime tokio tipo stiprintuvas (aš bent trys suskaičiavau) ir tikrai nemanau, kad labai jau didelė dalis forumiečių turi nuovoka kuom išskirtiniai šie daiktai, ką jau kalbėt kad yra vos keli, kurie juos ir rankose paturėt galėjo. Taigi labai norėčiau, kad šių daiktų autoriai apšviestų forumo bendriją. Pvz mane domintų ūkiškas paaiškinimas, kuom skiriasi Class A nuo A/B garso kokybe, efektyvumu (srovės panaudojimas) ir kuom Lempų pagrindu Class A skiriasi nuo tranzų.
Lempų pagrindu padaryti stiprai skiriariasi nes juose naudojamos lempos.O principai tie patys pp(push pull) dvitaktis arba se (single ended) vientaktis.Su lempom visai kitoks maitinimas bei įtampos,lempinį kad gerą suprojektuoti reikia pataikyt į tiesiškiausius jos darbo režimus,nepatiriant nuostolių dažnuminėje.Realiai iškraipymai dideli,o dar vienas akmuo - išėjimo trafai,gali mėgint įvairiausias geležis,vielas,pirk trafus už tūkstančius baksųvisi jie skamba skirtingai,nėra etalono...Lempinukai turi žavesio,bet minusu suskaičiuočiau daug daugiau nei tranzistoriniame.Galit mane prie sienos sušaudyt,bet mano nuomone(ir ne tik mano) lempoms jau senai laikas praėjo...dabar jau tokia tranzistorinė technika sukurta ir kuriama,kad lempai niekada nepavyktų net priartėti prie tokio garso.Visi rimti audiofilai,kurie siekia turėti gerą/geriausią garsą (o ne lempų pilną kambary),jau senai atsisakė lempų.Net užkietėję lempistai...Jei yra noro žaisti,būti madingam,prašau,bet tai ir bus žaidimasIMHO