Ok,
bandysiu bent pajungt viską iki sekmadienio myto, deja bus be podiumų pavertimo ir apdailos, bet tikiuosi bent kažkokį triukšmą skleis...
Taigi pora arbatinuko klausimų...
Papasakokit man prašau apie varžas ir kondensatorius.

Situacija nr.1

Yra blaupunkt dvidešimtukai xl200 4 omų (tikriausiai, bent jau ant magneto tiek rašo- o gal ten kartais gali rašyti bendrą komponentų varžą su aukštadažniais?) , yra aukštadažniai iš to pačio komplekto (kiek omų dabar irgi negaliu pasakyti nes ne namie esu, o draugė pamatuot nemoka, bet orginaliuose filtruose buvo 4,7 uF kondensatoriai). Jeigu aš priešbosius ir aukšadažnius pajungsiu lygegrečiai ant aukštadažnio pliuso pakabinęs 4,7 uF kondensatorių, o priešbosis eis pilna juosta, ką aš gausiu? Ar apkrova stiprintuvui bus norma? Ar to neina pasakyti, kol nepamatuota aukštadažnio varža?

Situacija Nr.2
Yra tie patys priešbosiai 4 omų, ir yra aukštadažniai 8 omų iš rcl http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lan...pmode=&frame=3
jungiama bus lygiagrečiai ant auštadažnio pliuso pakabinant 1uf kondensatorių ( http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lan...pmode=&frame=3 ).
Kokią apkrovą stiprintuvui aš gausiu? Be kondensatoriaus tai pagal formulę R=(R1*R2)/(R1+R2) gaunasi 2,66 omo ( o tai nėra gerai, nes stiprintuvas tai 4 omus palaiko), bet aš nežinau kokią įtaką daro kondesatorius (silpnas aš fizikoj)... Klausimas, ar galimas toks jungimas, ar geriau jo atsisakyti?

Situacija nr.3
yra seni rusiški popieriniai 4gd-35 (8 omai) plačiajuosčiai ir aukštadažniai 8omų iš rcl ant kurių pliuso 1uf kondensatoriu, jungiama vėlgi lygiagrečiai... Pagal matematiką (jei kondensatorius įtakos neturi), tai bendra apkrova gaunasi 4omai, tai lyg ir gerai...

Esmė, kad aš nežinau kokius kintamuosius į grandinę įneša kondensatoriai...

Variantas 1 kažkaip tais buvo sujungtas į bendrą krūvą gamintojo... Bet tie originalūs filtrai, kurie dėjosi tieisiai ant priešbosio magneto man trukdo (didėja montavimo gylis) ir dar Deivisc sakė kad tikrai nerimti (pats aš apie tai neraukiu, man Deivisc sakė jugt per 4,7 uf kondensatorių ir bus gerai, bet ar tikrai?

Varinatas Nr2 motavimo prasme man būtų patogiausias, nes aukštadažniam jau prkabinti kondensatoriai ir padaryti tvirtinimai į automobilį, bet tai jeigu bendra varža tikrai gaunasi 2,666666 omo, tai taip išeina, kad jungti negalima?

Variantas NR3 lyg ir gaunasi 4omai, bet plačiajuosčiai garsiakalbiai kitame miestę, be to dar reikia nupjaut atsikišusias garsiakalbio ausis... O geriausiu atveju mane garsiakalbiai pasiektų ryt vėlai vakare, tai iki myto nespėsiu...

Dabar galvoju kaip čia ką galima jungti, kad stiprintuvo nenudobti...

Variantą nr 1 patiksliniu, kai namie būsiu ir varžas pamatuosiu...

Padėkit prašau, o tai aš jau kiek susipainiojau...