Tolka,
tikrai patikėjau tavimi iš pirmo karto, kad kas nors paantrintų reikalo nėra.
Akustikoj ir elektronikoj tavo žodžiais tikrai pasitikiu
Tiesiog, vakar paklausiau gražiai grojančių sistemų (tavo ir Jazzo labiausiai patiko).
Prieš tai niekada nebuvau girdėjęs, kad automobilyje taip gražiai grotų...
Štai ir atsirado noras viską bandyti kaitalioti, reguliuoti ir junginėti (gal tuoj praeis- gal ne).
Tikriausiai reikėjo vakar prašyti, kad žmonės paklausytų ir vietoje patartų, bet palyginus savo instalą su kitų žmonių automobiliais, į saviškį kviesti buvo, tiesiog, gėda.
Apskritai kažkaip nelabai drąsu buvo... Visi rimti- solidūs tokie. Ką aš ten čeinykas į akis lysiu, vat ir spaudau knopkes dabar...
(Geresnį stiprintuvą tikiuosi įsigyti šį mėnesį- reik palaukt algos...)
Galvoju, kaip pratemti tas kelias savaites. Todėl ir klausiau, ar tas stiprintuvas (arba subas) nesuges, jeigu gain bus ant max, o gal net neverta bandyt, nes gausiu vien iškraipymus...?
Gal subą išvis kolkas namie pasidėti, o priekį leisti pokanaliui arba "tiltais"?
Gal daugiau naudos būtų? Tik nelabai žinau ar taip galima...
Aukštadažniai man neduoda ramybės.
Panašu, kad tikrai blogi kampai, bet čia paeksperimentuosiu ir ,tikiuosi, rasiu kaip man patinka.
O štai dėl kondensatorių nominalo būtų gerai, kad patartumėte.
Viduryje temos buvo kalba apie 4gd-35 plačiajuosčius + auktadažnius iš RCL (tuos už 19 lt). Tolka rekomendavo taip: "
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lan...pmode=&frame=3
Štai šitus paleidi per 1-0,5mkf kondendsatorių plėvelinį (mkp) ar popierius alyvoj,kondensatorius ant pliuso.
4gd ir aukštadažnį leidi nuo vieno kanalo,jungi lygiagrečiai,tai yra aukštų pliuso laidas su 4gd pliusu ir minusai taip pat.
signat onyx ypatingai prastas stiprintuvas,bet tiek to.2 kanalus naudoji priekinei akustikai,šiems kanalams jungi hpf filtrą stiprintuve ant 80hz
Kitus 2 tiltuoji ir jungi subą,filtrą jungi lpf 60hz.Sureguliuoji gain'us. "
O aš padariau ne taip
Aš nusipirkau blaupunkt xl200 komponentus iš Deivisc ir jų priešbosius (po 3,4 omo) sukergiau su minėtais aukštadažniais iš rcl (išmatavus vienas gavosi 7 omai, kitas 7,1 omo). Reikalas tas, kad kalbėdamas apie 4gd-35 aš buvau įsitikinęs, jog jie 8 omų, o pasirodo jie 4omų (įtariu, kad ir Tolkai parašiau, kad 8 omų). Štai tada susimėčiau. Kokio nominalo kondensatorių kabinti. Liveris patarė 4,7mkf tai tokius ir užkabinau. Dabar nebežianu ar gerai padariau ar vistiek reikėjo dėt 1mkf.
Klausimai sutrauktai.
Kol nusipirksiu kitą stiprintuvą.
Palikt subą ar išimt?
Jei išimt, tai kaip pajungt garsiakalbius:
1. Vienam garsiakalbiui 1 kanalas;
2. "Tiltuot" ir jungt poromis midbas ir aukštadažnis lygiagrečiai;
3. Palikt kaip yra midbas ir auktadažniai lygiagrečiai tik ant priekinių kanalų, o galą palit nepajungtą.
Kaip elgtis su auktadažnių kondensatorium?
Palikt 4,7 mkf ar pakeist į 1mkf, o gal reikia kito nominalo?
Jei norėsiu pasibandyt 4gd-35 (o norėsiu), koks tada kondensatoriaus nominalas auktadažniui bus reikalngas 1mkf kaip Tolka ir sakė, ar tai kad jie 4 omų viską keičia?
Nepykit žmonės už žioplus klausimus.
Suprantu, kad jau truputį nusibodau
Bookmarks