Sveiki,

Reikia patarimo perkant garso aparatūrą Nissan Primera P11-144 universalui, nes šiuo metu muzika jame groja tragiškai ir tai manęs visiškai netenkina. Šiuo metu automobilyje yra JVC SH-9101 magnetola (kurią tikriausiai netolimoje ateityje reikės keisti) ir originalūs garsiakalbiai. Garsiakalbiai tiek priekinėse durelėse, tiek gale yra 16,5cm skersmens. Pagrindinė problema yra ta, kad galiniai garsiakalbiai yra lubose ir jie ten tikrai nekaip skamba, nes virš jų iš karto yra plika skarda. Tik vat niekaip nesuprantu, kodėl Nissan'as jų nedėjo pavyzdžiui galinėse durelėse. Aišku ir dabar galima būtų jas ten įdėti, tačiau draskyti ir pjaustyti durų aš nenoriu. Priekyje situacija tai pat nepavydėtina. Ir ko gi aš norėčiau? Aš norėčiau, kad automobilyje muzika skambėtų gražiai ir jos būtų malonu klausytis. Man tikrai nereikia didelių subwoofer'ių bagažinėje ir barškančių numerių.

Pats šiuo metu galvoju kol kas apie dviejus Alpine SPG-17CS komponentų komplektus, o kai pasibandysiu juos ir išgirsiu kaip jie skamba, toliau spręsiu ką daryti ir ar užsiimti garso izoliacija durelėse ir lubose. Po viso šito seks stiprintuvas komponentams, JL Audio 8W1v2 subwoofer'is ir stiprintuvas jam.

Tik dabar norėčiau išgirsti ir jūsų nuomonę - ką manote būtent apie šiuos Alpine komponentus, kokį stiprintuvą prie jų komplektuoti? Tai pat norėčiau išgirsti patarimus ir dėl subwoofer'io stiprintuvo ir iš visų aktualiausias klausimas tai dėl garso izoliacijos. Dėl priekinių durelių viskas aišku, bet ką daryti su lubomis? Išklijuoti bitumu, prikišti vatos ar dar kokio velnio?