Citata muzotonas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Bass seikerį prie sedinės ir visi tavo pageidavimai idyvendinami.
O kas čia toks?

Citata darko rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Sumažinęs tūrį žemų daugiau neišpeši, bus atvirkščiai, geriau dėk didesnius garsiakalbius į duris, pvz 20 cm. Sklinda gandai, kad ten jiems vietos sočiai, o izuoliuoti BŪTINA, jei tik duris pasiruoši ta tavo mazda gal 10-15 kg pasunkės.
Vietos sočiai - apvali 20 cm skylė, gylis ~10 cm + dar 2 cm po apšyfke (standartiniai garsiakalbiai ėjo ant gamyklinių podiumų). Bet tada vidutiniai dažniai kentės, teisingai suprantu? Jiems įdėt kur nors visiškai nėra vietos, o panelės pjaustymu praktiškai idealaus stovio automobilyje užsiimt būtų tikrai nuodėminga.

10-15 Kg yra labai daug, dar pasvarstyčiau dėl svorio iki 5 kg. Užsipylus pilną baką (45 litrai) skirtumas akivaizdus, ir taip nejauku buvo sunkius komponentus dėt.

Citata Liveris rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Čia radau kažkokį linką http://wardsweb.org/cars/miata_subs.html tik mazda 93 metų, bet gal kils minčių.
Nežinau kiek vietos lieka už priekinių sėdynių kai nuleidi stogą, bet manau ten tikrai rastum vietos iki 20 ltr, kur drasiai ikištum 8-10" subuką.
Dar vietoj bardačioko galim sumastyt ką nors.
Aš tavo vietoj, gerai paruoščiau duris, ir nedidelį subuką kur nors ikiščiau.
Šita mintis man patiko, bet yra keletas "bet" (parašysiu, kad ateity kas nors ieškodamas info apie miatą galėtų rasti).
1) tose vietose, kur padėti wooferiai nuorodoje, galima tvirtinti saugos lankus (kas naudojant automobilį pagal paskirtį - trasoje - yra praktiškai privaloma) - pas mane taip ir padaryta, ten jau nieko neįkiši. Jei ten visgi nėra lankų, tai galima įtalpint apie 20 cm skersmens garsiakalbius. Vertikaliai ten erdvės irgi apie 20 cm.
2) bardačioką išdrėkst būtų galima, jis netgi visai nemažas, bet vėlgi, reikia prisimint, kokio dydžio čia automobilis bardačiokas yra praktiškai vienintelė vieta, kur, be centrinės daiktadėžės, galima kažką įkišti. Galinės sėdynės nėra, už sėdynių vietos irgi nėra - pašalinus bardačioką atsirastų problema dėl daiktų laikymo Kitas dalykas - kažką gaminant tvirtesnio tai pridės daug svorio - sumoje su durimis ir kitkuo išeitų apie 30 Kg pasunkėjęs automobilis, kas yra beveik pilnas bakas kuro, o tai jau nemenkai jaučiasi.

Ačiū, dėdės, už patarimus, mano reziumė būtų toks - paprasčiausia (ir mažiausiai skausminga svorio atžvilgiu) pagerinti garsą būtų minimali, protingai išdėliota garso izoliacija duryse.
Visa kita sugadintų automobilį savo svoriu.

Tęsiant temą, naujas klausimėlis - kur Vilniuje be visokių milgretų ir evitų galima ieškoti lengvos, tačiau veikiančios garso(/vibracijos?) izoliacijos už protingas kainas?