pas tave stiprintuve tik du kanalai, tai kaip bejungsi nebus jokio skirtumo, pokanalinis jungimas yra kai kiekvienas garsiakalbis gauna po atskirą stiprintuvo kanalą taip išlošiam kokybės ir galios
Supratau, ačiū už atsakymą. Vadinasi pliusas tik tas, kad laidus patogiau jungt, kai nereikia dviejų storų laidų prie vieno gnybto sabačint. Man daugiau įdomu iš tikrųjų buvo ta klausimo pusė, ne apie privalumus, o ar yra kokia nors reali grėsmė pakenkt stiprintuvui, bet kaip supratau tai kad nėra, bo vaizdžiai tariant ta papildoma gnybtų pora tas pats kas papildomas kraniukas ant tos pačios vandentiekio sistemos linijos - atsuki vieną bėga per vieną, atsuki abu, bėga per abu Teisingai ?
Gerai, su šitu viskas aišku, bet dabar dar vienas klausimas dėl kurio atkiros temos kurt nenoriu, nes nemanau, kad verta. Problemos esmė: Šalia turimo stereo stiprintuvo mėtosi nenaudojamas daugiakanalis resyveris, katras turi tiunerį, atskiro tiunerio aš neturiu ir karts no karto yra poreikis paklausyt radijos. Klausimas: Ar resyverį naudojant tik kaip tiunerį ir prie jo gnybtų nejungiant jokių kolonėlių (pajungus linijinį laidą prie resyverio line out (tape/record) į bet kurį laisvą line in dvikanalio stiprintuvo ir išjungus resyverio "A speakers" ir "B speakers" t.y. padarius tokį nustatymą, kad net ir užkabinus ant resyveio gnybtų kolonėles į jas signalas vistiek neateitų įmanoma pakenkti pačiam resyveriui ? Epilogas: Pabandžiau taip sujungti realiai (pagalvojau, mat jį velniai tą resyverį, jei ir sugadinsiu, ne taip jo ir gaila būtų, bet įdomiau paeksperimentuoti) : išjungiau resyverio a ir b speakers, garsą visiškai nutildžiau, pajungiau per tape record išėjimą, tai dvikanalis priima normaliai signalą ir viskas gerai veikia, resyveris jokių "klaidų" ir warning'ų i ekranėlį neišmeta, paskui pabandžiau prijunti kolonėles prie resyverio, viskas veikia, eskperimento metu niekas nenukentėjo Taigi įdomu ar nieko nenutiks tam resyveriui, jei taip jungiu ir naudosiu visada, o gal niekas neneukentėjo tik dėl to, kad eksperimentas buvo atlikinėjamas labai trumpą laiką, o ilgiau paklausius atsitiktų kažkas negero ?
Suprantu, kad klausimas durnai skamba, bet kadangi esu visiškai neišprusęs elektrotechnikoj, todėl ir kyla tokio tipo klausimai
Bookmarks