+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 30 iš 50

Tema: Ar tikrai prasti kinietiški garsiakalbiai?

Hybrid View

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Pas mane gavosi kitaip nei skaičiuoti filtrai. Kambarys 24m kv..Kolonos Cerwin vega E715 su 15" žemadažmiu fazike. Išardžiau visus originalius nuoseklius filtrus ir pajungiau lygiagrečiai visus garsiukus su savo filtrais. Vidutinius pakeičiau į Fostex FE166EN plačiajuostį ir dadėjau super tweeter. Tarp 15 ir Fostex buvo skaičiuoti 12db filtrai ant 500hz. realiai baigėsi tuo, kad ant 15" yra 12db filtras, o ant Fostex liko tik kondas 30mkf ir 52ohm lygiagreti varža ant garsiakalbio. Nežinau, bet man taip geriau skamba. Ant Fostex turėjo būti 30mkf nuosekliai, po to 4,7mh ir3ohm lygiagerčiai ir ant garsiuko 52ohm lygiagrečiai. Matuojant kreivė gana tolygi, bet nelabai aš į tai kreipiu dėmesį, daugiau klausau kaip skamba.

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Jeigu maksimaliu galingumu nevarinėji, žemas viduriuko skyrimas yra geras variantas. Tik kaip visada, kiekviena lazda turi minimum du galus. Kuo daugiau viduriuką apkrauni sąlyginai žemu dažniu (~200 - 300 Hz dar toks ir yra) tuo viduriukas prasčiau groja realų vidurį (nes esant didesnei difuzoriaus eigai, prastėja visi garsaiaklbio parametrai vidutiniuose ir aukštuose dažniuose), kur žmogaus ausis geriausiai girdi. Kuo priešbosį labiau prisotini viduriais, tuo jis prasčiau dirbs savam diapazone.

Beje, padidintas juostų persidengimas pavargus gali skambėti geriau, nes natūraliai gaminasi daug intermoduliacinių/fazinių iškraipymų ir atsiranda daug naujų spalvų. Šiaip tai nėra teisingas kelias.... Na bet čia jau skonio reikalas

Citata Artūras S rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Matuojant kreivė gana tolygi, bet nelabai aš į tai kreipiu dėmesį, daugiau klausau kaip skamba.
    Ir nereikia per daug kreipti dėmesį - nenatūraliai lygi charakteristika dažniausiai garantuos „pririštą“ garsą, čia tas pats kaip gilus neigiamas grįžtamasis ryšys „užtikrina“ mažus visų rūšių iškraipymus....

Geiau nedidelis kritimas ADCH, nei pakilimas
    SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės