Nėra jokios problemos su autombiliais, galime sakyti stovint yra idealios salygos, vairuotojas (procesorinėje mašinoje garsas yra padaromas tik vienai vietai) sėdi stabiliai savo vietoje. Problema atsiranda automobiliui judant, čia viskas susiveda į garso izoliaciją ir kelis psichoakustikos faktorius. Kita dalis problemos su žemais dažniais, ilga banga. Šiaip tipiniame bute salygos taip pat nėra idealios. Žodžiu čia 1=1 sudėtingumo prasme abiem atvejais.
Nematau jokio reikalo tylėti - didžiojoje daugumoje pirmas vietas užėmę automobiliai yra neverti gero garso apdovanojimo, tai susiję su tuo, kad visos car audio varžybų organizacijos daro show ir tas show turi sukurti pridėtinę vertę.
Labai paprastomis priemonėmis scena sukuriama ties veidrodėliu daugumoje automobilių be jokių papildomų priemonių vairuotojui ir tuo pačiu metu tiesiai prieš akis keleiviui. Procesorinėje mašinoje jeigu scena vairuotojui ties veidrodėliu, tuomet keleiviui ties dešine priekinio stiklo atrama. Taigi net ir šiuo atveju pasyvas lošia. Ruošiant pasyvinę sistemą labai daug kas prilauso nuo to, kaip bus sukomplektuota sistema ir kokius klausytojo poreikius ji turės tenkinti... Scenos sužemėjimą kraštuose galima ignoruoti, tai nedidelė nuodėmė. Lygiai taip pat nebūtina sceną užkelti į veidrodėlio aukštį, man asmeniškai taip net ir nepatinka. Idealu yra per stiklo centrą, kad menamas žvilgsnis į sceną testųsi į horizontą. Beje čia taip pat galima interpretuoti, sakykime mane imponuoja retro stilius, tuomet garsas gali sklisti iš konsolės centro, susidaro seno aparato įspūdis
Viena maža smulkmena - naudojant tipinius automobilinius garsiakalbius namie, rezultatas bus labai prastas, taigi tikėtis gauti automobilyje kažką gero taip pat sunku. Štai čia ir prasideda burtai, kurių naudojimas yra komerciškai nenaudingas, todėl niekas ir nedarys gerai grojančios mašinos pigiai. Lygiai taip pat tokią mašiną nepasidarys tas, kuris lankosi po parodas ar garso varžybas, tačiau visiškai nesidomi teorija.
Kažkaip aš vis tik tikiu, kad šis forumas atves daug žmonių į protą. Ir džiugu, kai skaitau mintis tų, kurie pagaliau pasirinko pasyvą.
Kas link CDA 7990 - čia yra lyderis ir taškas. Kita kalba, kad šiai dienai jau kompaktas automobilyje kaip ir atgyveno. Beje, šio aparato labai kokybiškas radijos traktas, taigi J gale kaip ir nėra pliusas Lietuvoje. Man asmeniškai žinias klausytis patinka taip pat kokybiškai![]()
Bookmarks