Sakoma kad jeigu jautrumas +3db tai gros dvigubai garsiau.
Nu bet pas mane RFP subas 87 db, o seniau turejau cerwin vega 97db, tai ka cerwin vega turejo 6 kartus garsiau groti? Kazkaip nesitiki :P
Kazkas kazkur uzsimine, kad subo performanca apibudina ne tik galia bet dar ir jautrumas. O koks jautrumas yra daug ir koks mazai? Ir kuo pasireiskia didesnis ar mazesnis jautrumas? Pvz. mano dezej stovi Alpine SWR1241D ir jo jautrumas - 87db.
Sakoma kad jeigu jautrumas +3db tai gros dvigubai garsiau.
Nu bet pas mane RFP subas 87 db, o seniau turejau cerwin vega 97db, tai ka cerwin vega turejo 6 kartus garsiau groti? Kazkaip nesitiki :P
Prie vieno wato gal ir gali būti, o pire daugiau watų skitumas mazeja (cia mano nuomone) beje kai subas dezeje jo jautrumas jau didesnis, tai priklauso ir nuo dėžės tipo. ane?
Ausis logaritmuoja. Realiai ausis praktiškai nejaučia garso 2 dB garso pokyčio. 4 dB yra šioks toks skirtumas, 6 gerai juntamas. Garse apskritai nėra tokių savokų kaip dvigubai geriau, dvigubai garsiau"boozer" rašė čia:
![]()
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
pradejau ce skaitineti foruma nuo galo ir uzkliuvo sita tema,galima placiau isgirsti apie tus db,manau buvo atsakyta nepakankamai issamiai..
Jei jautrumas yra 87 db ,tai dvigubai garsiau nebus 174 db bet bus 87 db +3 db=90db. Tai ir yra logaritmavimas .Todėl "dvigubai garsiau " yra vos juntama.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
o kodel free air bosteriu jautrumas didesnis..? pastebejau kajp taisykle yra kad free air dazniausiai prasideda nuo ~92db,o deziniai iki sios ribos ir maziau,buan isimciu,bet dazniausiai tajp,turiu zemu dazniu garsiakalbi Eminance ltd 15 mk2,jo jautrumas 99db,labaj jau daug,nors realiai nelabai isivaizduoju kajp tie db jauciasi...
Jautrumais gamintojai irgi žaidžia - galima jį išmatuot kaip nori ir užrašyt naiviam pirkėjui - žiūrės apsilaižydamas - net meluot nereikės. Tačiau šitoj vietoj jau, manau, galima ir pažiūrėt į nekuriuos žurnalus, kurie savo matavimus daro - šitie gal visiems vienodas sąlygas matuodami taiko, jau galima ir palygint :smt020
The only brand I can not stand is a music that I hear.
Subo jautrumas + subui reikalingas turis + galingumas sudaro konstanta lygia vienam.jei didini jautrumą turi kitas kazkas mažeti dažniausiai galingumas, arba didėti subui reikalingas dėžes turis, jei didini maks galingumą tai mažėja jautrumas nes reikia standesnio difuzoriaus (sunkesnio), jei darai, kad butu maza dezė tai standini pakaba, bet kad butu priimtinas rezonansinis daznis didini svori, ir tada subas virsta siurbliu ir groja nelabai. geras subas 12 jautrumas yra apie 90, 10 -88 , astunkes 86 dB.
dabar realiai gaminamu 12 nuo 82- 88. bet galingumas zymiai didesnis o turis tai kaip kada.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
o mano konkretaus subo atveju taj turbut tikrai persistenkta is gamintoju puses 750w,450rms ir 99db.. :smt017
tai buti techninis šedevras.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
Arba koncertinis blynasmuzotonas link=topic=274.msg33630#msg33630 date=1139217924 rašė čia:
Nors kaip koncertinis tai butu shudinas, nes ten ir po 108dB buna...
[quote=Artūras-M link=topic=274.msg2926#msg2926 date=1083312221]
2db pokytis geraI JUNTAMAS :smt021 del garso- kaip ir minejo prie 1w -taip(tik kazkaip sunku patiket kad subwooferiu jautrumas 87db,nekalbant apie 97db)"boozer" rašė čia:
didejant galingumui ir pasiekus tam tikra riba i rite ateinantis signalas nepavirsta garsu o tiesiog siluma, verta atkreipt demesi ne i 1w o kaip elgiasi garsiaklabiai prie 6-10 ir daugiau w
[quote=elviukai link=topic=274.msg34147#msg34147 date=1140127850]
beveik pritariu. db/1w/1m priklauso ir nuo dezes ir nuo rezonansinio f, pvz cerwin vega v-max12 svc - deklaruoja 93 Db/w o atlikus skaiciavimus paaiskejo , kad yra ne daugiau nei 84 dB, ir viskas teisinga, dezeje 74 ltr. su dviem skirtingu ilgiu fazikais (exclusive) prie 1w is generatoriaus 40hz, spaudzia kur kas geriau nei tos pacios kainu klases dinamikai gamyklinese dezese. O klausant muzika girdimas gilus ir stiprus zemas esant mazam galingumui, kas nebudinga originaliai dezutei... ps mano nuomone kuo didesnis rms tuo mazesnis spl /1w, nes storesnes kietesnes gumos ir t.t. jei pvz paimt stroker serijos garsiakalbius. Todel darant deze reiketu atsizvelgt i klausymo ypatumus, ar klausysi tyliai ir sodriai ar galingai ir garsiai. Neziurint i maza Cerwin Vega Stroker 12 SPL, prie jam budingo galingumo pavyksta isgaut net 170dB. Vadinas kai kuriais atvejais galia kompensuoja trukuma SPL. nereikia pamirst kad spl matuojamas prie 1 w, arba prie 2.83v.Artūras-M link=topic=274.msg2926#msg2926 date=1083312221 rašė čia:
Akustikos jautrumas, pvz. prie kolonėlių parašyta jautrumas 90dB, iš tikro reiškia dydį 90dB/W/m, kas reiškia, jog ši akustinė sistema gali sukurti 90dB didesnį garso slėgį nei 0dB lygis 1m atstumu, kai į ją paduotas 1W galingumas. Už 0dB yra priimtas toks garso slėgis, kuris atitinka žmogaus girdimumo ribą 1-4 kHz diapazone, t.y. jautriausioje žmogaus ausiai dažnių juostoje. Jo dydis 0,000002 N į kv. metrą.
Paprastai buitinių kolonėlių jautrumas yra 84-102dB ribose. Jautrumas 84-88 dB laikomas žemu, 89-93dB vidutiniu, o 94-102dB dideliu.
Pavyzdžiui, 20-30dB yra žmogaus ausies jautrumo riba kai dar suprantami žodžiai, normali kalba 40-60dB, motociklas 80-90 dB o skausmo riba yra 130dB.
Jei aš pats gerai teoriškai suprantu, tai jei garsekalbis yra 87db ir jam paduodamas 200W galingumas, tai garsekalbiui su 90db turėtų pakakt 100W ? Kažkur taip skaičiau aiškinima....
O nera taip kad W kila dvigubai o garsas +3dB?
sakykim prie
1W 87dB
2W 90dB
4W 93dB
8W 96dB ir taip toliau?
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
ir kaip suprasti watas į metrą? metras tai gi ilgio vientas... na watus kaip gauti aišku, o iš kur tuos metrus paimti? membranos judejimo kelias?
10 kartų skirtumas yra 20dBzavas link=topic=274.msg45661#msg45661 date=1161089668 rašė čia:
2 kartų (100%) skirtumas yra 6dB
1,5 karto (50%) skirtumas yra 3dB
200W keisdami i 100W galią pamažinam 50%, norėdami gauti ta pati garsą, jautrumą turim didinti 3dB.
Vietoj 1W paduodami 8W gausim beveik 20dB didesnį garsą.
Ar tikrai? nes sakykim mano koloneles 92dB jautrumas ir 50W galia tai pagal tavo skaiciavima jos turetu duoti virs 130dB... o tiek tikrai neduoda...
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
Bookmarks