Laidus prdavinėji? Po kam metras žvaigždžių metalo dabar?
Kalba eina apie tai kas, geriau/blogiau ir žinoma argumentuotai. Jeigu naudojai paprastus audio varinius, paminėk kieno gamybos tie laidai, mes taip pat norime įsigyti kokybišką daiktą nebrangiai. Beje, kaip monolitą į duris įvedei testavimui? kontaktinius vyrius darei? Labai norėjau sau kažkada padaryti, bet nesirįžau
Na va, prasideda žvaigždžių karų naujos serijos, kur dalyvauja vienoje pusėje 99.9* monolitinio vario (toks yra naudojamas Lietkabelio laidams, standartas LST EN 60228+AC) ir neiškios sudėties, bet tai tikrai su kelių kilometrų kristaline struktūra už du eurus metras
Kiekvienas gali atlikti testą palygindamas elektrotechninį monolitą su turimais OFC ir pasidalinti rezultatais. Nemanau kad reikia rekomenduoti naudoti šiuos laidus automobilyje, nes realiai tai sunkiai įmanoma dėl pačio laido kietumo, bet testui tai labai puikus variantas Pas mane e23 jau 10 metų tokie laidai tarnauja viduriui ir aukštam (dar nenurūdijo ), bet priešbosiui į duris vis tik guli šustras OFC
Jokiu būdu nesugalvokite naudoti be atskiro testo daugiagyslio elektrotechninio laido, šis žudo garsą juodai. Fizika bejėgė, bandžiau to pačio skersmenio laidus kaip ir monolitas.
Velnias, o gal nušalo monolitas per tiek metų, eisiu su fenu pašildyti prieš ką nors testuojant, gal padės O gal reikia azotu apipurkšti? Blin, gal iš karto geriau Dimedrol įkalt?
Visų pirma be galo sunku atlikti testą dėl šių priežasčių:
1. Visa sistema turi būti atitinkamo lygio.
2. Vertintojas turi būti ne vienas ir jis turi nežinoti kada koks laidas įjungtas ir apskritai kaip kas atrodo.
3. Laido perklausa (kaip ir bet kurio kito komponento) turi trukti iki 30 sekundžių, kad nepavargtų smegenys, nes girdi jos, o ne ausys (štai čia ir pakastas pagrindinis šuo)
4. Perjungimas turi būti momentinis, praktiškai nejuntamas (tai beveik neįmanoma su mūsų turimomis priemonėmis, dvi vienodo gamintojo ir to pačio modelio rėlės, skirtos šiam reikalui, gadina garsą skirtingai, mano paties įsitikinta šituo ir nusviro rankos pasidaryti panašų komutatorių. Reiktų atrinkti rėles ir pirmiausiai „perklausyti“ komutavimo įrenginį su identiškais laidais. Jeigu man pavyks taip pasidaryti, bus įdomu patestuoti.)
5. Laidai turi būti prijungti identiškais gnybtais.
6. Laidų pajungimo kryptis turi sutapti (gi visi teigia, jo sukeitus laido pajungimo kryptį gros kitaip )
Pradžiai užteks
O jeigu rimtai, tai perdėtas stiprintuvo jautrumas akustiniams laidams greičiau rodo stiprintuvo konstrukcijos klaidas. Įjungus akustinį laidą į grįžtamo ryšio grandinę galima sulaukti visokiausių netikėtumų (radisto miglotos prielaidos). Neneigiu, labai kokybiškoje sistemoje skirtumas tarp laidų jaučiamas, tačiau užtikrinus gerą kontaktą, nežinau ar tas skirtumamas tiek akivaizdus, kaip kad norėtųsi tikėti. Kažkada lyginant Lietakbelio 4 kvadratų monolitą 2x3 metrus ir Audio Note sidabrinį 2x1,5 metro pajungtą prie Audionote 2x18W vientakčio su Audionote originaliomis kolonėlėmis (8" bosiukas ir Seas aukšti berods) fiksavom nežymų skirtumą, tačiau nebuvome užtikrinti kieno naudai. Kadangi laido kaina skyrėsi apie 100 kartų, tai nusprendėm kad lygiosios tinka
Ypatingai nepatiklūs, gali savo konstrukcijose naudoti CAT6 (A), šiai dienai tai aukščiausios pasiekiamos kokybės laidai už logiškus pinigus. Iki 500 MHz bitukai bile kokiu laidu nebėgios. Sukimą/pynimą galite susigalvoti patys. Ir tik nereikia čia mums pasakų apie skin efektą ir pasidabravimo panacėją diapazone iki 20 kHz. Realiai užtenka iki 16 kHz, aš aukščiau niekada ir nekreipiu dėmesio, svarbu tik nebūtų aiškaus pakilimo ar staigaus kritimo. Šitas išvadas padariau kai man buvo 18, gyvenimo eigoje požiūris nepasikeitė, taip kad galite nevaryti ant mano susenusių ausų
O tie, kam kišenė leidžia išleisti kelis šimtus ar tūkstančius eurų akustiniams laidams visada laukiami, ypač laukiami atsiliepimai, o gal net kas nors pakvies testuoti? Rimtai, visada prieš testą išjungiu visus savo nusistatymus ir emocijas, tik jeigu pamatau machinacijas, tada visos mano apsaugos atsijungia...
Linijiniai laidai kita kalba, čia skirtumas labiau juntamas ir verta pasistengti suderinti signalo šaltinį su ėmėju, Bet čia taip pat ne žvaigždės lemia, o suderinamumas... O dar jeigu įvertinsime taip, kad vienas kūrinys gali skambėti geriau su vienu tarpblokiniu, kitas su kitu, tai čia vėl gi verta pasitarti su savimi ir nuspręsti ar mums to reikia
Vėl gi, visi šitie laidų niuansai aktualūs tiems, kas klauso akustinę muziką bei vokalą ir visiškai neaktualūs tiems kas klauso šiuolaikinę muziką. Pastaruoju atveju 2.5 kvadrato kokybiškas (varinis laidas kuris kaip galima ilgiau nesioksiduoja [ne juoduoja]) ir svarbiausia geras kontaktas.
P.S. Ant akustinių laidų reikia analogiško užrašo kaip ir ant cigarečių, kažkas maždaug tokio:
Marketingo įtaka kenksminga Jūsų psichikai, jeigu pajusite stiprų poveikį, pasitarkite su savo psichologu
P.S2.Tai yra tik mano nuomonė, pagrįsta ~37mete tampraus bendravimo su garsu patirtimi. Tai nėra kategoriška nuomonė, tai tik mano išvados. Už pasivaipymus atsiprašau, bet negaliu aš be jų, gi radistas esu
Bookmarks