Visumoje gerbiu už įsitikinimus.
Taip pat nežinau apie kokią super sistemą kalbi, kad tau CD pati technologija tokia brangi. Aš namie naudoju greita ranka sumestas samadielkinas kolonėles su K+H Klein+Hummel tr-12al 25 cm žemadažniu išluptu iš šios sistemos. Viduriu - aukštu tarnauja Sonido SFR-145a. Visa tau sumesta maždaug į 80 litrų dėžę, su minimalistiniais, aišku neužbaigtais filtrais, kol kas be jokių fazoinvertorių. Sistema nors ir laikina, tačiau gana vykusiai subalansuota, nežiūrit kai kurių aidų žemadažnio diapazone, bet tai logiška, nes nėra jokio užpildo.
Stiprintuvai buvo išbandyti įvairūs tranzistoriniai, ir vis tik palikta dabartis lempoms, tranzistoriai lai lieka mašinai. Dirbo SE maketai su 6П3С, 6П7С po vieną ir dvejintos. Paskiausiai ilgą laiką ГУ-50, kuris skambėjo gana solidžiai. Dabar visai neseniai gavau dovanų neveikiantį mc300, žinoma jis buvo greitai atstatytas ir po pakeitimo kinietiškų 6p3 į rusiškas 69 metų laidos suskambo gana neblogai, iki perdarymo dar padirbs. Bet kuriuo atveju man 300B yra per galingas komplektas kasdien naudoti. Ir šalia jo greitu laiku dar atsistos elinė sava konstrukcija su 6С19. Kasdien man tereikia iki 1W galingumo, tiek įrašams tiek ir telikuiPer kokį mėnesį laisvalaikiu pabaigsiu pradinį, ir užsiimsiu šiuo galu. Dabar CD namie kaip testinį naudoju seną Marantz CD-73 su TDA-1540 DAC, lengvai išvalytu traktu. Kadangi kasdieniam naudojimui jis deja jau netinkamas dėl komplikuoto stalčiaus, šalia stovi Akai CD-m939 su gana vidutiniu PCM-56.
Testui buvo naudota pigus Behringer UCA222 usb, taip pat nebrangus DAC su Wolfson WM8740SEDS, surinktos plokštės kaina ~50 USD su S/PDIF įėjimu.
Buvau labai nustebintas tos kokybės, kuri išeina iš UCA222. Ji daugiau nei pakankama daugumai tipinių naminių sistemų. Signalas švarus, skaidrus su BB būdingu temperamentu. Praktiškai jau išbandžius šią pigią USB kortą tapo aišku, kad naudoti CD grotuvą kasdieniam klausymui yra paprasčiausiai nelogiška.
Kadangi UCA222 neturi S/PDIF, o man buvo reikalinga plokštė būtent su S/PDIF dėl to kad nesukant galvos jungti teliką, užsakiau plokštę su WM8740. Trumpai kalbant, pasibandęs šį pigų DAC buvau šokiruotas. Praktiškai Marantz CD-73 negroja geriau. Nežiūrint to, kad jau daugiau kaip metai ši plokštė naudojama, tačiau galutino verdikto negaliu surašyti. Baigsiu pradinį (žinoma lempinis), kuriame šis DAC bus integruotas ir tada šį kūrinį išbandysiu aukštesnio lygio sistemoje ir dar papildomai su Marantz CD17. Bet jau dabar aišku, kad CD grotuvo man praktiškai nereikia, nebent kas padovanos CD su PCM58 ar PCM65
Tarp kita ko, pas mane kieme dar stovi mano e23 su Alpine 7915, jos traktas purvinesnis už 7909, tačiau braižas panašus. O įvertinant tai, kad prieš tai ilgą laiką šioje mašinoje buvo CDA7990R ir dar puikiai pamenu tą skirtumą, kai F1 buvo pakeistas 7915. Sistema kaip ir buvo ta pati likus Alpine F1 trijuostė su pakeistu viduriu ir kažkuris kastruotas MRV dvikanalis. Nebepamenu. Kartais dar pravažiuoju ir pasidžiaugia širdis
Šioje mašinoje išbandyta daug grotuvų, tame tarpe ir Sony, Clarion, Denon, Eclipse ir dar visokio velnio.
Mano supratimu, nekeliant super reikalavimų, naujas Alpine UTE-92BT turėtų būt labai vykęs sprendimas. Jeigu biudžetas leis, ateinančių metų pradžioje kyštelsiu į savo seną BMW ir iš karto bus aiškus šio grotuvo potencialas. Bet kuriuo atveju, į darbinę mašiną keliaus būtent šis grotuvas, dėl to kad apjungti telefoną, planšetę su vienu išbaigtu sprendimu. CD automobilyje ateities nematau jokios.
Bookmarks