prikelsiu šitą seną temą, gal ne man vienam pravers
pasiskaitinėjau visas temas susijusias su stiklo audiniu, dervom ir podiumų darymu...visas procesas mažaud aiškus, belieka pirktis ir darytis, bet iki tol reik galutinai suprasti visą teoriją O

mane domina būten podiumų gamyba, taigi aprašysiu smulkiau kaip aš įsivaizduoju visą podiumų darymo procesą.

Čia va kažkas tokio panašaus, na esmė tokia pat, kad suprastumėte apie ką aš kalbu: http://diyautomods.com/2008/03/03/ho...lass-door-pod/

taigi, podiumų gamyba:
1. Nuimam ir paruošiam duru apdailą "apšyfkę" darbui, tai yra, nuimam/nupjaunam nereikalingas originalias detales, tvirtinimus kurie mums tik trukdys, išklijuojame tą vietą kurioje bus podiumas izoliacija ir galima toi vietoj kur bus tepama derva, atsargumo dėlei apdėti su folija, na po izoliacija.
2. Apsipiešiam ant izoliacijos podiumo formą kokios norime, ar kas gaunasi pagal apšyfkė. Ir dedame toje vietoje kelis sluoksnius(čia kiek nori, kuo daugiau tuo tvirčiau)dervos ir stiklo audinio. Sudžiuvus dervai, viską nuimame, ir apsipjaustom gautą formą , kad gražei priglustų ir normalei atrodytu, taip pat išpjaunam skylė viduryje kur eis garsiakalbis į durų ertmę.
3. Pjauname žiedus pagal savo kolonelę, žiedus kartu su kolonėlę pritaikom prie pirmai padarytos formos,apšyfės ir uždarius durim prie salono, kad viskas atitiktų, pasidarome atramas, priklijuojame, arba prisukam žiedą prie padarytos formos.
4. Sutvirtitą konstrukciją(pirmai padaryta forma + žiedas) aptraukiame medžiaga ir ištepame ją su derva.
5. Išdžiuvus išteptai derva medžiagau, gaunasi jau kietesnė forma, ant formos arba iš vidaus arba iš lauko( arba ir iš ten ir iš ten) dedame dervos ir stiklo audinio sluoksnių kiek tik gali ar nori,kuo daugiau tuo trivčiau.
6. Pilnai sudžiuvus apkarpai, apšlifuoji gautą podiumą, ir pridedi prie durų apšyfkės, pažiūrėti ar viskas gražei atitinka(taip pat ir uždarius duris)
7. Gautą podiumą špakliuoji, šlifuoji, kad gauti glotnesnį ir lygesnį paviršiu, išbaigti formą.
8. Aptrauki kokiom tik nori medžiagom arba dažai, aptraukinėt mažiau darbo su špaklium...
Štai ir viskas, tvirtinį podiumą prie apšyfkės ar durų, suki garsiakalbį ir klausai...

taigi, kokie būtų patarimai, pataisymai, kas blogai?

Taip pat, keli klausimai:
1. Tą izoliacija kuri klijuojamą ant apšyfkės yra lyg popierinė, dažniausei geltona? naudojama dažymams ir pnš dalykams? Koks jos tikslus pavadinimas? Derva šildo, tai nepasilinks klijai nuo izoliacijos ant apšyfkės?

2. Kokia medžiaga aptraukinėt tą pirmą dervos/stiklo audinio formą? Ar jokio skirtumo? manau kad kuo stipresnė medžiaga ir kuo storesnė, tuo tvirtesnis ir podiumas, ar aš neteisus? :smt017

3. kaip tvirtinti podiumus? ar prie apšyfkės, ar kažkaip prie skardos?
Kaip toks tvirtinimas: padarius tą pirmą formą dervos, joje grežti skyles, taip par ir abšyfkėje, kad srėgis išlystu apšyfkės vidinėje pusėje, o ant tos dervos formos likusias galvutes aptepti ir pritvirtinti su stiklo audiniu ir derva(na čia papildomas sluoksnis gautūsi), baigus visą podiumą, pridedam pagal verštus jį prie apšyfkės ir privežiam iš vidinės apšyfkės pusės(na žinoma reik taikyt tokiose vietose kur netrukdytu poto uždėt apšyfkės)
Ar užtektų tokio tvirtinimo tik prie durų apdailos(apšyfkės) ? Ar dar kažkaip sukti prie durų skardos, tik kaip? :smt017

Atleiskit už gramatines ir visas kitas klaidas, daug rašyt...
Tikiuos atsiras tokių kas patars, pataisys :-k