Citata Joda link=topic=2646.msg49769#msg49769 date=1166931461 rašė čia:
Lempinį pradinį vargiai ar užmaitinsi be keitiklio. Keitiklis (dvd budinčiam režime,kompas,telikas), jei jis tiesiog YRA kažkur kambaryje ir jungiasi į BENDRĄ elektros tinklą, be atskiriamūjų filtrų,tada toje patalpoje Muzikos nebebus.
Joda, jaunystėj turėjau laimę dirbti energetikos srity, ir mano darbas buvo vienaip ar kitaip susijęs su pastočių auštos įtampos transformatoriais, bei apkrovos reguliatoriais (komutatoriais). Dirbau ne tik popierius vartydamas, bet kartu atlikdamas matavimus, bei šių įrenginių eksplotacinius remontus. Žiūrint iš mano žinių ir praktikos bagažo, ~220 V ir ~50 Hz maitinimo šaltis yra tokia blogybė, kad didesnės nesugalvosi. Iš mašinos borto įtampos pagaminti kokybišką energijos šaltinį yra žymiai paprasčiau, nei iš 220. Dėl šios priežasties, automobilinių įrenginių maitinimui skiriama žymiai mažiau dėmesio.

Keitiklis yra nuodas net per nuotolį. Tiesiog nenoriu ir nematau reikalo diskutuoti šia tema. Sorry, bet lygis ne tas, nesuprasit.
Kalbi kaip uošvienė :P Ar keitiklis nuodas, ar ne nuodas priklauso nuo projektuotojo. Jeigu sieki kokybės, niekas nedraudžia naudoti keitiklį ne 50-100 kHz o 400 Hz, kas visą laiką buvo naudojama karo pramonėj, bei super tikslių mobilių prietaisų gamyboj. Pliusas tokio sprendimo dar tas, kad tikrai rasi kenetronų kurie dar dirba su tokiu dažniu. Viskas priklauso nuo keliamos užduoties ir finansų.

Bendrai,kam reikalinga lempa,jei "grojama" CD? juk tai nesuderinami dalykai: puslaidininkiai ir lempos.
Vėlgi, kiek žmonių, tiek nuomonių. Mano manymu kaip tik labai suderinami. Pats apačioj parašei, kad groja kitaip. Būtent iš sintezės dviejų kitaip, gali gauti taip, kaip nori. Labai geras pavyzdys japonai šiuo atveju. Jie paprasčiausiai modeliuoja harmonikų santykius signale pagal savo nuotaiką. Ir beje, tai sėkmingai daro su rusiškomis 6C33S ir be abejo OTL
Dėl CD, taip, labai brangu kad jis pradėtų groti. Bet tai įmanoma.

Net CD grotuve pakeitus fiksuotos įtampos stabilizatorius į paralelinius
Galima techniškai tiksliau apie šią lygiagrečią technologiją. Man kaip susenusiam radistui tai nesuprantama ops:

Maitinimas bet kur yra PATI svarbiausia grandis.
Man atrodo, kiekvienas radioelektroniką studijavęs studentas žino, kad maitinimo šaltinis yra nuosekliai sujungtas su bet kurio stiprintuvo įeinančiu/išeinančiu signalu. Tranzistorinė/mikroscheminė schemotechnika nekelia reikalavimų maitinimo šaltiniui tokių, kaip kad kelia lempos. Tačiau kaip visada, lazda turi du galus

O mašinoj turėtų būti pliusas-akumuliatorius-tai bekompromisinis maitinimo šaltinis. TURĖTŲ būti taip, bet, deja nėra. Mat visur įveltas kitas nuodas-generatorius.
Nuodų yra pas kiekvieną individą pasamonėj.... Vėl gi matau, nelabai žinai automobilio generatoriaus veikimo principo, jeigu leidai sau parašyti tokią frazę. Generatorius yra tik valdomas trifazis kintamos srovės šaltinis. Palyginus su ~220V pastotės apkrovos reguliatoriumi, automobilinio valdymas yra juvelyrinis
Jeigu tau pagrindinis automobilio generatorius yra problema, galim pastatyti specialų atskirą, kuris bus varomas iš akumuliatoriaus ir gamins tavo mylimą 50 Hz. Sprendimas techniškai kvai_las, bet garantuoju 100%, kad tokio švarumo ~220V 50 Hz gauti namuose, tau būtų daug brangiau, nei automobilyje
Iš tikrųjų, tai 50 Hz yra blogybių blogybė, tik per pastarąjį šimtmetį su tuo susitaikyta ir priemonės žinomos kiekvienam. Tuo tarpu keitikliniai maitinimo blokai projektuojami gana atmestinai.....