Sveiki,
Reiktų lyginti aparatus, kurių vertė yra apie 2000 LT (naujų), tada bus logiška. Tai klasei atitinka Clarion 8***, Alpine Ai-Net, Nakamichi-45, Pioneer 8***, Kenwood 9***, Blaupunk SKY serijos aukštutiniai modeliai, Becker gal būt Mexico, nors man atrodo, šis jau turėtų būti lyginamas su 3000-4000 LT aparatais.
Mano manymu, Clarion tikrai nėra aštrus, kaip tik sakyčiau labai "minkštai" grojantis aparatas dėl specifinio vidurių prislopinimo, toks įpūdis, jog gamintojas kažką maklina su fazėmis, kad gauti erdvinį garsą. Nakamichi yra beviltiškai suveltas, nemanau kad verta plėstis. Alpine yra ties riba, gal per daug šaltas ir su šiais aparatais visiškai netinkama yra pvz Focal akustika. Pioneer yra "sausas", "šaltumas" artimas Alpine tačiau amžina Pioneer problema - suknisti žemi, kažkas pas juos su fazinėm negerai...Kenwood, pvz man patiko, pas Genadijų grojantis mašinoj kažkuris 9***, kiek supratau, šiek tiek patiunintas. Šiaip, pagal skambėjimo specifiką, tai mano manymu konkurentai būtų:
Alpine vs Pioneer (šaltokas skambesys)
Nakamichi vs Kenwood (būdingas detališkumas)
Clarion vs Becker (būdingas erdvinis skambėjimas)
Blaupunk gal sugretinčiau su VDO, apie Blaupink man patiko rusų atsiliepimai prieš kokius penkis metus " on zvučit nastolko chorošo, čto čerez neskolko minut chočetsia vykliučit)
Denon reiktų priskirti Eclipse, mažai girdėjau tiek tų, tiek tų, tačiau kažką bendro jie turi (mano manymu kažkas ten pas juos susintetinta...)
Sony aukšti modeliai OK su BB![]()
JVC, vis dar laikausi tos nuomonės, kad negamina nieko iš automobilinės aparatūros
Na 4000 LT kategorijoj, ko gero galima lyginti tik Pionerr P9 ir Alpine 7998.
Dar aukštesnės kategorijoj, yra tik du aparatai - Clarion 9255 ir Alpine F1 Status. Ir man atrodo pastarieji aparatai nueis į užmarštį, nes tai ką jie gali duoti įvertina tik vienetai... deja...
Apie ne serijinius, Tokius, kaip M'cintosh, Pioneer tą Hi-End 'inį neverta šnekėti, nes tai apskritai vienetiniai modeliai...
Bookmarks