Taip.
Jei aukštadažnis nėra brangus tai neleisk labai žemai groti, nes bus aštrus. Dėk apie 5-6kHz. Ir aukštadažniam reikės L-Pad, kad numuštum jautrumą ir sulygintum su viduriais. Kiek numušti nžn. Pradžiai daryk 3dB, o po to matysi. Beje koki garsiukai?
Dabar yra hertz esk165 (senieji su juodais difurzoriais) neužilgo nus midas audiobahn amd60q dežutėse(kiek skaičiau jis, tegroja iki 800 hz),pradžiai plaunuoju palikt aukštadažnį tą patį, vėliau žinoma jį pakeisiu. Ir dar planuoju dasipikrti Ivolgos viduriusm kurie jau turi krosą. Tai va man lieka nusprest ties kiek kirsti?
Pradžioj dvijuostė paskui trijuostė, bet iš pradžių noriu su dvijuoste pasižaist, nes tie AMD aukštai nekabina, bet pradžioj viską noriu išsibandyt. Tai kaip ten su tuo dažniu?
Tai priešbosis/viduriukas hertz ec165, o aukštadažnis HT15. Radau internete, kad EC165 atkuria tolygiai tik iki 4kHz. Vadinasi turi bėdą, nes aukštadažniai HT15 greičiausia spiegs nuo tiek grodami. Tu jau turi šiuos garsiukus?
Taip jau turiu seniai jau kokie 3 metai. Tik dabar pradėjau suprast, kad kažkas netaip, kaip ir vidurio mažai, kaip ir aukšti biški rėžia. Kaip išspręst šia problemą, dadėt viduriukus ar keist krosus į kitus?
Reikėtų išsiaiškinti ar tas garsiukas ec165 tikrai toks beviltiškas, kad nesugeba atkurti daugiau nei 4kHz. Pajunk jį be jokių filtrų ir paklausyk ar jis normaliai groja vidurius. Jei normaliai bent iki 5-6kHz tai padėti turėtų naujas krosas su skiriamuoju dažniu tarp 5-6kHz.
Keisti garsiakalbius, arba susitaikyti su vidurių trūkumu ir daryti lyg viskas būtų ok. Nu dar įmanoma chaltūra yra ekvalaizeris mage, bet geriau, kad patys garsiukai savaime grotų subalansuotai.
Su magu vidutinių "nepagimdysi".Jei dirbtinai juos iškelsi tai jie bus, bet jų kokybė bus tragiška.Turi būti geri garsiakalbiai.Tai yra pati silpniausia audiosistemos dalis į kurią reiktų atkreipti daugiau dėmesio negu į stiprintuvą ar grotuvą.Apie laidus tai net nekalbu.
Tai gal vis dėlto pabandyt isidėt viduriukus pvz ivolgos CS 2.5 MID, nekainuoja ne 200 lt, o kiek skaičiau rusų konfuose tai atsiliepimai geri. Ką manot apie tai?
Trijuostės filtras bus sudėtingesnis, brangesnis, sumontavimas į mašiną sunkesnis ir brangesnis. Čia jau visai kita situacija. Ar to nori? Daug pigių garsiukų. Gal geriau šiuos parduoti ir nusipirkti gerus? Pradžiai bent jau priešbosį grojantį daugiau vidurių, o po to pasitaupęs parduosi dabartinį aukštadažnį ir nusipirksi geresnį. Jei nebijai daryti filtrus tai gali susikomplektuoti tikrai gerą akustiką.
Šiaip planuoju šitaip: esamus komponentus išimti, ir juos panaudot namuose į kokias 15 ltr dėžes sukišiu bus gerai, tiktai aukštadažnius kitus idėsiu, nuo pasatu ankstesnių budavo tokie dideli. O į mašiną, kaip jau rašiau, priešbosius audiobahn amd60q, vidurius ivologos CS 2.5 MID, kurie yra jau su krosu, ir laikinai aukštadažnius palikti nuo hertz, tik jiem perdaryt krosus.
Ką manot apie tai?
Audiobahn aukštai negros, tą tai žinau, iš jų aš ir noriu kad kaltu, jiem darysiu 5 litru dezutes, nors užtektų ir 3, bet 5-uose žemiau kabins. Na su Ivolgom turėtų susigrot, ji grotu viduriukus, o audiobanai kaltu. Tik kokią jiem ritę reiktų pakabint?
Kokios eilės filtrą daryti ir kokio nominalo elementus dėti, pagrinde, apspręs kirtimo dažnis. Kokius juos pasirinkti reikai spręsti pagal garsiukų atkūrimo galimybes.
Kupolas realiai gali groti nuo 1000Hz.Kitaip nebus.Nesvarbu kad jis atkuria žemiau bet žemiau trūks jautrumo, jis labai apsikraus,negalėsi paduoti galios .Antras dalykas kupolas labai detalus lyginant su kalančiu Audiobahn priešbosiu ir jie tarpusavyje nederės.Šiuo atveju reikalingas 13 arba 10cm viduriukas.Priklausomai nuo garsiakalbio galima jungimą daryti nuo 100Hz ir aukščiau.
PS.Filtrus suskaičiuoti ir su automatu galima ,bet prieš tai reikia daugiau žinoti apie garsiakalbius ir ką jie sugeba.
spėju tikrai garažiau grotų nei ta keista, tavo suplanuota, trijuostė.
Tik spr'u aukšti man asmeniškai nepatinka, aštrūs. Bet gal tik nuslopinimui daliklį reikia padaryti normalų ir slopinti daugiau nei -3dB, o gal filtras juos prievartauja.
Rytoj pirksiu rimtesnį LCR matuoklį tai jei nori galėsiu pamatuoti spr'u filtruose esančių ritčių induktyvumą ir išsiasikinti sujungimo dažnį. Gal jis paleistas perdaug žemai? Čia mum daugiau galėtų papasakoti Artūras M. Jei esi vilnietis tai pamatuosim draugiškai, už dyką.
Dėl matavymų tai būtų labai gerao kad praneštum kaiip ten ir kas negerai. Aš tai šiaip iš Šiaulių, tai kompanijos tau sudaryt neišeis. Lauksim tavo matavimo rezultatų ir dėkui už informaciją, išgelbėjot nuo didelio galvos skausmo.
Nesupratai manes, aš neturiu spr'ų. Aš galiu pamatuoti kai nusipirksi Tu. Esi ne vilnietis tai situacija sunkesnė. Matau tokią išeitį: turi pasitikėti manim ir nusipirkęs atsiūsti man krosą per autobusų siuntų tarnybą.
viskas aisq Šiaip dažnai atlekiu iki Vilniaus, tai kai jau nusipirksiu tai būtinai užlėksiu pas tavi. O šiaip tavo saite mačiau, kad esi sudėjęs nemažai spr-ų. gal iki to laiko vėl kokius dėsi ir pamatuosi kaip ten su jais yra.
Taip, esu dėjas, bet tada dar neturėjau kuo pamatuoti induktyvuma. Šiandien jau pasiėmiau ta gražuolį LCR matuoklį pasaka ne daigtas. Vienu žodžiu kai nusipirksi pranešk.
Bookmarks