+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 4 iš 4

Tema: Išaiškinkite visiems laikaims apie watus

Jaunius Laisvaz is on a distinguished road
    Registracijos data
    Oct 2005
    Vieta
    Vilnius
    Žinučių
    24

Pagal nutylėjimą Išaiškinkite visiems laikaims apie watus

Sveiki,

Taigi jeigu tarkim SPR komponentai turi 70W RMS, tai jiems pilnai išgrot reikia stipro 2x70 rms @ 4Ohms? Ar aš čia kažką labai nušneku..? Ir ar tiktu tokiems komponentams toks stiprintuvas: Alpine MRP-F240, 40 watts RMS x 4 at 4 ohms / 50 watts RMS x 4 at 2 ohms / 100 watts RMS x 2 bridged output at 4 ohms. Kaip suprantu subridžinus kanalus, galingumo jam tikrai būtų per akis. Ar užteks ir 2 x 40 watts RMS @ 4 ohms ? :smt017 Kas patars ? Dėl stiprintuvo garso kokybės dabar nešnekam, man idomu kaip ten tie watai atitaikomi :smt017 Nemuškit už tokį kvailą klausimą, bet niekas negimė žinodamas :smt017 :smt100

Doktorantas Tadas B is on a distinguished road
    Registracijos data
    Aug 2004
    Žinučių
    1,195

Pagal nutylėjimą Ats: Išaiškinkite visiems laikaims apie watus

paaiskinsiu kaip naujokas naujokui, mano sistemoje stiprintuvas 4x100 rms.

subas 1000rms - o gavo tik 200rms.

priekine akustika - priesbosis 100rms, viduriukas apie 50 berods, na ir auksti, visas tas reikalas turi 100 rms. Viskas groja gerai ir mano ausiai galios per akis. neskaiciuok visko kw, pamatysi - uzteks pilnai jei paleisi 2x40 ir dar du kanalus kitam reikalui paliksi, kad ir viduriukams

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

RMS galingumas realiai neapibūdina stiprintuvo ar garsiakalbių energetinių parametrų. Tai labai orentacinis parametras. Ypač tai galioja prekiniams ženklams, kurie yra nauji rinkoj. Neįmanoma surašyti taisyklių, pagal kurias nežinančiam stiprintuvo, garsiakalbio veikimo principo, neįsivaizduojančiam paties mechanizmo būtų galima nesuklystant įvertinti įrenginį. Yra tik kelios bendros aksiomos:
    1. Rimta firma nerizikuos savo vardu..
    2. Žinomas vardas dar nereiškia, kad firma rimta. Jeigu firmos pavadinimas buvo nupirktas iš bankrutavusio, ar dėl kitų priežasčių pardavusio biznį, galioja taisyklės ir vardas to kas nupirko, o ne pardavėjo (įkūrėjo)!

SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos

Jaunius Laisvaz is on a distinguished road
    Registracijos data
    Oct 2005
    Vieta
    Vilnius
    Žinučių
    24

Citata Tadas B. - KirviZ link=topic=4140.msg41560#msg41560 date=1154674616 rašė čia:
    paaiskinsiu kaip naujokas naujokui, mano sistemoje stiprintuvas 4x100 rms.

subas 1000rms - o gavo tik 200rms.

priekine akustika - priešbosis 100rms, viduriukas apie 50 berods, na ir auksti, visas tas reikalas turi 100 rms. Viskas groja gerai ir mano ausiai galios per akis. neskaiciuok visko kw, pamatysi - užteks pilnai jei paleisi 2x40 ir dar du kanalus kitam reikalui paliksi, kad ir viduriukams
    Tai pas tave 3-juostė sistema? :smt017 Kad atskirai jungi priešbosį ir vidurius ? Tai tarkim jeigu jungčiau SPR komponentus 2 juostų 70 rms ir subą 500 rms prie keturkanalio stiprintuvo kuris turi tarkim 4x100rms, tai 2 kanalai eitų komponentams kaip suprantu, o likę du subridžinus eitu subui. Ir jam tų 200rms užtektu? :smt017 Aš manau, kad norint, kad garsiukas PILNAI išgrotu ką jis gali, reikia jam duoti tiek rms kiek jis pats gali priimti ir išgrot. Teisybė? ops:

O dėl tų firmų ir perpirkimų tai čia aišku viskas.. Ir savaime suprantama aš tikrai nesižaviu visokiais McHammer'iais ir panašiais tūkstančius watų "turinčiais" stiprintuvais :smt021

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės