Na, Lenikui tada dar atleist galima. Tais atvejais kada jis iš mobilaus rašo :-D O vat dėl kokių priežąsčių geddas klaviatūroj lietuviškų raidžių neranda? :smt020
vat butent rasom vienas kitam suprantama kalba ir to pakanka.
tik kaip ir minejau 'doomaz, shaukshtaz' cia tai nesamones..
Na, Lenikui tada dar atleist galima. Tais atvejais kada jis iš mobilaus rašo :-D O vat dėl kokių priežąsčių geddas klaviatūroj lietuviškų raidžių neranda? :smt020
The only brand I can not stand is a music that I hear.
Rasydamas lt raidem sugaisciau 20% daugiau laiko :smt034
Pas mane ant vieno kompo nėra lietuviškų raidžių. Jeigu pastoviai jas naudotum, jų net nereiktų, nes atmintinai žinotum, kur kuri yra. Parašyti š užtrunka mažiau nei sh. Kiekvienas gali susiinstaliuoti lietuvių kalbą, net užsienyje interneto kavinėse paprašius įdiegia betkokią kalbągeddas link=topic=4196.msg59899#msg59899 date=1178713758 rašė čia:
Kažkada ir aš rašiau belekaip su sh ir t.t. Bet vieną dieną sugalvojau, kad reikia pradėti žmoniškai rašyti. Ir dabar labai nervuoja jeigu kurnors nėra lietuvybės
Dėl paieškos - tai čia vienas iš argumentų. Niekas jos neperprogramuos, kad ji kitaip mastytų - o gal nori pasamdyti programerį, kad tai padarytų? :twisted:
O tavo minutė kainuoja štuką euro :smt020 20% daugiau sugaiši kol atprasi, t.y. kokią dieną, paskui kokią savaitę spausdindamas pirmus sakinius, o paskui tu man niekaip neįrodysi, kad paspausti "a" užtrunka daug trumpiau nei "ą" :smt016 :smt020geddas link=topic=4196.msg59916#msg59916 date=1178726067 rašė čia:
Nu jus tai kalbininkai :supz:
"Štuką", "nervuoja" :supz:
As programeris, bet saves nesamdau artyman:
Adminas link=topic=2940.msg29473#msg29473 date=1132871778 rašė čia:
+37061857133 edmas
Edmai :-) nu nesakyk nesamone cia diskutuot ir aiskintis kas kaip parase zodi 'shudas' :-D Ir taip jau siame forume perdaznai gincijames. rasykim lietuviskai,nesikeikim ir uzkaskim kirvius \/
Nesikabinėk prie žodžių, nes atrodo, kad jau visiškai nebeturi ką pasakyt :smt020geddas link=topic=4196.msg59927#msg59927 date=1178731039 rašė čia:
O kas dėl diskusijų, tai jos iš tikrųjų tuščios :mrgreen:. NES kaip šiam forume reikia rašyti, nurodė Adminas ;-), o Adminas visada yra teisus :lol: Buvo bandyta aiškint kas kaip ir dėl ko. Sąmoningi žmonės pagalvos, supras ir ateis į doros kelią patys. Nesąmoningi irgi ateis...arba išeis. Tiesiog tikrai nėr vietos diskusijoms :supz:
Turiu, kad jus irgi kabinejates prie mano rasliavos :smt017 :smt020
aš už :supz:Lenikas link=topic=4196.msg59931#msg59931 date=1178732845 rašė čia:
ojojoii tavo mielas drauge šeštoji žinutė šiame forume prasideda taip:geddas link=topic=4196.msg59962#msg59962 date=1178774164 rašė čia:tai kas kabinėjasi? pats sujudinai širšių lizdą ir nori išvengti įgėlimo.geddas link=topic=4196.msg59888#msg59888 date=1178701813 rašė čia:
kadangi tingiu rašyti ir beto prirašyta daug tai tik pacituosiuArtūras-M link=topic=4196.msg42146#msg42146 date=1155236723 rašė čia:
[quote=Artūras-M link=topic=4203.msg42272#msg42272 date=1155331476]
registracijos metu 1. punktu yra parašyta, kad forume privaloma lietuvių kalba. Tai kam reikėjo spausti kad sutinki su taisyklėmis ? Kiekvienas žmogus turi valią rinktis kas jam patinka, kas nepatinka. Paspaudei, reiškia privalai laikytis.
Dabar dėl ko vis tik priimtas toks griežtas sprendimas ? Kažkam tai gali pasirodtyt kvaila, tačiau pateiksiu kelis pagrindinius argumentus:
1. Skaitomumas
2. Bendras forumo vaizdas tampa solidesnis
3. Paieškos sistemos žymiai lengviau ras i-klubo forumą
1-2 savaime aišku ir nėra ką čia plėstis.
3 punktas manau didžiąjai daugumai nesuvokiamas, todėl trumpai paaiškinsiu jo svarbą.
Forumas gyvas tada, kai jame dalyvauja kaip galima daugiau žmonių. Pagrindinai žmonės mus randa iš paieškos sistemų. Paieškos sistemos ne žmonės, tai robotai kurie pastoviai „aria“ po internetą ir pastoviai kažkokia jų dalis knisasi po mūsų forumą. Ko jie ieško ? Nieko, jie viską kas yra parašyta krauna į savo krepšį ir tempia namo, tai yra į savo duombazes. Dabar kažkuriam pasaulio gale atsirado koks nors žmogelis susirūpinęs car audio sportu. Jis Google paieškoj įveda frazę "minimali sistema SQ varžyboms" . Vualia, žmogelis jau atmestas pas mus, konkrečiai http://forumas.i-klubas.lt/index.php...=3700.msg40373 jo paslaugoms.
Taigi, jei ši frazė pas mus būtų parašyta gezų kalba, kuri pradėjo labai plisti pastaruoju metu pas, mes to žmogaus nematytumėm. Dabar mes negaunam daugybės potencialių klubo narių vien dėl to, kad normalus žmogus nesugebės į paieškos sistemą įvesti tai, ką gali sukurti gezo galva.
Analogiškai yra su visais terminais ar frazėmis.
Taigi, visi kas nesugeba rašyti taisyklingai, yra paprasčiaisiai ne tik kad nenaudingi forumui, bet ir kenksmingi. Todėl reikalavimas taisyklingos lietuvių kalbos panaikintas nebus. Kas nenori, nemoka rašyti lietuviškai, gali rašyti angliškai, rusiškai. Bet taisyklingai. Viena kita frazė gali būti ir geziška, tačiau ne ištisai temos bei jų pavadinimai.
Blokuojami bus visi be išimties. Užsuks Adamkus ir parašys ką nors gezų kalba, bus užblokuotas ir tas. Dar kartą primenu, kad blokavimas nerodo mano jokio požiūrio į žmogų. Tai tik mechaninis darbas, kuris atliekamas nesigilinant. "Copy - paste - Ban": sekantis
+37061857133 edmas
Peace men :supz: Sirses nepatinka artyman: :twisted:
"...bet lietuviškai vistiek iš principo nerašysiu! :supz: :smt020 "geddas link=topic=4196.msg60011#msg60011 date=1178827793 rašė čia:
:lol: :lol: :lol:
Rašysiu rašysiu, įkalbėjot O
Šaunuolis :supz: :smt023
Tai nerašyk, gali tiktai skaityti. Jeigu sunku apsispresti, man nesunku padėti geram žmogui, aš gi geros dūšios :grin:geddas link=topic=4196.msg59916#msg59916 date=1178726067 rašė čia:
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
Alaus įkalsim cheersgeddas link=topic=4196.msg60050#msg60050 date=1178888792 rašė čia:
Pakartoju, kas seniai jau buvo rašyta:
registracijos metu 1. punktu yra parašyta, kad forume privaloma lietuvių kalba. Tai kam reikėjo spausti kad sutinki su taisyklėmis ? Kiekvienas žmogus turi valią rinktis kas jam patinka, kas nepatinka. Paspaudei, reiškia privalai laikytis.
Dabar dėl ko vis tik priimtas toks griežtas sprendimas ? Kažkam tai gali pasirodyt kvaila, tačiau pateiksiu kelis pagrindinius argumentus:
1. Skaitomumas
2. Bendras forumo vaizdas tampa solidesnis
3. Paieškos sistemos žymiai lengviau ras i-klubo forumą
1-2 savaime aišku ir nėra ką čia plėstis.
3 punktas manau didžiajai daugumai nesuvokiamas, todėl trumpai paaiškinsiu jo svarbą.
Forumas gyvas tada, kai jame dalyvauja kaip galima daugiau normalių žmonių. Pagrindinai žmonės mus randa pasinaudoję paieškos sistemomis. Paieškos sistemos ne žmonės, tai robotai kurie pastoviai „aria“ po internetą ir pastoviai kažkokia jų dalis knisasi po mūsų forumą. Ko jie ieško ? Nieko, jie viską kas yra parašyta krauna į savo krepšį ir tempia namo, tai yra į savo duombazes. Dabar kažkuriam pasaulio gale atsirado koks nors žmogelis susirūpinęs car audio sportu. Jis Google paieškoj įveda frazę "minimali sistema SQ varžyboms". Vualia, žmogelis jau atmestas pas mus, konkrečiai http://forumas.i-klubas.lt/index.php...=3700.msg40373 jo paslaugoms.
Taigi, jei ši frazė pas mus būtų parašyta gezų kalba, kuri pradėjo labai plisti pastaruoju metu pas, mes to žmogaus nematytumėm. Dabar mes negaunam daugybės potencialių klubo narių vien dėl to, kad normalus žmogus nesugebės į paieškos sistemą įvesti tai, ką gali sukurti gezo galva.
Analogiškai yra su visais terminais ar frazėmis.
Taigi, visi kas nesugeba rašyti taisyklingai, yra paprasčiausiai ne tik kad nenaudingi forumui, bet ir kenksmingi. Todėl reikalavimas taisyklingos lietuvių kalbos panaikintas nebus. Kas nenori, nemoka rašyti lietuviškai, gali rašyti angliškai ( ateityje su atitinkamais simboliais rusiškai, lenkiškai ir etc. Bus pranešta kada tai jau galima). Bet taisyklingai. Viena kita frazė gali būti ir geziška, tačiau ne ištisai temos bei jų pavadinimai.
Blokuojami bus visi be išimties. Užsuks Adamkus ir parašys ką nors gezų kalba, bus užblokuotas ir tas. Dar kartą primenu, kad blokavimas nerodo mano jokio požiūrio į žmogų. Tai tik mechaninis darbas, kuris atliekamas nesigilinant. "Copy - Paste - Ban": sekantis
Kaip įsijungti lietuvišką klaviatūros išdėstymą Windows sistemoje galima rasti čia.
O aš, durnius, galvojau, kad lietuviškai turim rašyt, todėl, kad mes - lietuviai... Pasirodo - dėl paieškos robotų...
Žinok į patriotizmą aš jau net ir nebenoriu apeliuoti, kiek pastebėjau, pagrindinė jaunimo masė nesupranta kas tai ....
as kažką esu girdėjęs univere, kad lygtai jei kompiuterinė kalba yra ne valstybiniu mąstu t.y. ne valstybinių tarnautojų terpėje,- lietuviški ''šriftai'' yra neprivalomi!!!
Reiktų tuo pasidomėti ir tada būtų išpręstos visos bėdos. nei viena forumo taisyklė negali prieštarauti LRS įstatymui
Forumo jokios, nes realiai forumo taisyklės yra sakyčiau labai liberalios. Tačiau būdamas paranojiku, tokiame rašinyje galiu įžvelgti agitaciją prieš Lietuvių kalbos vartojimą IT. O tai jau galima išrutulioti ne tik kad kėsinimąsi į LR įstatymus, tačiau ir LR Konstituciją
Papildomai, aš esu vienas iš senų lietuvių kalbos rašmenų propoguotojų internete (google "lietuviški rašmenys internete", taip kad tai kertasi su visa mano ideologija. Tik tiek, kad ši tema jau praktiškai nebeaktuali techniniam lygmenyje, aš jau nuo šito nusišalinau. Visa problema liko lietuvių mentalitete, o su tuo kovosime toliau
Neteisingai traktuoji Valstybinės Kalbos Įstatymą .... Pats įstatymas nereglamentuoja lietuvių kalbos naudojimo bendrijose (kokia galima vadinti į-Klubą, čia galėtumėm įvesti ir kiniečių kalbą [su hieroglifais] ) Ši bendrija turi savo taisykles, kurios bet kuriuo momentu gali būti pakoreguotos pagal laikotarpio aktualijas. Taip pat aš nežinau nei vieno teisės akto, kuris leistų darkyti lietuvių raštą ir atsisakyti lietuviškų simbolių sąmoningai. Už tai lietuviškus rašmenis lietuviai prie caro gyvybę aukojo, o tu tikiesi, kad įstatymas juos atšauks Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.
Siūlau skaityti:
http://www.likit.lt Teisės Aktai
Atskirai pateikiu naudingą resursą.
Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.
gal šis atvejis galėtų būti taikomas išeiviams lietuviams?
Dėkuij už nuorodas.
O kam? Išeiviai moka lietuvių kalbą ir jiems labai naudinga prisiminti lietuviškus rašmenis Ar išeiviai neįgalūs? O gal išeiviai užsienio forumuose rašo lietuviškai?
Šis atvejis galioja kai kuriems žmonėms forume, kuriems yra tikrai sunku reikšti mintis lietuviškai ypač raštu. Taip pat tai išskirtiniai atvejai, kai pvz pavyzdingas forumietis prisijungia gulėdamas pleže per mobilų ar kokia panaši situacija. Tai yra, jeigu matosi kad tai ne sistema, pageidautinas prierašas, kodėl rašo be LT simbolių, kad naujokai neatsipalaiduotų. Visos išimtys yra blogis, nes tai paprasčiausiai tampa nekontroliuojama.
Pas mane nėra nei ant vienos klaviatūros lietuviškų raidžių, naudojuosi minimum trim kompiuteriais (vienas iš jų su Linux, kitas noutbukas ) tuo pačiu metu su visiškai skirtingomis klaviatūromis, ir man tai netrukdo rašyti lietuviškai. Puikiai žinau, kaip sprendžiasi klaviatūros problemos. Tam nereikia jokio papildomo įdiegimo, užtenka tik kelis kart spragtelti pele. Jeigu tikrai išeiviam labai sunku rašyti lietuviškai, jie gali rašyti angliškai. Matau naudą iš to keleriopą - bent jau kiti bandys skaityti, o gal ir rašyti angliškai
Tam nereikia jokio papildomo įdiegimo, užtenka tik kelis kart spragtelti pele. Jeigu tikrai išeiviam labai sunku rašyti lietuviškai, jie gali rašyti angliškai. Matau naudą iš to keleriopą - bent jau kiti bandys skaityti, o gal ir rašyti angliškai [/quote]
jo. nauda tikrai bus taip, kad reikia tai papropaguoti truputėli.
Bookmarks