+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 30 iš 104

Tema: Lietuvių kalba ir lietuviški rašmenys

Hybrid View

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Citata mersas32 rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    as kažką esu girdėjęs univere, kad lygtai jei kompiuterinė kalba yra ne valstybiniu mąstu t.y. ne valstybinių tarnautojų terpėje,- lietuviški ''šriftai'' yra neprivalomi!!!
    Reiktų tuo pasidomėti ir tada būtų išpręstos visos bėdos. nei viena forumo taisyklė negali prieštarauti LRS įstatymui
    Dar viena panaši mintis ir gausi baną amžiams. Tada galėsi aiškintis ar tai įstatymiška ar ne. Tu pažymėjai kad sutinki su forumo taisyklėmis, o jos yra tokios kokios yra.

Lietuvoje lietuvių kalba yra valstybinė, šiame forume ypač.
    SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos

Aktyvus mersas32 can only hope to improve mersas32's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2009
    Vieta
    Siaures Airija
    Amžius
    43
    Žinučių
    201

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras-M rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Dar viena panaši mintis ir gausi baną amžiams. Tada galėsi aiškintis ar tai įstatymiška ar ne. Tu pažymėjai kad sutinki su forumo taisyklėmis, o jos yra tokios kokios yra.

Lietuvoje lietuvių kalba yra valstybinė, šiame forume ypač.

Dėkuij už įspėjimą.
    gal galėčiau sužinoti katrą taisyklę pažeidžiau, išsakydammas savo nuomonę, kad daugiau taip nedaryčiau.
    Atsiprašau

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Forumo jokios, nes realiai forumo taisyklės yra sakyčiau labai liberalios. Tačiau būdamas paranojiku, tokiame rašinyje galiu įžvelgti agitaciją prieš Lietuvių kalbos vartojimą IT. O tai jau galima išrutulioti ne tik kad kėsinimąsi į LR įstatymus, tačiau ir LR Konstituciją

Papildomai, aš esu vienas iš senų lietuvių kalbos rašmenų propoguotojų internete (google "lietuviški rašmenys internete", taip kad tai kertasi su visa mano ideologija. Tik tiek, kad ši tema jau praktiškai nebeaktuali techniniam lygmenyje, aš jau nuo šito nusišalinau. Visa problema liko lietuvių mentalitete, o su tuo kovosime toliau

Registracijos data
    Feb 2009
    Vieta
    Siaures Airija
    Amžius
    43
    Žinučių
    201

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras-M rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Forumo jokios, nes realiai forumo taisyklės yra sakyčiau labai liberalios. Tačiau būdamas paranojiku, tokiame rašinyje galiu įžvelgti agitaciją prieš Lietuvių kalbos vartojimą IT. O tai jau galima išrutulioti ne tik kad kėsinimąsi į LR įstatymus, tačiau ir LR Konstituciją

Papildomai, aš esu vienas iš senų lietuvių kalbos rašmenų propoguotojų internete (google "lietuviški rašmenys internete", taip kad tai kertasi su visa mano ideologija. Tik tiek, kad ši tema jau praktiškai nebeaktuali techniniam lygmenyje, aš jau nuo šito nusišalinau. Visa problema liko lietuvių mentalitete, o su tuo kovosime toliau
    nu gal apie konstitciją susilaikom...
    gerbiu tavo patriotizma. Jei esi vienas iš pirmųjų tai turbūt žinai apie ką aš kalbu tame sakinyje. Gal žinai tada ar aš teisus ar ne, ar buvo tas įstatymas patvirtintas ar ne? aš baigiau 1996m. gal kažkas po to ir keitėsi.
    Dėkuij.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Neteisingai traktuoji Valstybinės Kalbos Įstatymą .... Pats įstatymas nereglamentuoja lietuvių kalbos naudojimo bendrijose (kokia galima vadinti į-Klubą, čia galėtumėm įvesti ir kiniečių kalbą [su hieroglifais] ) Ši bendrija turi savo taisykles, kurios bet kuriuo momentu gali būti pakoreguotos pagal laikotarpio aktualijas. Taip pat aš nežinau nei vieno teisės akto, kuris leistų darkyti lietuvių raštą ir atsisakyti lietuviškų simbolių sąmoningai. Už tai lietuviškus rašmenis lietuviai prie caro gyvybę aukojo, o tu tikiesi, kad įstatymas juos atšauks Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.

Siūlau skaityti:
    http://www.likit.lt Teisės Aktai
    Atskirai pateikiu naudingą resursą.

Registracijos data
    Feb 2009
    Vieta
    Siaures Airija
    Amžius
    43
    Žinučių
    201

Pagal nutylėjimą

Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.

gal šis atvejis galėtų būti taikomas išeiviams lietuviams?

Dėkuij už nuorodas.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Citata mersas32 rašė čia: Peržiūrėti žinutes

gal šis atvejis galėtų būti taikomas išeiviams lietuviams?
    O kam? Išeiviai moka lietuvių kalbą ir jiems labai naudinga prisiminti lietuviškus rašmenis Ar išeiviai neįgalūs? O gal išeiviai užsienio forumuose rašo lietuviškai?
    Šis atvejis galioja kai kuriems žmonėms forume, kuriems yra tikrai sunku reikšti mintis lietuviškai ypač raštu. Taip pat tai išskirtiniai atvejai, kai pvz pavyzdingas forumietis prisijungia gulėdamas pleže per mobilų ar kokia panaši situacija. Tai yra, jeigu matosi kad tai ne sistema, pageidautinas prierašas, kodėl rašo be LT simbolių, kad naujokai neatsipalaiduotų. Visos išimtys yra blogis, nes tai paprasčiausiai tampa nekontroliuojama.

Pas mane nėra nei ant vienos klaviatūros lietuviškų raidžių, naudojuosi minimum trim kompiuteriais (vienas iš jų su Linux, kitas noutbukas ) tuo pačiu metu su visiškai skirtingomis klaviatūromis, ir man tai netrukdo rašyti lietuviškai. Puikiai žinau, kaip sprendžiasi klaviatūros problemos. Tam nereikia jokio papildomo įdiegimo, užtenka tik kelis kart spragtelti pele. Jeigu tikrai išeiviam labai sunku rašyti lietuviškai, jie gali rašyti angliškai. Matau naudą iš to keleriopą - bent jau kiti bandys skaityti, o gal ir rašyti angliškai

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės