Aukštadažniai pilnaverčiai komplekto veikėjai OO ir galios turi gaut ne mažiau už midbosą.Su subu lygint nereikia.
Komplektacijoje būna gana nestori aukštadažnių laidai...
O žiūrint internete instaliacijas žmonių, matau, kad dažnai tie laidai būna panašūs į skirtus subui...
Kaip turėtų būti iš tikro?
Real master saund (RMS)
Aukštadažniai pilnaverčiai komplekto veikėjai OO ir galios turi gaut ne mažiau už midbosą.Su subu lygint nereikia.
O kaip tada daroma su tuo apie 10 cm ilgio styrančiu iš aukštadažnio nestoru laidu?
Real master saund (RMS)
10cm čia ne 5m.Bet jeigu nori gali persilituot.Nors mano nuomone įtakos nebus.
Meluoji ir neraudonuoji. Čia jau žiauriai klaidini kitus. Nevienoda dalis galios tenka priešbosiui ,viduriam ir aukštam.Darka link=topic=4451.msg44764#msg44764 date=1159768491 rašė čia:
Aivarai, jei žinai - pasakyk, kaip turėtų iš tikrūjų būti su tuo laido storiu. [-o<
Real master saund (RMS)
Viskas turi buti proto ribose. IMHO storo nereikia, o tie kas deda storio kaip piestukas ar pirstas tai nori pasimaivyti.
nu tay parašyk kokio storio ten pas tave tas laidas? kiek kvadratu? Gal kas patars kiek geriausia dėti ar vidutiniškai kiek turi būti :smt017
Aš tai dėjau aukštadažiams tokio pat storio, kaip ir priešbosiui ar viduriukams, blogiau nuo to manau tikrai nebus OIMHO optimalu 2,5 kv. laidas, nepritaupysi, jei aukštadažniui pirksi plonesnį laidą :twisted:
O šiaip čia galima įsivelti į seną ginčią ar turi laidai įtakos garsui, ar ne. Kažkur intere tokiose ginčose skaičiau teoriją, jog kuo aukštesnio dažnio signalas, tai jis linkęs eiti laidininko paviršiumi, todėl reikėtų storesnio laido aukštesniems dažniams, kad jo paviršio plotas būtų kuo didesnis... Jei neklystu čia taip vadinamas skin efektas... Bet čia tik teorijos, kažkokio rimto pagrindimo nežinau...
Aš tikrai nesiruošiu tokiems dalykams taupyti, tiesiog man neramu dėl tokio staigaus laido storio pasikeitimo... Tarkim koks metras bus 2,5m2, o likę 10cm bus koks apytiksliai 0,8 ar 0,6m2...desperad link=topic=4451.msg44781#msg44781 date=1159788137 rašė čia:
:smt017
Koks tikras laido plotas tai nežinauops:
Real master saund (RMS)
Tas trumpas gabaliukas plono laido nieko neigiamo nepadarys.
Desperad>> kad pasireikštų skin efektas rekia gigahercu arba bent megahercu (tiksliso ribos nžn), o ne 20kHz. Radio elektronikoi visas girdimas diapazonas (20Hz iki 20kHz) yra labai žemas dažnis.
O kaip būtų geriau: visą laidą (iki krosoverio) palikt ploną (tokį, koks yra prilituotas prie garsiakalbių), ar jungt tarkim 2,5m2, o tik tą trumpą agabaliuką palikt ploną?Aiwaras link=topic=4451.msg44784#msg44784 date=1159791254 rašė čia:
Real master saund (RMS)
Neteigiau ir nesiginčiju, radio elektronikoje tavo žinos daug gilesnės, nei manoAiwaras link=topic=4451.msg44784#msg44784 date=1159791254 rašė čia:
![]()
Na aukštadažniai tikrai jautresni OAiwaras link=topic=4451.msg44772#msg44772 date=1159781188 rašė čia:
Sorry.Bet dėdamas plonesnius laidus nei midbosui,tai nedaug turbūt sutaupysi.Nes neaišku kokio storio laidai midbosui.Todėl ir patariu žmogui,kad dėtų bent neplonesnį nei jam(midbosui)
1.5 kv nuo kroso aukštadažniam pilnai užteks. Nebent pas tave krosas priekaboje Oo tie trumpi laidai nuo aukštadažnio tikrai nioeko blogo nepadarys, kaip jau ir minėjo kiti. Bet jei yra galimybė juos sutrumpinti iki max. ar pašalinti ir jungtis tiesiai būtų super.
*Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.
---------------
tel. +47 46 222090
info@caraudio.lt
www.caraudio.lt
Pašalinęs juos visai, neturėsiu, kaip prijungti (tik prilituot :smt017 ,bet po to su montavimu gali kilti sunkumų)... Trumpinsiu iki max OMindaugas link=topic=4451.msg44902#msg44902 date=1159951037 rašė čia:
Dėkuj
Real master saund (RMS)
Kartais aukštadažnius nelabiau įtakoja laido kokybė, grynumas, negu jo storis ? :smt017
Mano nuomone būtent taip ir yra.lanys link=topic=4451.msg44914#msg44914 date=1159966974 rašė čia:
Tai čia niekas ir nekalba apie kietus laidus iš senukų.
Na aš taip drąsiai nesakyčiau O
Matau tik tą minusą, kad jie dažno lankstymo bijo.
Galim pakalbėtiDarka link=topic=4451.msg44979#msg44979 date=1160165496 rašė čia:
![]()
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
Nu aš ir durnas :smt017Dabar vietoj kokybiškų laidų visada naudosiu laidus iš Senukų.Geras patarimas :smt023Ačiū O![]()
Žinoma kad dar nelabai protingas. Truputį reklamos, truputį marketingo, truputį žinių stokos ir didelio arogancijos kiekio auka. Kai šitas spragas pašalinsi, bus galima diskutuoti toliau.
Esu užtikrintas, kad dar neturi tokio lygmens aparatūros, kuri reikalautų kokybiškesnių laidų nei iš senukų![]()
keista iš taves girdėti tokius žodžius...
Daug kartų esu sakęs, kad geriau investuoti 100 LT papildomai į stiprintuvą, garsiakalbius, nei be reikalo kišti pinigus į laidus. Laidų įtaka yra, tačiau ne visur.
Pinigų suma žinoma paminėta abstrakčiai
Beje, pas mane laidai garsiakalbiams iš Senukų. Kažkaip dėl to nekompleksuoju![]()
Buvau nusipirkęs iš senukų laidus. Dabar jie beveik visi žali...Artūras-M link=topic=4451.msg45048#msg45048 date=1160257206 rašė čia:
Taupantis moka du kartus...
O tu žinai ką galima pirkti, ko negalima, kada galima ir kada negalima ?
Beje, realiai laidai iš senukų dažnai gaunasi brangiau, nei paprasti, tačiau daug kokybiškesni, nei maždaug už 100 LT metras specialaus akustinio laido. Viena maža smulkmena - reikia žinių. Tavo po metų pažaliavo, maniškiai po dviejų metų visa dar puikiai tarnauja![]()
Labai AČIŪ už manęs įvertinimą :smt022Nėkiek nepykstu.Čia tavo nuomonė,bet savo nuomonę pasilik prie savęs.Savo sistemos tikrai nelaikau tobula,bet ji tikrai kokybiškesnė,nei daugumos čia esančių.Tavo lygį gal kada nors ir pasieksiu,bet laidų iš Senukų tikrai nepirksiu(mano nuomonė).Laidų po 100lt metras gal irgi,bet kokybė man patinka ir tiek.O tu džiaukis tokiais laidais ir tiek.Tikėjausi,kad bent čia visų nuomonės bus lygiagrečios,bet ir čia yra jūsų profų nuomonės turbūt labai svarbios.Ir toliau reklamuokit savo darbo vaisius nepadėdami paprastiems žmogeliukams pasidaryt,bent kokybiškesnį garsą(nes sugebat tik patart už pinigus arba patys darydami sistemas).Aš taip pat nesu profas toje srity(mėgėjas),bet suprantu apie auto garsą truputį daugiau,nei vidutinis lankytojas.Ir jei mano nuomonė visiška nesąmonė,tai uždėk BANĄ ir tiek(nes iš jūsų naudingos informacijos nesulaukiau,kaip tik beveik pirk iš manęs ir tiek)Čia mano nuomonė ir tiek.Artūras-M link=topic=4451.msg45038#msg45038 date=1160252913 rašė čia:
ne taip perskaičiau tavo žinute ir pagalvojau kad ir tu pradėsi pasakot apie laidu skambesiArtūras-M link=topic=4451.msg45048#msg45048 date=1160257206 rašė čia:
![]()
Che, pasirodo aš dar mažai padeduDarka link=topic=4451.msg45052#msg45052 date=1160268786 rašė čia:
Gyveni žmogus ir rezultatais negali atsidžiaugti
![]()
Bookmarks