a,ab,b......,d.. kuo arčiau tuo geresnis. tik vot "a" mašinoj nebus. kodėl? žinau, bet esu per durnas paaiškinti. man sugebėjo paaiškinti vienas šio forumo senas vilkas. gal pasireikš ir čia
kokios buna ir ka jos nusako ?!
a,ab,b......,d.. kuo arčiau tuo geresnis. tik vot "a" mašinoj nebus. kodėl? žinau, bet esu per durnas paaiškinti. man sugebėjo paaiškinti vienas šio forumo senas vilkas. gal pasireikš ir čia
+37061857133 edmas
per paieška galima surasti tą paaiškinimą apie a klasę. Esmė, kad daug energijos suvartoja vien savo egzistavimui. Tikras pečius.
buvau rad3s kaž ką panašaus , todėl ir klausimas pasistojo :grin:Aiwaras link=topic=4566.msg45939#msg45939 date=1161430736 rašė čia:
nu tada gerai, vadinasi visos atmatos kaip MacHammer ir tt yra D klases ar kaip? Ar tie jau nebepatenka į jokią klasę? Bet tada yra skirtumas tarp geros D ir blogos D... o visos kitos? Ir jei kas tiksliau žinot gal galit papostint realias kainų kategorijas į kurias taiko kiekvienos kainos atstovai ir kuo realiai skiriasi D nuo C ar B ?
Alpinistas...
Nevisai taip. Pilna Alpinu D klasės![]()
Stiprintuvo klasė tiesiogiai nesusijusi su kaina. Klasė pasako veikimo savybes/principą.
Nesu gerai susipažines su klasėm, iš veikimo principo pusės suptilybių bet grubiai:
A, AB, B seniausios ir dažniausios stiprintuvų klasės, klasių atstovai yra analoginiai stiprintuvai.
D, H, T yra skaitmeniniai stiprintuvai.
Tų klasių jau priviso gyva galybė, bet čia man atrodo pagrindinės.
Analoginiai stiprintuvai (A, AB, B) skiriasi ramybės srove. Kuo ji didesnė tuo tranzistorius labiau šyla, bet kokybiškiau stiprina. A klasės stiprintuvai jau tikri karščio monstrai, suvartojantys daug galios tik savo egzistencijai, dėl ko visiškai nepriimtini Automobilinėj auto garso sistemoj, kur energijos ištekliai riboti. AB klasė tarsi atstovas/tarpininkas tarp kokybiškos A klasės ir ekonomiškos B.
Analoginių stiprintuvų būna PP ir SE. Push-Pull stiprintuvai atskirose šakose stiprina sinusoidės neigiamus ir teigiamus pusperiodžius ir išėjime juos susumuoja į vientisą sinusoidę. Single-Ended stiprintuve sinusoidę stiprina vientisą.
Skaitmeniniai stiprintuvai (D, H, T) veikia visiškai kitokiu principu nei analoginiai. Dėl tų principų yra labai labai aukšto naudingumo koeficiento ~95%. Į jo veikimo principą manau gilintis nėra ko nes visviena daugeliui bus paukščių kalba ir, kad korektiškai parašyčiau man dar reikės eiti paskaitinėti pora valandų ir užtvirtinti vietas kurių gerai nžn.
dekui už gera atsakymaAiwaras link=topic=4566.msg46105#msg46105 date=1161637526 rašė čia:
thanksAiwaras link=topic=4566.msg46105#msg46105 date=1161637526 rašė čia:
+37061857133 edmas
Labai ačių už info... paaiškėjo viskas![]()
Alpinistas...
Sweiki,. nzn ar teisybe, bet esu girdejes toki fakta kad Skaitmeniniai stiprintuwai yra jautrus kibirgsciai, greit galima sudeginti ir ju niekas netaiso... Ar i samone sneku? O![]()
D.M.
ne tai, kad kibirksciai o zemai itampai tai tikrai, del kitko nznfanatiks link=topic=4566.msg71370#msg71370 date=1200148872 rašė čia:
Nakamichi CD700II + Dynaudio + vifa + Daytona + ...
ta prasme kintanciai itampai, kuri nera pastoviai +12V taip suprast? pvz kai koks bosas pompuoja tai ir mazdaug susidaro tas svyravimas itampos? o skaitmeniniam stiprintuvam ar nera pirkt kokio srovės lygintuvo kuris pastoviai palaikutu ta 12V? :smt017Black Scorpio link=topic=4566.msg71371#msg71371 date=1200149243 rašė čia:
D.M.
Tai kondencatorius manau tiktu sitam reikalui.
seip skaitmeniniams jeigu krinta zemiau 10V yra pavojinga riba. geli pasireiksti ir labai staigus itampos kitimas, pvz jau sudeginau viena JL stipra taip Oprie visos sistemos buvo pajungtas kondikas (issikroves beveik) o ant JL nebuvo pastatytas atskiras saugiklis. tai sujungus sistema, ir idejus pagrindini saugikli ti paruko dumai.... :smt022
gyvenimo pamokos brangiai kainuoja :smt021
yra tokia patarle (nieko asmenisko :!: )
protingi mokosi is svetimu klaidu, o kvaili is savu O![]()
jau tikrai pamokanciai :smt033 cia suprast reikejo, kad kai kondensatorius buwo issikroves ijungus itampa kondensatorius pasijame nemaza dali tos itampos :-| , bet as nesuprantu ka butu gelbejas tas saugiklis kurio neidejai pries jungdamas, ... tipo butu perdeges nuo mazesnes itampos? :smt017 man galwoje sukasi mintis kad saugiklis perdega kai apkrova didele :twisted:
D.M.
ne tame esme. esme tame, kad rekalingo saugiklio ten aplamai nebuvo, tai yra tarp kondiko ir stiprintuvo :!: principe, pajungi kondika, kai jis isikrauna tik tada jungi stipreka. seip su A/B klases stiprintuvais sitos problemos kaip ir nera.
p.s. kad is svetimu klaidu mokytis, ju visu pirma turi buti![]()
nu taipas tai ne masinini bet butini buvau supleskines O
todel zinau, jej veikia tai nier ko lyst ir "tobulint" :smt021
o jei nori geriau nei turi? ir jei zinios leidzia
groja kaip iš kibiro
imi ir tobulini, kokios dar problemos? :smt017peris link=topic=4566.msg71723#msg71723 date=1200846843 rašė čia:
ne apie save kalbejauBlack Scorpio link=topic=4566.msg71733#msg71733 date=1200853418 rašė čia:
![]()
groja kaip iš kibiro
Kas cia sake kad nera automobiliniu A klasės stipriu:
http://ampguts.realmofexcursion.com/Signat_RAM_3_MKII/
pats toki turiu ir nieko nekaista ne kiek. Arba cia klaidingai parasyta.
Va dar vienas http://ampguts.realmofexcursion.com/Alpine_3558/
o kiek elektros valgo?
A klasės stiprintuve stiprinimą atlieka tik lempos.Tavo nuorodoje yra tranzistorinis stipras.Gamintojai tik klaidina su tokiais užrašais.Prisegu A klasės stipro nuotrauką.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Kartais yra ir tranzistoriniu stiprintuvu dirbanciu A klasiniu rezimu, bet ju labai mažai ir ji ijungus i rozete prigesina sviesa visame bute ir sildo kaip geras lygintuvas.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
as juk sakiau kad masinoje neymanoma butucia turbut eilinis triukas kaip ir kokiam topocentre pilna hiendo
![]()
Įmanoma.Tas kur nuotraukoje skirtas dvylikai voltų ir srovės ima ne taip ir daug.
o tas kur nuotraukoje stiprintuvas kieks jis watu turi rms
Nežinau.Lyginant su B klase gal atitiktų apie 70W kanalui.
Bookmarks