darializ link=topic=4775.msg47928#msg47928 date=1164747563 rašė čia:
mano ideja yra tokia: kadangi dėžes forma turi buti prigludusi ir islankstyta pagal sparno skarda, tai visa skarda isklijuoju paprasta popierine izoliacija, paskui ant izoliacijos tepu viena sluoksni polisterines dervos paskui dedu stiklo audini, ir vel sutepu ji derva.. tada leidziu sdziuti ir bandau atlupti graziai forma..
tik va cia mano manymu sunkiausia dalis.. ar lengvai atsilupa? ar lupant neluzta (neissiformuoja)? ar uztenka vieno sluoksnio izoliacijos kad nepersigertu izoliacija ir derva nepriliptu prie skardos?
ir aplamai ar yra tikimybe kad darant tai pirma karta viskas gausis gerai?
Be to, jog išklijavau popierine izoliacija, klijavau aluminio foliją, kad nepersigertų derva, žinau, jog tam naudioja ir polietilėninę plėvelę. Geriau ištepti kokius tris sluoksnius dervos su stiklo audiniu, kad forma liktų stabili. Forma išsiėmė nesunkiai, nes folija buvo tik iš vienos pusės prisiklijavusi

Aišku reikia žiurėti kaip klijoji formą, kad būtų vietos kur formai išsiimti, žiūrėk kad nepadarytum didesnės formos, nei ertmė, per kurią išimti turėsi.
Savo subo dėžei (30-31 litru) sunaudojau gal 10 litrų dervos, mažiausiai 8 sloksnius dėjau, kai kur iki 2 cm storis siekė
na kazkaip man is pirmo zvilgsnio lygtais 10 litru butu daugoka... beje, jei nepaslaptis kiek moki uz derva ir kietikli?? kur kaune geriausiai ir pigiausiai galima nusipirkti?? as kazkokio auto dazu parduotuvej uz litra su kietikliu sumokejau ~25lt.. cia normali kaina ar ne???
Bookmarks