Citata darializ link=topic=4775.msg47919#msg47919 date=1164743005 rašė čia:
sugalvojau pagrazinti savo bagazine ir bosam dėžes perdaryti is dervos (nes mediniu tokiam projektui koki esu sumastes neimanoma būtų padaryti) esu truputį susidures su derva, bet prieš pradedant norėčiau isitikinti ar tai mano jegom ir galbūt igauti dar daugiau ziniu.. Gal pradziai kas nors galetu atsakyti i kelis trumpus klausimus:
1. kiek sluoksniu reikia tepti polisterine derva, ir kiek sluoksniu dėti stiklo audini?? Kokio storio turėtų gautis sieneles storis skirtas basavyko dėžei??
2. kiek maždaug reikia polisterines dervos ir stiklo audinio maždaug 30 litru dėžei.
3. ar visos polisterines dervos tinka dėžių gamybai?
4. kokiu santykiu geriausia skiesti polisterine derva su kietikliu?
santykis bus parasytas ant kietiklio,atrodo 4-7% kietiklio reikia nuo dervos mases.
technologija daug maz tokia: iskloji stiklo audinio 1 sluoksni ismirkai ji derva, ant virsaus 2 sluoksni ir vel, su teptuku arba valiku, ismirkai ji derva. tepti reikia tiek kad audinys suslaptu bet kad derva upeliais begtu irgi nereikia. kiek sluoksniu tai daryti nepasakysiu priklauso nuo stiklo audinio storio ir taves pacio. derva parduoda Topplastas bet minimum po 3l, stiklo pluosta gali pats pasiskaiciuoti kiek reikes kvadratu.