Sveiki visi, gal kam bus įdomūs mano paskutinių dienų eksperimentų su cd grotuvais rezultatai.
Taigi bandymų namuose sąlygos: 30 cm plačiajuostės 96 dB kolonėlės, 2A3 3 W lempinis stiprintuvas, laidai - senoki variniai WE dratai, lizdai - AN, Eichmann ir prasti.
Bandyta bei lyginta: atskaita - Marantz cd94mkII (dual multibit TDA1541AS1 + UTC trafai išėjime)
bandomieji: cdx - c90, cdx-c910 (prie šių nagų beveik nekišta), mcintosh 2din OEM versija (tipo tiunintas O).
Rezultatai: Mcintosh net tiesiai nuo dac, nors ir prikišta BG aiškiai prasčiau už visus, C910 visai neblogai tik kiek gaudžiantys bosai ir prastesnė mažų signalų raiška, c90 žinoma neprilygsta Marantz O, bet visai neblogai, ypatingai tamprus ir kokretus bosas, detalės galėtų būti ir tikslesnės. Ranguojant Marantz cd94 - 9, c90 -7, c910 - 5, mac - 3.
Tiesa, visi šie įrenginiai buvo jungiami per senus studijinius skiriamuosius 600-600/150 ohm transformatorius (nes man ateityje reiks balansinio išėjimo ir susidaro įspūdis, kad beveik nelieka užknisančio skaitmeninio triukšmo) ir taip su visais bandomaisiai buvo juntamai geriau, bet gal tai dėl geresnio suderinamumo su lempiniu stiprintuvu :smt052.
Išvada: vieno bito delta sigma - visai nekas, nors ir koks BB PCM1710, aš jau nešneku apie į procus integruotus DAC, net tų operacinių keitaliojimas be papildomų ciksiukų aplamai nieko daugiau nedavė (tipo jrc4580 -> AD826, AD797, opa2604...) Senukai multibit DAC'ai jėga ...
Bookmarks