Geriau parašytum kokie pas tave dabar stovi![]()
Sveiki,
tikiuos kas nors padės man apsipresti... Tai va, dabar esu nusiziurejes Morel elate 6 dvijuoscius komponentus. Forumuose skaičiau labai geru atsiliepimu apie juos. Dar + tai, kad galingumas didelis, aukstadazniai taip pat graziai groja, bet va kaip su priesbosiu?? Galit kas nors objektyvia nuomone pasakyti? Gros duryse e36 sedano, jokiu dezuciu nebus, tik duru turyje. Dar girdėjau tokiu nuomoniu, kaip kad priesbosio is siu karsiakalbiu papr nera. Nu žodžiu, nežinau kuom tiketi, o firmoje paklausyti kazin ar man duos. O gal zinote atitikmenu (nevirsijanciu 1500 lt), kas turėtų gera priesbosi (nes subo dar koki puse metu nebus) ir svelnius aukstadaznius? Muzika pop, danc e, kartais visokiu bumciku ysimaiso, lygiai taip pat ir lyrisku dainu, tai stilius daugiau kaip ir radijinis, aišku daug isimciu. Durys lyg normaliai paruostos, dabartiniai gerai skamba, tik tiek, kad garso man trūksta. O gal būtų ymanoma pas ka nors tuos elate paklausyti, nes nenoriu pirkti is kalbu, reikia savom ausim ysitikinti kas ten kaip. Kiti sitemos komponentai: galva clarion 958, stiepras audison vr209. Tikiuos viska susakiau, tai pagelbekite, kas galitAciu
Sony CDX-C90, RS spl, Helix e20, JL 10w7, ESX Vision VE-1000.1
Geriau parašytum kokie pas tave dabar stovi![]()
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
stovi fokalai. tn47 aukstadaznis, ir 165k serijos midbosas. Groja tikrai gerai, bet noriu geriau
Šiuo atveju turėtum išdėstyti kas tau netinka esamoj sistemoj. Principialiai žiūrint, komplektas pakankamai subalansuotas. Keitimą planuoji daryti vos ne tos pačios kainos kategorijoje. Didžiausia tikimybė, kad kažką atrasi, kažką prarasi![]()
na, uz ta pacia kainu kategorija tai jau iseitu naujos k2 serijos komplektas, kuriame geresni krosai, geresnis aukstadaznis (tn 52 berods) ir geresnis (naujesnis) midbosas. As dabartini savo komplektuka pardavineju uz 700, tai kazin ar cia ta pati kainu kategorija, arba jau nuvertinu... Kas nepatinka, tai ko gero garso (galios) trukumas. Jei grojant nuo 80 hz, labiau pagarsinus jau prasideda iskraipymai, jei nuo auksciau, tai gerai, bet tada toks yspudis, kad mazokai priesbosio. Tai pagrindinis niuansas ko gero galia+kokybes manau vistiek kazkiek laimeciau. Na as negirdejes tu elate, tai negaliu palyginti. O gal kas vilniuje galetu paklausyti mano prieki ir pasakyti, kaip jis groja, nes as naujokas, tai tiek ir tenusimanau. Tai va..
Manttys,nesupratau taves. tai tu sau ar uosvienei darai? cia jau turbut didesnis faktorius tavo pasinkime yra 'noriu' nei 'reikia'. bet aisku cia nieko blogo, tik tokiu kvailu klausimu uzduot nereikia. nes yra tokiu 'vilnieciu' kuriems ir padvigubinus suma ten negros. kiekvienas turi savo kartele. kaip kuriu ji uzkelta tikrai aukstai,kaip kuriu dar tik kyla,kitu galbut leidziasi.. vienam gros,kitam ne,kitam galbut. o kitas gal paklaus kur elipses?
vienu zodziu esme tame:kad paklausyt sistema gali ir kaimynas Liutauras su zmona, arba tas praziles vaiku darzelio sargas kur anksciau taburetes turgui pardavinedavo o dabar pervynioja subam rites..tik ar bus naudos..
p.s. tu jau pats ivertinai ir parasiai kas tau netinka-valio.
Jei klausai Focal tai įsidėjęs Morell apsiverksi.Priešbosis skirsis iš esmės.Naudojant Morell priešbosis bus švelnus.Focal bus išreikštas stipriai.Jei nori dar išraiškingesnio ir galingesnio tai reiktų žiūrėti į aukštesnes serijas.jei kalbėti apie Alpine tai reiktų SPS arba SPR serijas žiūrėti.Galima būtų pagalvoti apie 20cm priešbosį ,bet montavimas būtų įpatingai sudėtingas.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
to lenikas: paklausyti duociau tikrai ne kaimynui liutaurui ar dar kokiam dedei, o zmogui, kuris ne pirmus komponentus gyvenime girdi ir gali basakyti objektyvia nuomone, ar jie groja gerai, vidutiniskai, ar isvis negroja. O del "noriu", tai jo, kartais tikrai uzsimanau daugiau decibelu, o ju ir pritruksta...
to Arturas: na as skaites, kad moreliai svelnus, naturalus ir pan. Bet is poros savinbiku taip pat girdejau, kad elate priesbosis galingas ir pan. O dabar jus sakote, kad apsiverksiu jy isgirdes, tai jau nebezinau ka daryti. Ko gero darysiu taip: gal duos kuri firma ysideti y duris ir paklausyti kaip groja, arba bandysiu ieskoti moreliu savininku ir paklausyti esancias sitemas pas juos, kito kelio nebematau, nes nuomones, kaip matau, kartais skiriasi visu 180 laipsniu. Na nezinau, fokalai su subu manau pasakiskai grotu, bet kol subo nera, truksta man pas juos kazko...
Pasiūlyk firmai maždaug 30% už tai, kad duos tau pasibandyti, gal tada ir gausi. Nors aš neduočiaumanttys link=topic=5343.msg54950#msg54950 date=1171640096 rašė čia:
![]()
nu jo, juk tikriausiai sudils tie komponentai kai pagros 5 minarba nepatiks ir nenupirks, tai cia aisku nera ko duot
o siaip bandysiu gaudyti zmogu, kuris ysigijo juos, gal pavyks
![]()
tai ziuriu niekas kitu alternatyvu nepaminejodar manau man fokalu k2p per akis butu, bet jie jau 2000, o tai jau per ziauriai :smt022
Taip sudils.manttys link=topic=5343.msg55037#msg55037 date=1171712167 rašė čia:
Žmogau mielas, kad komponentai grotų taip kaip gali, jie turi pragroti minimum 20 valandų, visada rekomenduoju 40.
Sekantis momentas yra tas, kad kartą įsuktus komponentus pvz aš jau parduodu su gera nuolaida sekančiam klientui. Ir ta nuolaida mažiau kaip 20% tokiu atveju nebūna. Tipiškai eina apie 30%. Yra dar niuansas - žmonės kažkaip sugeba labai greitai perkrauti garsiakalbius, ypač bandydami. Vienas garsiakalbio smūgis rite į magnetą garsiakalbį sugadina negrįžtamai. Iš išorės nesimato, o daiktas sugadintas. Pateik man nors vieną argumentą, kodėl turėčiau rizikuoti tokiu nuostoliu?
Sėdėti kol klauso, pačiam sukti garsiakalbį ir kontroliuoti visą eigą yra per brangu, be to žmogus neatsipalaiduoja ir klauso nenatūraliai. Vėl efektas lygus 0.
Yra ir pigesnių K serijos modelių.Kitas dalykas ,gal tu tuos pinigus galėtum skirti tik geram prišbosiui pasikeisti?Už tą sumą galima įsigyti Scan Speak.Žinoma reiks tada su filtrais padirbėti. O
galėtų kas ir kitokių minčių išreikšti.
Na dabar tai tyliu :smt023 zmoniskai paaiskinai :smt023Artūras-M link=topic=5343.msg55041#msg55041 date=1171712970 rašė čia:
na gerai, dabar dar 1 kvaila mintis... elate komplekto filtrai + mt23 aukstadazniai + geras preisbosis( ne morel firmos). Verta su tokiai bandymais prasideti?
Tokiu atveju teks filtrą perderint pagal priešbosį.Toks atvejis įmanomas.Iš skirtingų gamintojų garsiukų ,parinkus galima sukomplektuoti komplektą.Aišku filtrai būtų koreguoti arba savos gamybos.
O kiek tokie pakoregavimai atsieina? Tikiuos ne kiek patys filtraiKaip dyna audio priesbosiai? Kaina 800, tai man visai priimtina. O scan peak kiek? Nelabai mates ju pardavinejant
![]()
Klausti turėtum pas instaliuotojus kas tuo užsiima.Manau ,kad į panašias sumas sunkiai ,bet galima įtilpti.
Tai ka galetumete parekomenduoti is priesbosiu? ~800
Dabar galiu pasakyti ,kad Dynaudio irgi nebūsi patenkintas.Su jais irgi nebus stipraus priešbosio.Manyčiau reiktų mąstyti apie sudvejintus.Gal naujieji SPR tiktų :smt017
teko klausyt naujus merel supremo skamba tikrai puikiai tačiau su priešbosiu vistiek bėda, sunkesniai muzikai nelabai tinka, dar kas įstrigo kad morelio visi aukštadažniai yra švelnūs tačiau dėl to neturi oro, skaidrumo - kaip vatos užmesta
aciu, DEIVISC. Na kuo toliau, tuo labiau man ima atrodyti, kad su moreliais man nepakeliui... Na gal kaip nors rasiu ju seimininka ir pats ysitikinsiu. Siaip mane fokalai is tikro tenkina iskirus galia, tai manau teks taupyti ant K2P rinkinuko, nes zemesnes klases visgi tie patys 80 rms, tai skirtumo nelabai ir pajusiu. Taip aciu abiem Arturam uz pagalba, kaip matau, zmoniu galinciu issakyti nuomone tokiais klausimais nera daug![]()
Dar dadėčiau kelias alternatyvas K2p,tai rainbow 265 profi bei eton adventure.Rainbow midbasas tikrai močnas ko nepasakysi apie etonus,bet piščialka ,tai esu praktiškai tikras etono detalėsnė bei švelnesnė.Bent jau klausyti rs160 aukštadažniai paliko labai gera įspūdį.Pats rinkčiausi etonus jei eičiau link muzikalumo,kalbasinimui bus geriau rainbow,o jei dar kick versija... IMHO
Na vien kalbasos man nereikiavalinimo-kokybes gero santykio. Ok, pasidomesiu tais daikciukais. Dar girdejau geru atsiliepimu apie RS audio akustika, kas nors susidures?
Na etono midbasas tikrai nepūs,bet garso lygis su jais aukštas,Rainbow aukštadažnis daug kam nepatinka,tarp kitko kaip ir focal.Rainbow germanium line ,tai pats girdėjau ,aštroki,bet čia jau kita serija,nors kiekvienas gamintojas turi savo braižą ir toli nuo jo nepabega...manttys link=topic=5343.msg55093#msg55093 date=1171741794 rašė čia:
O dėl RS'ų,tai info nete apie juos praktiškai nėra,net pardavime jų nematyt.Įstrigo tai ,kad radau rusų saite jų išpardavimą ir ten garsiukai lietuvoj pardavinėjami 2k+ ,pas juos kainavo 300USD.Apie bose serija jei gerai pamenu net lietuviai atsiliepė ,kad savo kainos neverti...
kas tau su focal'u aukstais negerai? as pora pigesniu klauses, nieko ten blogo. kaip del k2p nezinau.
Nežinojau, kad šių firmų aukštadažniai turi kažką bendroPush link=topic=5343.msg55095#msg55095 date=1171742485 rašė čia:
![]()
Pats irgi tik kažkokius senus esu klausęs nu nepatiko man.Nuomonę šiokią tokia susidariau ,nes 80% atsiliepimų įvairiuose forumuose ,maždaug tokie: midbasai net pigiųjų serijų labai geri,o aukštadažniai-na būna ir geriau.Bet žinai kas kam patinka,kiti tik metalinį-detalų garsą mėgsta... Aišku nepretenduoju į absoliučią tiesa,tikiu kad mūsų instaleriai sugeba pažabot tuos cypliukus...Lenikas link=topic=5343.msg55099#msg55099 date=1171743487 rašė čia:
O aš ir nesakiau kad jie vienodi,tiesiog juos vienija žmonių pasipiktinimas ,joke.Artūras-M link=topic=5343.msg55100#msg55100 date=1171743637 rašė čia:
Aš daviau tik primerus,savo menką patirį,dabar prašom ir savo kažką inešt apie minimus gasiakalbius![]()
Tu kelintą kartą kitų š.... nuomonę pateiki kaip savo ,o po to bandai taisyti padėtį.Kiek buvo sumontuota Focal komponentų ir pigių ,ir brangių tai nebuvo nei vieno piliečio kuriam nepatiktų aukštas.Tas jų aukštas švelnus ir detalus.Problema nemokšiškas montavimas.Remiesi kreivarankių ir kreivaausių nuomone ir klaidini tuo kitus. :twisted:Push link=topic=5343.msg55102#msg55102 date=1171744346 rašė čia:
Bookmarks