na Aiwarai, Arturai, Muzotonai ne jau nieko negalit patart![]()
Sveiki norečiau pasiteiraut ar verta pirkt krosa 2-jų juostų originalą HERZ 2WCROSS.20 (kaina 132lt) ar darytis pačiam? Schema kroso yra techniniam pase, tai as daryčiau įdentiška HERZ 2WCROSS.20, bet is Visaton detalių, kadangi Audyn neįpirkčiau, tai ir klausiu ar apsimoka tepliotis ir daryt pačiam?? Ar kokybė bus geresnė?? Kaina darant pačiam truputi brangesne.
Garsiakalbiai tokie:
Herz HT20
Herz EV165
na Aiwarai, Arturai, Muzotonai ne jau nieko negalit patart![]()
Klausimas - nori ishmokti ar kopijuoti?
Jei pirmas variantas - ka minejai - tos detales gerokai aukstesnes klases.. tik klausimas - kokiem garsiakalbiam tai naudosi? Kokiam daznyje reikia pjovimo?
+ 370 682 19776
www.carsystems.lt
Garsekalbiai parašyti virš paveikslėlio. Kaip suprantu jis nori kopijuoti filtrus su geresnėm detalėm ir tikėtis geresnio efekto![]()
Tai kam ishradineti dvirati?
+ 370 682 19776
www.carsystems.lt
neturi zmogus ka veikti,kitos priezasties neizvelgiu
ne tame esme tiesiog mano nuomone yra tokia kad bent kazkiek pagerinciau kokybe su aukstesnes klases detalem ir tiek
Mąstai teisingai.Su geresnėm detalėm gausis geresnis rezultatas ir natūralu kad gaunasi brangiau.Hertz filtrai niekada nepasižymėjo gera kokybe, žinoma nekalbu apie viršutines serijas.Pasigaminus filtrus iš geresnių detalių juos gali tekti tonališkai pagerinti.Šito reikaliuko rezultatai priklausys nuo tavo skonio, žinojimo apie garsą iš tech. ir klausytojo pozicujų.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Noreciau paklausti ka reiskia "tonaliskai pagerinti"? Cia ta prasme reikia pakoreguoti skiriamaji dazni?
Gal nelabai tiksliai išsireiškiau.Norėjau pasakyti ,kad su skirtingom tokių pačių nominalų radiodetalėm tokie patys filtrai skambės šiek tiek skirtingai, todėl gali tekti juos pakoreguoti.
na nekopijuosiu su jbl softu pasidariau schemele o pjovimo man reik kazkur 3500Hz
Ar apsimoka keisti originalius laidai esančius kartu su crosais?
na deazniausiai klausoma muzika yra house- electro house, tai man reik daznio kad butu kuo israiskingesni auksti dazniai bei truputi zemesnis daznis uz vidutinius. Tai realiai kokio man reik pjovimo?
Tau reikia ne pjovimo, bet garso kokybės.Tik dar turi praeiti daug laiko kol tu pats šitą suprasi.Kai suprasi prisimink šitą mano parašymą.Šiandien jis gal tau keistokai skamba, bet taip jau yra.Viskas vyksta palaipsniui ir po truputį. O![]()
Sveikas, pasistengsiu padėtiDriv3r link=topic=5667.msg58495#msg58495 date=1176821037 rašė čia:
Tik palauk, einu pavalgyt ir gryžęs parašysiu
ok, apziurejau aprašymus visų pasirinktų produktų.
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_2W20.pdf
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_ht20.pdf
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_ev165.pdf
Pirmos į akis kritusios blogybės:
pasirinktas filtras neskirtas tavo pasirinktam priešbosiui, dėl to zobel'io grandinė (kondensatorius su varža lygegrečiai garsiuko) netinkamai kompensuos priešbosio impedansa. O reikia paminėti, kad filtro kirtimo dažnis labai priklauso nuo impedanso. Kita blogybė, kaip ir pas visus mašininius filtrus, tai kad tweeterio jautrumas reguliuojamas ne normaliu dalikliu, o tiesiog varža nuosekliai. Kirtimo dažnis galetų būti apie 4-5kHz, tada aukštadažnis būtų švelnesnis, ypač prie didesnės galios.
Aš visu 100% už tai kad nenaudotum tų pirktinių krosų. Daryk savo su kirtimu ties 4-5kHz su normaliu dalikliu ir kita zobel'io grandine. Išverčiu į lietuvių kalbą: daliklį dėk kai viena varža lygegrečiai, o kita nuosekliai. JBL programoi tai vadinasi "L-pad". O jei EV165 atgabentum iki manęs tai zobelį paskaičiuočiau už ačiū.
Tik nžn priešbosiui pasirinkti 1 ar 2 lygio filtrą.
Lb aciu uz patarimus. Mano schema atrodo taip:
Tik nesuprantu kaip su L-pad elgtis ta prasme kiek dB rasyt tweeteriui ir priesbosiui?
O schema gaunasi tai tokia su varzom:
Ar reikia kaip nors kitaip varzas sudet?
Rašyk taip, kad tveteris būtų -3 db priešbosio atžvilgiu.Tai tik teorškai.Realiai turi derinti pagal tai kas girdisi natūroje.Tai priklauso nuo automobilio.
Dekui lb bandysiu eksperimentuotbandysiu pradzioj 5db woofer 2db tweeter ziuresiu kas gausis
![]()
Wooferio nenumušinėk tai viškai nelogiška ir dar nori net 5dB.
Numušimo esmė yra pamažinti jautresnio aukštadažnio garsumą, kad derėtų su priešbosiu.
Ir neignoruok zobelio grandinės. Jei jos nedėsi tai tavo priešbosio kirtimo dažnis gali skirtis net per +/- 2kHZ nuo teorinio programoje. Išmatuota ir išbandyta begalę kartų. Ir dalių dar nepirk, nes pridėjus tą zobelio grandinę ir išlyginus impedansą jis nebus lygus programos nurodytiem 4 omam. Taip, kad jei jau darai rimtai tai daryk iki galo. Jei nesi vilnietis tai atsiusk man viena garsiuką aš tau pamatuosiu ir paskaičiuosiu. Nenubiednėsi dėl 20Lt ant siuntimo, o turėsi garantuotą daigta!!!!!
Nepykit kad veluoju, betdel negales greiciau negalejau. Tai va atkartoti pagamintus filtrus yra nesamone, nes jei tu juos darai tai davesdinek iki proto konkrecioje instaliacijoje kaip minejo Arturas, o kad galetum naudoti visus navarotus kaip cobeli, LCR, tai siusk gargalus pas Aivara o tada daug laiko ir gausi rezultata. Tai pamastyk, pries pradedamas daryti. Jei gerai sekasi derinti tai taip per kokias 3-4 dienas dvijuosti filtra galima pagimdyti.Sekmes. Jei kils klausimu rasyk bandysim padeti.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
O kaip del zobel network? Jei neklystu ji reikia daryti ant midbaso rezonansinio daznio ar ne? o su dazniu generatorium paleidus signala ant rezonansinio daznio kaip ismatuoti reikiama varzos dydi zobelio randinei? ar tiesiog tuo metu pajunges multimetra prie garsiuko gnybtu ir pamatysiu varza? speju, kad greiciau stiprintuvo isejimo varza pamatysiu Oar klystu?
Vajei kaip čia painiai sušnekėjai. Labai suprantamai viskas paaiškinta čia http://www.sound.westhost.com/lr-passive.htm
stengiausi labai suprantamai parasyti, matyt nepavyko O
dekui uz linka
Realiai as vyrai paskubejau surasiau i jbl softa garsiuku parametrus. Audioprojetuose pasiule pjaut 3400-3600 Hz dazniu tai pasirinkau jbl softe 3400Hz 2way 2nd Order ir Butterworth, softas surase man detales jas nusipirkau (detales Visaton) viska sulytawau, istikruju kokybe tikrai pagerejo, nei buvo pries tai, bet su L-pad funkcija nemoku naudotis tad ir klausiu ka man dbr daryt kokias varzas det?? Na nors mazdaug, kad bent kiek nors sulygint priesbosi su aukstadazniu. Buciau lb dekingas uz jusu mintis.
L-Pad vuferiui nereikalingas.Akštadažniui lygiagrečiai statai 10 Ohm o nusekliai gali būti 2,2 Ohm 3,3 Ohm.Čia jau viskas priklauso nuo tavo klausos.
lb didelis tau aciu Artūrai, kai desiu i gala komponentus butinai duosiu Aivarui paskaičiuot, kad daugiau tokios klaidos nedaryciau :smt021
Pati didžiausia klaida tai komponentai sudėti į galą.Kitos klaidos yra tik smulkmenos prieš šią. :smt018
Va čia tai pasakyta :smt023Artūras S link=topic=5667.msg58924#msg58924 date=1177429398 rašė čia:
multimedios fanai ir "noriu erdvinio garso kaip klube" čia neskaitykit.
na ta prasme komponentai bus sudeti i gala su podiumais nematau nieko blogo realiai esu pats mates jog automobiliuose ir prieky ir gale buvo sudeti komponentai aisku gale atskirti buvo subaicia foto buvo paimta ir garso varzybu su tokia audio sistemele :smt020
Stereo sistema yra L ir R kanalai.Viskas , daugiau nieko nereikia.Kas bus papildomai viskas tik gadins fokusavimą ,pozicionavimą.Pirmiausia reiktų suvokti kaip daromas stereo įrašas ir kaip jis veikia.Ruošiesi daryti eilinę nesamonę kaip ir daugelis pradedančių.
Bookmarks