tipo jauti
enciklopedija raso, kad sveikas zmogus girdi garsus, skleidziamus 16-20.000 Hz diapazone. Gal kas galite paaiskinti, kodel gaminamos ausines, kuriu "Frequency Response" yra 5-30.000 Hz? Juk teoriskai mes nuo 5 iki 16 Hz ir nuo 20 iki 30 kHz turetume negirdeti... Ar esme ne cia slypi? :smt017
tipo jauti
kad garsiakalbis galetu kokybiškai išgroti tuos 16-20000hz jis turi sugebet groti kur kas auščiau (žemiau ) nei šios ribos .kitu atveju jis grotu prie savo galimybiu ribos ir tada apie kokybe net šnekėt negalėtume
Nu vargu ar isgirstumet 20hz garsa. Katik gimes zmogus gal ir isgirstu, bet mums seniams, tai nebent nuo 30-50 pradet girdet. Auksti irgi daug nupjauti.
Galit pasitikrinti kiek jusu ausys girdi
http://www.freemosquitoringtones.org/
Reikėtų iterpti tik kelis žodžius ir viskas atsistotų į savo vietas ...justas002 link=topic=6025.msg62069#msg62069 date=1182008958 rašė čia:
enciklopedija raso, kad sveikas zmogus beveik tolygiai gali išgirsti garsus, skleidziamus 16-20.000 Hz diapazone. Žinoma į aukštesnę pusę tuos garsus sunkiau išgirsti ...
Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus
Visus girdejau :-D :-D :smt047
o per ką klausei? kad girdėjai?
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
tai taip iseina, kad tik vakar gimei :smt017
mano namu aparatura smarkiai iskraipe kas buvo virs 18 kHz.... siaip triuxmas ir spengimas girdejos, bet manau ne tai kas turejo girdetis....
nu as irgi per kompo kolonkes girdziu kaskoki garsa nuo 20 iki 22 tas garsas vienodai skamba
Matyt harmonikas girdi, o ne tuos dažnius kurių norėtumborisas link=topic=6025.msg73906#msg73906 date=1203052122 rašė čia:
18 khz dar girdejos, o daugiau jau nebe :smt017
life's too short to dance with fat chick's...
tai pasiimkit dažnių generatorius ir klausykit kokius tik širdis geidžia. vot prikabinau 10hz. aš negirdžiu jo arba mano manų hiendas jo nesugeba atkurti
+37061857133 edmas
matai reikia gera garsiakalbi kad grotu bent iki 40 kHz tada klausyti dazniu o tai ten iki 18 kHz girdisi o paskui daznis didėja ogarsas nesikeicia nes girdi tik harmonikas.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
Arba reikia labai stipriai ausis ištempti.Pvz su skalbinių segtukais tarp dviejų fotelių.Tada sako virš 18khz pradeda garsas keistis.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
na per ausines 16khz girejos aiskiai, kas auksciau tai jau kaip sakot tik harmonikos ar kaip ten, visi kas auksciau vienodai, nzn ar mano ausys tiek girdi ar ausines kaltos
groja kaip iš kibiro
Viskas taip ir yra.Realiai 18khz gali ir išgirsti, bet aukščiau tai abejočiau.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
pries kokius 8 metus bandziau eksperimenta: jautrus aukstadaznis(~100 jautrumas rasomas, iki 104 ismatuotas), pajungtas nuo savadarbio stiprintuvelio mazdaug 10W ir pprasciausio generatoriaus is keliu tranzistoriu. jungiau auditorijoj, kai niekas nezinojo jog jungiu neskaitant mane ir kaimyna(matyt del mazo atstumo) dazni virs 18kHz girdejo tik viena panele is ~50 zmoniu. 16kHz dar viena pana isgirdo. 15kHz jau isgirdo ir vaikinai, keli.
ir cia gana aukstam garso lygyje..
P.S. nauduojau mid-high ruporine galvute be ruporo
dBdrag 2008 pasaulinio cempionato finalistas
Skoda + Boschmann + Alpine
Bookmarks