Citata "Artūras-M" rašė čia:

yra du keliai:

1. Pirkti akumuliatorių su didele startine srove (maža vidine varža)
2. Užimerkt
>>>> 2 variantas man būtų priimtinesnis
Matyt pas mane dar tas amžius, kai nesusitaikau su technikos/fizikos dėsnių/ekonomikos nepavaldumu man :-D

Akumas - na reikės pasižiūrėt, kai šitas nusibaigs, kad sekantis turėtų daugiau CCA.

Ir nebus, kol nepadarysim
Tai jau tikiu, bet gyvent, taip sakant, reikia šiandien :wink:

Iš principo teisingas, tačiau detalės netokios Realiai reikia formuoti dvi grandinėles :

1. akumuliatoriaus pakrovimas, tai būtų varža paskaičiuota taip, kad akumuliatorius krautųsi maždaug 0.08 savo talpumo srove
2. akumuliatorius prie atminties laido turėtų būti pajungtas per vieną diodą, o atminties laidas prie mašinos pliuso turėtų būti pajungtas per kitą diodą. Tada gausim automatiką, kad akumuliatorius bus naudojamas tik tada, kai aparatas ištrauktas iš stalčiaus. Įdėjus į stalčių automatiškai akumuliatorius gaus tik krovimą, bet jo energija nebus naudojama. Na čia viskas labai elementaru, bet gali pasirodyti sudėtinga
Jep, su diodais tai aišku, kad sudėti teisinga kryptis. Tačiau bėda tame, kad reikia dar tinkamas dalis, nominalus pajungt. O atminties laidas, blogiausiu atveju pagal mane ryja 170 mA @ 12V, čia prijungimo metu. Šiaip budintis režimas - 60 mA.