Garsiakalbis negros į durų tūrį, čia jau padarytos dėžutės garsiakalbiams.
Sveiki visi,
iš pradžių link'as: http://www.cordiafreaks.com/phpbb3/v...f=27&t=966
Pačioj paskutėj nuotraukoj matosi jau visas padarytas podiumas, iššskyrus skylė neišpjauta.
Panašiu principu ir sau gaminuosi podiumus: stiklo audinio pagrindas, o ant jo po to visi lipdymai. Pagal tą nuotrauką sprendžiant garsiakalbis gros ir durų tūryje ir podiumo tūryje.
Iškilo klausimas: gal tikslingiau būtų įdėti keletą žiedų tarp abiejų skylių, kad garsiakalbis izoliuotųsi nuo podiumo tūrio, tuomet ir pats garsiakalbis tvirčiau stovėtų? :smt017
Antras klausimas: jei pirmas antsakymas būtų neigiamasar ką nors laimėčiau tiklo audinio vidines sieneles išklojes sinteponu? O
![]()
Garsiakalbis negros į durų tūrį, čia jau padarytos dėžutės garsiakalbiams.
Hmm... :smt017 Dėl to pavyzdžio gal tu ir teisus, bet namažai variantų taip mates, kaip aprašiau. Vienas iš panašių: http://www.fiberglassforums.com/showthread.php?t=3448
Na esmė, ne pavyzdys, bet klausimas ar tikslinga įterpti žiedus?
Tu nori tai padaryti dėl konstrūkcijos stiprumo ir standūmo? Jei gu taip, tada geriau viska tvirtinti prie vidinės pertvaros ir tada jau gaunasi dėka žiedų (aišku jei gu instaliacija leidžia), negu sunkinti konstrukcijos pacio podiumo kuris laikosi ant keliu varžtelių (nors tai yra vienas iš svarbių būdų, ko sunkesnis podiumas, to sunkiau garsiakalbiui jį išjudinti iš vietos). Ir manau, kad tu, ne nuo šios vietos pradėjai domėtis, Nes reikia daryti ne taip kaip tau patogiau ar norisi, o pirmiausiai kaip to reikalauja garsiakalbio parametrai ir paskui pati instaliacija. OEvaldas link=topic=7279.msg74668#msg74668 date=1204375115 rašė čia:
![]()
АвтоЗвук - тяжелая форма заболевания аудиофилии, выражается в стремлении добиться идеального звучания автомобильной аудиосистемы. Лечению не поддается :smt023
Taip, dėl stiprumo ir standumo.
Kai nėra patirties, tai ir bandai daryt prisiskaites visokių forumų ir prisižiūrėjęs paveiksliukų :|
Pati konstrukcija mano galvoje ir sukasi, kad dar tie žiedai prisisuktų prie vidinės pervaros.
Kažkodėl manau, kad geriau garsiakalbį izoliuoti nuo podiumo tūrio... :smt017
Kas liečia garsiakalbio parametrus ir su jais susijusią instaliaciją, nieko šioj srity neišmanau.
Jei kaip gros nepatiks, sukaposiu viską kirviu ir per naujo darysiu :twisted:
Ką patartumėte? O
Patartume pabandyti.Panašu, kad teisingu keliu eisi.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Ačiū, tuomet taip ir bandysiu daryt.![]()
dar galetum pabandyti parasyti kokius garsiakalbius tiksliai ruosiesi deti, kompetentingi dedes pasakys ar juos reikia groti duru turyje ar tam tikro turio dezutese :smt020
Phase Evoliution PCS 165.20![]()
po to parašyk kaip pasisekė![]()
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
noreciau paklausti ar spr17c vertetu detii dezutes? noreciau situs kooksalus imontuoti palangeje ir i dezutes, na butu noras ir spr17s i dezutes duryse sudeti ar wertetu ar geriau i laiswa duru turi
O kam tau tos palangės? Palik vietą lietsargiui pasidėt, jis ten geriau tinka nei garsiakalbiai. Kažkada jaunystėj tris rožes ten vežiojausi, atrodė šokiruojančiai
Netinka šie garsiakalbiai dėžutėms, jie tipiniai laisvatūriai. Dėk į duris ir nesuk sau galvos.
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
prie to pacio noriu paklaust ar didele itaka turi podiumo tunelio ilgis?
Taip.Kuo trumpesnis tuo geriau.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Taip, bet viduriuose poveikis yra neišvengiamas. Jeigu tai tik priešbosis, tunelis gali dirbti tavo naudai - stabilizuoti difuzorių. SPR koaksialo atveju, reiktų montuoti juos tiesiai į mašinos apmušimą ir minimizuoti tunelio susidarymą. Žinoma standinti konstrukcią apmušimo. SPR, kaip ir dauguma automobilinių priešbosių su vidutiniais dažniais ne itin gerai...
Na pas mane DLS K5 ir tėra pakabintas kondensatorius ant aukštadažnio... Tai reiškias neprašoviau bandydamas ta tunelį platintiDabar yra "sumuštinis" iš trijų 18mm ploksčių, bet lipdysiu dar vieną, kai viską kelsiu virš durelių apdailos(tada viską gražinsiu su stiklo pluoštu ir t.t.), nes originalaus plasmasinio podiumo, kartu su "kišenę", viršus užstoja pačią kolonelę, tai garsui trūksta tokio atvirumo
mašina seat toledo 94m., jei kas matęs ir atkreipęs dėmesį, tai turetų suprast ką turėjau omeny
![]()
P.S. Tai pirmieji mano žingsniai... Dabar šitam auto stengiuos išbandyt viską, nes jau nebegaila ją darkytPo dar vienos žiemos reikės pasitikrint dugną, kad sedynės neiškristų
![]()
Viskas priklauso nuo konkretaus automobilio durų konstrukcijos. Jeigu durys yra kiauros, be metalinės pertvaros viduje, tai protingiausia arba žiedas kurio užpakalinė duris šukų formos arba paprasčiausiai atramos iki metalinės konstrukcijos. Jeigu durys su metaline pertvara (pvz Audi / VW) tuomet neišvengiamai žiedas iki uždaros durų dalies. Pastaruoju atveju gerų vidutinių nebus. Visumoj kiekvienu atveju reikia mastyti ir suprasti ką darai ir kodėl.... Bendru atveju, oras kuris telpa į tūrį virš garsiakalbio arba po juo, turio masę ir ši masė "prisiklijuoja" prie garsiakalbio difuzoriaus masės su visomis iš išplaukiančiomis prognozuojamomis ir neprognozuojamomis pasekmėmis...
Na kiek suprantu, tai idealiausiai būtų, jei už garsiakalbio būtų kuo mažiau kliūčių, kad kuo mažiau gautusi neprognozuojamų oro srauto "atsimušimų", nes tai išryškina, tam tikrus dažnius...? Jei ka neprotingai supratau, tai smerkit be gailesčiošitą tema daug kam bus gera enciklopedija pradedant tokius darbus
![]()
P.S. Dėl mano priekio:
Ar verta bandyti pakreipti priešbosius į save, nes dabar pagalvojus ar nesigaus taip, jog nebesugebėsiu su aukštadažniais ištaisyt atlikėjo sėdėjimo man ant kelių? Trūksta man praktikos, kad tokius dalykus darydamas galėčiau pasikliaut vien savo galvą... Gal geras grotuvas ir geras stiprintuvas pakankamai atriš garsą nuo kolonėlių? Pakreipt bandyčiau dėl tų vidutinių dažnių, kurių dabar pas mane į mažają pusę. Manau žemų padaugėt neturėtų, nes jų daug atsiranda nuo atspindžių, kai priešbosis įmontuotas lygiagrečiai durelių apmušimui.
Visos šitos mintys tik iš mano pamastymų, praktikos ant tokių dalykų nulis. Pasiteisinų iš anksto, nes netikiu stebuklais, jog galėtų man pasisekt viską taikliai sugalvot![]()
Primenu, kas praleistų netyčia anksčiau rašyta mano posta dėl mano priekinės akustikos, priešbosiui filtruojama tik apačia.
jei masina maza neskubek verst priesosiu link saves, gali uztekt tiesiog siek tiek i virsu. gal aukstadazni per aukstai filtruoji. isjunk aplamai visus nustatymus grotuve pradziai jei kas ijungta. geras grotuvas ir stiprintuvas atris garsa
groja kaip iš kibiro
Flat, loud off, bass boost irgiviskas ant 0...
Tai paprasčiausiai tokiu pat kampu išnešiu garsiakalbį virš apmušimo
tik va iškelt auksčiau jau reikėtų pjaustyti kišenę. Tokius variantus pasiliksim į ateitį
Dėl grojimo per aukštai, tai reikės pamatuot kondensatoriaus talpa
Kažką nuveikus reikės vėl sugrįžti čia ir kankint jumis toliau![]()
pas mane e38, tai palange keisciau originale paprasta i palange kurios buna su dsp, kaina jos 50lt ir sumontuociau taip kad garsekalbiu nesimatytu atrodytu gale kaip su dsp, o i prieki galvojau del dezuciu seip pazaisti, bet manau turbut nereikia dviracio isradineti ir duryse montuoti i laisva duru turi, bet kazkaip palangeje nori dezutes padaryti nezinau kodel, ar spr kooksalus ir palangeje daryti i laiswa turi kuri sudarytu erdve tarp palanges ir skardos? i e39 buvau perdares palange visa storinau ja ir joje dariau podiumus ir man jos grojo irgi i turi tarp palanges ir skardos![]()
ta prasme norejai pasakyti kad sedi priekyje ne gale jo?sita baeri zinau, kaloneles i gala deciau tam kad nevien pats girdeciau ka muzika groja, priekyje montuociau spr komponentus o gale kooksalus, abudu komplektus turiu tik komponentams reikai nusipirkti aukstadaznius nes jie isvazevo su e39
patikėk palangėj sumontuoti koaksalai rėkiai tiesiai į ausį (sėdint ant galinės sėdynės). turi arba LABAI stirpriai pritylint galą arba labai negarsiai muzikos klausytis. o jei normaliai priekį pasidarysi pakaks garso ir gale![]()
tai siulai turimus kooksalus ismesti lauk? ir beja nuo gulejimo garsekalbiai gali "pareiti"? ta prasme nuo ilgo gulejimo?
o tai jeigu kooksalus paleisiu nuo filtro kuris kabina palyginus zemus daznius kad nerektu jie?
dėl aukštų nukastravimo gal ir gerai, tegu protingi dėdės pataria.
tai as va del to ir noriu kazka is tu kooksalu isgimdyti palangeje, su dezurtem ar be ju, kad bandyti juos paleisti kazkiek zemesniu dazniu, o prieki paleisti padoriai
Bookmarks