Viskas priklauso nuo konkretaus automobilio durų konstrukcijos. Jeigu durys yra kiauros, be metalinės pertvaros viduje, tai protingiausia arba žiedas kurio užpakalinė duris šukų formos arba paprasčiausiai atramos iki metalinės konstrukcijos. Jeigu durys su metaline pertvara (pvz Audi / VW) tuomet neišvengiamai žiedas iki uždaros durų dalies. Pastaruoju atveju gerų vidutinių nebus. Visumoj kiekvienu atveju reikia mastyti ir suprasti ką darai ir kodėl.... Bendru atveju, oras kuris telpa į tūrį virš garsiakalbio arba po juo, turio masę ir ši masė "prisiklijuoja" prie garsiakalbio difuzoriaus masės su visomis iš išplaukiančiomis prognozuojamomis ir neprognozuojamomis pasekmėmis...
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
Na kiek suprantu, tai idealiausiai būtų, jei už garsiakalbio būtų kuo mažiau kliūčių, kad kuo mažiau gautusi neprognozuojamų oro srauto "atsimušimų", nes tai išryškina, tam tikrus dažnius...? Jei ka neprotingai supratau, tai smerkit be gailesčiošitą tema daug kam bus gera enciklopedija pradedant tokius darbus
![]()
P.S. Dėl mano priekio:
Ar verta bandyti pakreipti priešbosius į save, nes dabar pagalvojus ar nesigaus taip, jog nebesugebėsiu su aukštadažniais ištaisyt atlikėjo sėdėjimo man ant kelių? Trūksta man praktikos, kad tokius dalykus darydamas galėčiau pasikliaut vien savo galvą... Gal geras grotuvas ir geras stiprintuvas pakankamai atriš garsą nuo kolonėlių? Pakreipt bandyčiau dėl tų vidutinių dažnių, kurių dabar pas mane į mažają pusę. Manau žemų padaugėt neturėtų, nes jų daug atsiranda nuo atspindžių, kai priešbosis įmontuotas lygiagrečiai durelių apmušimui.
Visos šitos mintys tik iš mano pamastymų, praktikos ant tokių dalykų nulis. Pasiteisinų iš anksto, nes netikiu stebuklais, jog galėtų man pasisekt viską taikliai sugalvot![]()
Primenu, kas praleistų netyčia anksčiau rašyta mano posta dėl mano priekinės akustikos, priešbosiui filtruojama tik apačia.
jei masina maza neskubek verst priesosiu link saves, gali uztekt tiesiog siek tiek i virsu. gal aukstadazni per aukstai filtruoji. isjunk aplamai visus nustatymus grotuve pradziai jei kas ijungta. geras grotuvas ir stiprintuvas atris garsa
groja kaip iš kibiro
Flat, loud off, bass boost irgiviskas ant 0...
Tai paprasčiausiai tokiu pat kampu išnešiu garsiakalbį virš apmušimo
tik va iškelt auksčiau jau reikėtų pjaustyti kišenę. Tokius variantus pasiliksim į ateitį
Dėl grojimo per aukštai, tai reikės pamatuot kondensatoriaus talpa
Kažką nuveikus reikės vėl sugrįžti čia ir kankint jumis toliau![]()
Pavertus garsiakalbius keisis dažnuminė tačiau kokybė nesikeis.Vidutiniai girdėsis geriau, tačiau jie bus be detalių ir sumuilinti.Automobiliniai garsiakalbiai dažniausiai negimę groti vidutinių dažnių, nes jie sukoncentruoti į didelę eigą ir gilų žemą.Antras dalykas yra signalo švarumas einantis iš grotuvo.
Geras grotuvas ir stiprintuvas tikrai prisidės prie "oro" garse atsiradimo ir garso atrišimo nuo spinduolių.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Paverus garsiakalbius keisis dažnuminė tačiau kokybė nesikeis.Vidutiniai girdėsis geriau, tačiau jie bus be detalių ir sumuilinti.Automobiliniai garsiakalbiai dažniausiai negimę groti vidutinių dažnių, nes jie sukoncentruoti į didelę eigą ir gilų žemą.Antras dalykas yra signalo švarumas einantis iš grotuvo.
Geras grotuvas ir stiprintuvas tikrai prisidės prie "oro" garse atsiradimo ir garso atrišimo nuo spinduolių.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Na dėl eigos, tai pas mane silpni popieriukai, nieko jie ten nevaikšto... Bet mintį supratau... Atsisakiau tos minties, kad paverst garsiakalbį, dabar iškėlinėju daugiau į išorę, kaip anksčiau minėjau, tai ten gavosi toks kaip ir užstojimas, reikalai šiek tiek pagerėjo.
P.S. Greitu metu keisiu stiprintuvą(dabar noname, išluptas iš "parvarytos" auto, kiek bandžiau geriau, nei mc... bet reikalavimai mano didesni), tai gali vėl viskas pasikeisti... žodžiu pasaka be galoBet esmė tame, kad nesuksiu as jų niekur, paliksiu lygiagrečiai durelių apdailai ir pabandžiau sukelti garsekalbį kuo auksčiau.
P.S.2 Dėkui visiem už kompetentingus pakonsultavymus... Jų sulaukiau daugiau nei tikėjaus![]()
turiu klausimą, kaip patartumėte montuoti priesbosius i e38 dureles, noretusi daryti kaip sitioje audioprojektų padarytose durelėse, bet beda ta kad reiketu trumpinti daiktadeže, nes neatsidarinės, o tatrupinimui neturiu minčiu kaip gražei padaryti, gal būtų gerai su montuoti apačioje vietoje durelių šoninės daiktadežės, bet galvoju, kad gali buti peremai sumontuota, kaip patartumėte jūs?
kad nekurti naujos temos tai įmetu čia, pagaliau sudėjau pas save į bulka 20-tukukus, aišku dar laukia pusta guma iš kitos pusės
keletas foto:
![]()
Bookmarks