ir dar vienas klausimas kur Kaune galima rast fazikų, akustinių audinių ir sintepono nebrangiai?
Pioneer Premier TS-W1240C 12
Features
Nickel-Coated Foamed IMPP (Injection Molded Polypropylene) Rigilite™ Composite Cone Woofer with Spin Finish
Cone-Integrated Conical Domes for High Cone Rigidity
One-Piece Cone Construction for Reduced Distortion
Butyl Rubber Surround
Direct-to-Cone Voice Coil Mounting Ring (Patent Pending)
Conex Damper with Damper Ring
Lead Wires Integrated into Damper for High Reliability and Improved Power Transfer
Large Diameter (2-5/8", Long Throw Voice Coil
Oversized Glass-Imide Voice Coil Bobbin
Projected Pole Yoke with Vented Pole
High-Energy Strontium Magnet with Bumped Back Plate
Anti-Resonant Basket Design
Large Gold-Plated Binding Posts
Low-Q Design for use in Extremely Small Sealed Box (1.1 cubic foot recommended)
Specifications
800 Watts Max Music Power
200 Watts Nominal Power Handling
Frequency Response: 15-2,000Hz
Sensitivity (Efficiency): 92dB (1W/1m)
4 Ohm Rated
Su BassBox 6Pro susiprojektavau ~95litrų dėžę su fazo inventorium.
Dar pamąsčiau apie tokį dalyką, ar apsimoka daryti skyles palangėj ir dėti fazo inventorius? Dėžė yra padaryta vienu nuleistu šonu /_| pagal sėdynės pasvirimo kampą, ir nežinau kur dėti bosą ir faziką?
galvoju apie du variantus:
1. ir faziką ir bosą link bagažinės ir dėt fazikus į palangę (padaryti kaip bandpass dėžę iš bagažinės)
2. ir faziką ir bosą link sėdynės (kaip rekomenduojama sedanam) ir į palangę nieko nedėti tuomet
Gal kas patarti galit? Automobilis Rover 620 sedanas
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
ir dar vienas klausimas kur Kaune galima rast fazikų, akustinių audinių ir sintepono nebrangiai?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
akustinio audinio žekonoj pirkau, ir garso izoliacinės, nu tos pūstos gumos 10mm storio paėmiau iš vidaus dėžei išklijuot, tik va faziko nežinau kur Kaune ieškot, ir dar nežinau kurioj pusėj dėt bosą į dėžę, tai gal kas netingėtų pasidalinti savo mintimis, būčiau dėkingas...
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
I deze ne pusta guma o sintepona reikia deti :smt018 fazika juk gali daryt ir medini (slot tipo) tai butu tiesiog plisys palei dezes sienele.
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
nu gerai dėl sintepono, o kur jo gauti? ir dabar svarbiausias klausymas, kaip geriau, pjaustyt toj palangėl skyles ar ne?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
pjaustydamas gali pakenkti hermetiškumą (triukšmų izoliacijos). sinteponas artimiausioje audinių parduotuvėjeVaidusis link=topic=7422.msg76243#msg76243 date=1206653947 rašė čia:
+37061857133 edmas
Kol kas dėžę padariau kaip pirmam variante, tik bagažinėj buvo palieta truputį salerkos tai nekvepia tai kol kas teks be skylių apsieiti O![]()
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
Beje gal kas patartumėte koks stiprintuvas šiam bosui (200rms) būtų geriausias?
ir dar ar nieko tokio jei aš galvoju tarkim apie 4kanalų, 2kanalai po ~100rms sutiltuoti bosui, o likusius du jungti palangėj stovinčioms infinity elipsėms po 100rms? (nes šiuo metu būtent taip pajungta nuo neaiškaus stiprintuvo "MegaKick Silversonic 2200".
Priekyje stovės hertz hi-energy serijos 16,5 komponentai pajungti nuo 2x35rms "Pioneer GM-1200" stiprintuvo,
ar tarkim man ir šitą stipreką parduot ir pirkt vieną komponentam visiem ir vieną atskirą subui?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
pirma parduok elipses :!:
Nu aš tikrai nesiruošiu jų pardavinėti, nes jos tikrai puikiai groja jau porą metų ir esu labai jomis patenkintaseclipse link=topic=7422.msg76313#msg76313 date=1206776659 rašė čia:
loju:
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
O be reikalo :smt021 Visą pradžią į gerą garsą gadini. :smt022
jo tikra tiesa sakai, Vaidusis. Elipses valdo :supz: :supz: :supz:Vaidusis link=topic=7422.msg76314#msg76314 date=1206778111 rašė čia:
Elipses kartais visai gerai. Tiesiog pritildai tiek kad nesigirdetu priekyje sedint (nesijaustu kad garsas is galo skilinda) taip ir sumazes subo lokalizacija, o ir gale sedintys zmones netures vien subo kalimu per nugara gyventi...
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
pritariu :smt023zavas link=topic=7422.msg76330#msg76330 date=1206806248 rašė čia:
Nu reiks apie tai pagalvoti, dar esu girdėjęs apie dėžių darymą elipsėm, bet tam nelabai yra vietos.
Ir dar ką manot apie stiprintuvus?
Dabar kai elipses nuo stiprintuvo pajungtos, tai joms stiprintuvas nustatytas groti nuo 80Hz, o subui iki ~80Hz tai garso iškraipymų kaip ir nesigirdi...
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
elipsiu deziu darymas yra problematiskas,nes neaisku kiek litru daryti :smt017
kaip tai neaisku, nuo 150 iki 200 litru mazdaug :smt040AURIS-T link=topic=7422.msg76369#msg76369 date=1206902989 rašė čia:
Nakamichi CD700II + Dynaudio + vifa + Daytona + ...
Esu dares mazdaug 16l dezes elipsems. Rezultatu zmogus buvo daugiau nei patenkintas. Pats neklausiau, baisu buvo.
pas mane dėžėm daryti nelabai yra vietos, nes boso dėžė beveik iki palangės jau...
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
Pas mane dabar yra:
Alpine CDE-9828RB
Priekis: Pioneer GM-1200 (2x35RMS) pajungta Hertz HSK165L komponentai
Galas: MegaKick Silversonic 2200 stiprekas pajungta per 1farado Stealth kondiką:
Infinity elipsės palangėje originaliose vietose (po 100RMS) ir
Pioneer Premier TS-W1240C 12 (200RMS) 96litrų dėžė su faziku sedano bagažinėje.
Ką manot, ir ką rekomenduotumėt, elipsėms nukirpti žemi dažniai per stipreką kad mažiau pjautūsi su subu...
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
subas kaip groja i bagazine? elipses atskirtos nuo subo kaip nors? dezutese stovi?! jeigu ne, daryk nedares, vistiek elipses groja pagal subair isgauni triuksma. pabandyk isimti elipses ir paziureti kas gaunas
![]()
elipsių dėžutėm nėra vietos, subas groja į bagažinę....
gerai mąstau mesti lauk elipses, paliksiu skyles kad kvėpuotų iš bagažinės subas
bet tada reikia normalesnio stipreko subui ir priekiniam komponentam, gal ir magui jau būtų laikas į pensiją, kokios rekomendacijos?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
Prisiminiau kad kažkada buvau skaitęs kad faziką reikia apskaičiuoti, ir kad nuo jo priklauso ties kuria vieta subas labiausiai nusišneka, baubia ir pan... tik nepamenu kur tai skaičiau, todėl norėčiau pasiklausti:
pas mane yra dėžutė ~96L tūrio,
fazikas lenktais galais viso 210mm ilgio ir 70mm diametro,
pagal BassBox Fb=21,76Hz,
o Pioneer Premier TS-W1240C 12 Fs=24,5Hz
Šiaip jau po truputį užaugau ir pradėjau domėtis muzikos kokybe, o ne jos kiekiu, todėl norėčiau komentarų kiek tokia dėžė yra gerai ar blogai, ir ką reikėtų daryti pagerinimui?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
jeigu duomiesi sq tai turetum zinoti kad uzdara dezute tau pades![]()
Čia gera mintis, bet kai veš mane iš baliaus tai negalėsiu pasireklamuoti kiek daug slėgio galima iš seno daikto išgaut :supz: šiaip noriu aukso viduriuko, kad perdaug nereguliuojant galėčiau ir tautiškai (valint) slėgį kelt, ir gerokai prisukus galėčiau kasdien važinėdamas klausytis kokybės ir mėgautis... :smt020igoriokas link=topic=7422.msg80714#msg80714 date=1212017155 rašė čia:
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
nori skaniai daug ir nebrangiai![]()
groja kaip iš kibiro
o argi tai ne pats geriausias noras Operis link=topic=7422.msg80721#msg80721 date=1212038230 rašė čia:
![]()
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
kad ir kaip bebutu gaila tai tik geras noras
groja kaip iš kibiro
Vaidusis link=topic=7422.msg80711#msg80711 date=1212016172 rašė čia:
O gal pabandom į temą? kaip yra su tais Fs, Fb? Kaip reikia Fb apskaičiuoti pagal Fs? ties kuriom vietom atsiranda baubimai?Vaidusis link=topic=7422.msg80716#msg80716 date=1212017656 rašė čia:
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
na ka galiu pasakyti sedane ir fazikine deze - sunkus variantas, buvo pas mane audi c4 belekaip idetas reinbow Hameris 12" su fazikine deze su eton stepru 440 w rms. garso truko ir elipsiu skyles buvo likusios ir vistiek visas garsas bagazineje, padarius tyliau subo nebesigirdedavo pagarsinus bildedavo kazkur, pabandzius isvesti tik fazika i salona dar blogiau pasidare.
Padejus salone subo deze su subu budavo viskas ciki bet tik igrudus i bagazine baigdavosi visi slegiai ir t.t.
Palanges drastiskai nenorejau gadinti t.y. pjaustyti ir lipdyti uzdara deze ar fazikine prisukant deze po palange, kad salone butu ir fazikas ir subas.
Vien del to buvo isigytas alpine swr ir padarytas bandpass su faziko isvedimu i salona ir ne trupucio nesigailiu nei isleistais pinigais nei idetu darbu - atsirado subo grojimas salone ir tikslumas ir t.t.
Taip kad jei nori kad normaliai grotu arba lipdai deze kad butu subo difuzorius salone (ir fazikas jei deze bus fazikine) arba bandai daryti bandpass.
viskas isbandyta savo kailiu taip kad siulau tau paciam pasimokyti is kitu klaidu o ne paciam is savu mokytis.
Bookmarks