o gal imk scanspeak manodar kažkur turiu aukštadažnių į komplektą :P
Įdomu šiuos komplektus klausiusių žmonių nuomonės, nes pats paklausyti galimybės neturiu. Finansine išraiška skirtumo nelabai yra. Kiek susidariau nuomonę šis Alpine modelis lengvai muzikai pats tas, lyg ir tiktų, nes dažniausiai tokią klausau, bet kartais kyla noras paklausyti ir Pink Floyd, o kartais ir Metalica, AC/DC etc. Elektronikos ir pan. muzikos neklausau. Ar nepristigs jėgos ir greičio šie Alpine? Sunkesniai muzikai Helix ir Morel variantas turbūt geresnis, bet nemanau, kad viduriai bus tokie kaip šios vifos (Alpine). Smagu būtų išgirsti pasvarstymų OKokie šių komplektų pranašumai ir trūkumai žemų, vidutinių ir aukštų dažnių srityse?
o gal imk scanspeak manodar kažkur turiu aukštadažnių į komplektą :P
Su mielu noru imčiau, bet finansiškai nepatinkas man šis variantas, šiuo metu negaliu tiek investuoti :-(
Šitie garsiakalbiai tinka visokiai muzikai.Jei nori, kad tik kaltų tai jie netiks.Vidutiniai skambės tikrai geriau negu Helix.Tik problema ta kad jų jau negamina ir greičiausiai pas mane ar nebus paskutinis belikęs komplektas. O![]()
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Man kalimo nereikia, iš priešbosių noriu detalumo ir dinamikos, esu išlepintas plačiajuosčių greičio, tad noriu kažko bent panašaus ir automobilyje OMano klausomai muzikai vidutiniai dažniai yra labai svarbūs, manau kaip ir apsisprendžiau, po truputį ieškosiu Alpine O
Žinau, kad jų nebegamina, bet taip ir maniau, kad dar bus pas kažką likę. Po truputį ieškosiu, bet pirkti galėsiu tik kito mėnesio pradžioje.
Jei pratęs prie plačiajuosčių tai gal reiktų dar geresnių garsiukų?Na čia jau reikėtų gilintis į visą sistemą.
Geresni jau smarkiai daugiau kainuos, galvojau apie šį variantą. Buvau pradėjęs komplektuoti sistemą su 8cm plačiajuosčiu, bet mašina labai nedėkinga, nėra kaip į panelę jo įmontuoti be rimtų perdarymų, o jei jau perdarant tai labai į akis kristų, o to nenoriu. Tai va ir ieškau priešbosio su lengva membrana, geru jautrumu bei detalaus aukštadažnio. Labai rimtos sistemos nenoriu dar ir dėl to, kad skirtumo galiu ir nepajusti, mašina nėra aukštos klasės, važiuojant triukšmų nemažai, nors duris ir esu paruošęs. Artimiausiu metu saloną klijuosiu garso izoliacija, gal tenkins pagerėjimas.
Skirtumą jaučia betkuris žmogus kuris turi ausis ir nėra kurčias.
Pas mane minimi priesbosiai su Pioneer TS-T3PRS aukstadazniu, turiu juos beveik 4 metai, o gal net ilgiau ir jie vis dar mane veza. Jie turi siokia tokia rekimo specifika kai kuriuos kurinius klausant bet tai galima pataisyti pakeitus krosuose po viena kondencatoriu kokybiskesniu arba mano varijante naudojamas aktyvus krosas tai si problema isspresta. Aisku yra siuose dinamikuose siokiu tokiu trukumu, bet jie tikrai nedideli palyginus su tai kaip jie groja. Visi kas perklauso mano sistemele labai nustemba kad jie taip gerai groja.hellmis link=topic=7482.msg76826#msg76826 date=1207636698 rašė čia:
Kiek skaičiau, tai pas tamstą rimta aparatūra, jei pas tave jie negadina garso, negadins ir pas mane. Krosoverius galvojau pats darytis, bet pamačiau originalius ir jie pasirodė ganėtinai rimti, tai gal taip ir daryčiau, apsistočiau ties kondensatoriaus keitimu. O kodėl nenaudoji Alpine spx aukštadažnių? Ko jiems trūko?
Su spx auktadazniais, jei juos lyginti su T3 pionieriniais garsas siek tiek liesesnis, detalumas truputi uzmuilintas ypac rokeliui smeluko yra, o pakeitus juos jausmas toks kad asidarytu viskas, erdves pojutis, detalés, gisdisi kiekvienas alsavimas ar menkiausias prirstu prisilietimas prie stygu. Aisku visa tai ne tik siu dinamiku déka mano sistemoje, bet va tokie pokyciai pkeitus aukstadaznius neperdarant krosu aukstadazniams. Ai prisiminiau tas lemputes reik mest lauk.
O viduriukui krose reik keist ta maziausia kondencatoriu cia berods Arturo M atradimas buvo kaip atsikratyti viriuko rekimo
Kas del zemu grojimo tai gal truputi ju truksta jei sistema be subo. O jei atsizvelgti i tai jog kitose sio forumo temose kazkam truksta labai zemu is siu priesbosiu tai drasiai galiu teigti kad ne dinamike problema o montavime nes dar karta pasikartosiu jog visi nustemba kai pasakau kad pas mane masinoje boso nera, viena karta net reikejo atidaryt bagazine ir parody kad tikrai ten nieko nera.
Galbūt pavyktų pasiekti kiek geresnių rezultatų su standartiniu aukštadažniu, jei ir jam pakeitus kondensatorių į rimtesnį, juk aukštadažniui kondensatorius turi kur kas didesnę įtaką, nei priešbosiui. Lemputes atjungsiu, man neprireiks, daug garso nesuku. Tas mažas mondensatorius greičiausiai bus elektrolitas, jį visada reikia mesti lauk OBeliko tik surasti pirkti SPX už prieinamą kainą.
Aš maniau, kad ir man truks žemų iš šių priešbosių, jie tokie gležni atrodo. Nors ir dabar beveik metus laiko klausau sistemą be žemadažnio ir žemų nedažnai pritrūksta. O koks pas tave jų montavimas, gal dėžutes darei?Arunas B link=topic=7482.msg76990#msg76990 date=1207744429 rašė čia:
Susitaikykite su tuo, kad jei bus žemų tai nebus vidutinių ir atvirkščiai.jei jautrus garsiukas tai žemas bus nelabai gilus ir lengvas.Gamtos dėsnių neapgausi.Kalbu apie vieną garsiakalbį.Jei naudosi du tai tada parenki antrą sugebantį žemiau groti ir viskas.
Pas mane jie groja duru turi o durys paruostos taip kad beveik nepersaunamoshellmis link=topic=7482.msg76993#msg76993 date=1207745418 rašė čia:
O del gamtos desniu pritariu Arturui.
Aš šiuos dėsnius žinau, beveik kasdien susiduriu su pro aparatūra, užtai ir keista, kad Jūs, Artūrai, pabrėžėte gerus vidurius, o Arūnas - gerą žemą ir kalba vyksta apie tuos pačius priešbosius. Jei reikėtų rinktis teikčiau pirmenybę geriems viduriams.Artūras S link=topic=7482.msg76996#msg76996 date=1207754882 rašė čia:
Sie priešbosiai tikrai labiau prilygsta geriems viduriams, bet ju zemoji dalis nera jau tokia bloga, aišku klausant kaikuriuos kurinius zemu trukumas jaučiasi labiau. Pvz. paimsiu senaji 2003 emmos diska 7 takeli klausant zemu pilnos alys atrodo kad subas yra, bet klausant vargonus trūksta zemos dalies kad plaukeliai pasisiaustu ant odos. Isvada būtų tokia kad sistemoje su siais priesbosiais tikrai reikalingas negalingas greitas subas.hellmis link=topic=7482.msg77025#msg77025 date=1207768625 rašė čia:
Jei į reikalą žiūrėti rimčiau, tai 177R nėra tie garsiukai kurie tiktų geresniem vidutiniam.Reiktų bent 90db realaus jautrumo žemame dažnyje.Na gerai priešbosyje OAutomobilyje vargu ar tai realu, nes norint dar ir šiek tiek žemo gaunasi nepriimtini gabaritai.Todėl ir gamina ir dvi ir tris juostas plius subas.Gauni tokį bardaką.......
Taip sutinku, bet kartais ir tas bardakas visai neblogai uzgrojaArtūras S link=topic=7482.msg77028#msg77028 date=1207769870 rašė čia:
![]()
jei nori priesbosio skambesi pagerint rite reik geresne statyt , ten ji labiausiai garsa sugadina. namie esu sau keites koloneliu fitru komponentus i geresnius tai visikai kitaip uzgrojo koloneles- visiskai kitas detalumas ,skaidrumas. o is kondiku jei pigiu ieskai varikliniai mkp labai nieko ir garsa kiek pasvelnina. jei jau nori maksimum detaliu isgirst tai audyn plius visur prikises, tik tie jau netleidzia sistemos klaidu, auksti gali ir papjaut ausytes juos isistacius. tada galima maisyt skirtingu braizu skirtingom proporcijom kondikus ir taip bandyt priimtinesni skambesi susirast, bet daug paprasciau kitas aukstadaznis.hellmis link=topic=7482.msg76992#msg76992 date=1207745029 rašė čia:
Taip, suderinti ir žemą, ir vidurį automobilio dvijuostėje sistemoje yra sudėtinga. Siekiant didesnio jautrumo mažinama judančios dalies masė, kyla rezonansas, o kartu netenkama ir žemų. Keičiant parametrus į priešingą pusę netenkama vidurių. Jei kalbant apie tą patį garsiakalbį. Mano manymu dvijuostė sistema yra tik kompromisas, aukojant vidurius arba žemus. Smagiausiai būtų įmontuoti kokį 8 ar 10 colių pro priešbosį, bet retas, kuris norės tokių automobilio salono perdarymų OKiek skaičiau, tai šių alpine jautrumas yra ganėtinai neblogas lyginant su kitais panašios kainų kategorijos priešbosiais (nežiūrint, kad koks Hertz be sąžinės graužaties meluoja bent 6dB O
), o ir aukštadažniai nėra labai jautrūs, tad jautresnis priešbosis jau nelabai tiktų prie alpine aukštdažnių. Žemutinėje dažnių diapazono dalyje kažkada jiems į pagalbą ateitų vienas, o gal ir du MDS08 žemadažniai.
Jei gerai paruoši duris tai nereikės tau tų MDS.groja tie SPX ir truputį žemų ir truputį vidurių.Žemi ne tokie kaip SPR serijos.SPX žemi muzikalesni.Aplamai SPX groja subtiliausiai iš visų Alpine.F1 neliečiame.
Aplamai tai tos pačios problemos ir buityje ir automobilyje.Tik automobilyje matau vieną labai didelį privalumą tame, kad dėka salono dykai gauname jautrumo žemame dažnyje, kas ganėtinai sumažina garsiakalbių gabaritus.Nors jie vistiek lieka nepakenčiamų dydžių.
Tikrai kalba apie Alpine SPX-177A?
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
Sveikas.
Artūrai gi gali pakomentuoti apie šiuos garsiakalbius.Su 177A tikriausiai daugiausiai esi dirbęs.
Krosoverių perdarymas yra mano planuose, turiu šiek tiek patirties tame, tad negasdina. Nežinau ar aukštadažnio keitimas paslėptų krosoverio komponentų sąlyginį pigumą, manau bet kuriam garsiakalbiui reikia maksimaliai gerų dažnių atskyrimo komponentų, o čia nemažai vietos eksperimentams ir galutinio skambesio derinimui. Teko klausyti audyn plus stiprintuvo įėjime, susidarė įspūdis, kad jie kiek aštroki, audyn kp-sn labiau patiko, bet jie tik mažų nominalų būna. Dar smagiau buvo kai juos pakeitė į Mundorf, modelio nepamenu, bet kokių 3cm skersmens ir 8 ilgio. Savo automobilio krosoveryje bandžiau inter technik mkp ir audyn mkp, pastarasis labiau patiko.fruktas link=topic=7482.msg77030#msg77030 date=1207771176 rašė čia:
Cia kad aiškiau būtų. Kalba eina apie Alpine SPX-177A cia tie seni pirmieji SPX melini.
SPX filtrai nėra blogi.Detalės geros ir nelabai yra ten ką keisti.Plius numatyta visokių filtrų galimybių.Galima su faze pažaisti.
Turiu dar tokį vieną komplektą tik trylikos.Pasilikau kaip gerą daiktą, gal prireiks.
Aš tokių, kaip Arūno B nuorodoje krosų net nebuvau matęs. Bent aukštadažnio kondiką beveik visada verta pakeisti, bent kiek bandžiau su buitinėm kolonėlėm, gamintojai nešvaisto po 50Lt ar daugiau už vieną gerą kondiką, o per jį praeina didžioji dalis muzikinės informacijos, 3-? kHz. Juk priešbosio ritė taip negadina garso kaip kondikas. Aišku pradėti reikia nuo įsigijimo, sumontavimo, o jau paskui derinamieji darbai jeigu jų reikia O![]()
Bookmarks