uoaa sori uz replaju po mėnesio nuo paskutinės žinutės, bet senai beskaičiau šį grupsą, o čia toke tema kad neparašyt nigaliu. švaistotės čia visokiais modelių kodais, kurie man nieko nesako.. :-)
Todėl AŠ rašysiu (gal mažumėlę profaniškai) apie muziką ir skambesį iš kliento/juzerio bokšto, t.y. ką aš, kaip metalurgas, norėčiau girdėti Bei norėčiau atitinkamai išgirdti VISŲ nuomonę apie mano rašliavą :-D Sori už galimą briedą :roll:
visu pirma apie opiausią dalyką - priešbosis. Mano supratimu čia turėtų būti kreipiamas dėmesys, norint girdėti sodrų metalą. Metalas ir rokas yra grojamas beveik gyvais instrumentais + vokalas, o ne kažkokiais sintezuotais kosminiais garsais, kurie reikalauja super didelio slėgio. Būgnai, kaip ir bosinės gitaros, gi yra instrumentas, todel turėtų groti ir skambėti, o ne baubti beigi slėgti ausis. Visi mini "sceną", t.y. lygina su koncertu, o rimtų grupių metalovuose koncertuose (ar lauke ar didelėj salėj) gi nebūna slėgio :!: Aišku, slėgis (kaip ir mašinose variklio galia) mažumėlę yra liga - norisi jausti vibraciją ir slėgį, bet be garso - nebus slėgio, o davus garso beveik iki max nesinorėtų išgirsti makaliūzės, kurią skleidžia pagal Ulricho double-barrel nespėjantis galingas subas Ir deja deja, metalui nereikia KALIMO, metalui reikia gan minksto ir GREITO ir GROJANČIO bosiuko Gal tai gali išgroti subas, o gal ir pakanka geru 16ukų :smt102
Viduriai, ar kaip vadinamas garso diapazonas nuo bosinės gitaros iki lėkščių, turėtų būti itin kokybiškas (bendrame pasirinkto kainų spektro instaliacijos lygyje), nes ten gyvena vokalas (o vokalo metale yra daug :!: ), nes ten gyvena akustinės gitaros (metalistai mėgsta balades :!: :!: :!: ), nes ten gyvena įvairūs natūralūs nesintetiniai spec. efektai (visokie mediniai tribal instrumentai, dužtantis stiklas ir pan.).
Metalas PRIVALO groti garsiai :supz: Aš pvz. klausausi ant beveik max. Prie didelio garso (kiek aš klausiau skirtingų sistemų bei sistemėlių) labai išryškėja aukštesni garsai (išsireiškus hercais, spėju nuo 2,5 khz ir aukščiau) ir muzika virsta varginančiu triukšmu, kai tuo tarpu prie vidutinio garso lygio viskas gražu Nežinau kas tai lemia - galvos, stiprintuvų, kolonėlių ar instaliacijos kokybė.
Tai va. Mano manymu toks yra metalurgo poreikis, kaip jį techniškai įgyvendinti - not a slightest idea, bet akcentai mano manymu turėtų išlaikyti proporciją, o kainų lygis priklauso nuo metalurgo iškrypimo :smt077 Aš pvz. be metalo norėčiau paklausyt vargonų (nenene, ne jonikos, o tikrų bažnytinių) muzikos.. :smt059 bet garsiai... :smt096
P.S. Savaitė mašinoj be muzikos... :smt088 vagiai sux :evil: