Pagal teorijos skyrių parašau:
Klausimai: (subas)
1. kokia masina
2. koks jos tipas (sedanas, hetchbekas ar priekaba)
3. norimas rezultatas ( groti, pusti ar kalti)
4. klausoma muzika
5. poreikis vietai bagazineje
Atsakymai:
1.97m Roveris 620ti
2.Sedanas
3.Kad grotų ir kad atsirastų žemi.
4.Power hit radio repertuaras
5.Dabar telpa 3 bulvių maišai suguldyti. Dedant suba, turi likti vietos kaip minimum dviems.
Klausimai: (ką pirkti)
1. Turima pinigu suma. (butina paminėti ar ši suma skirta tik prekei, ar jau iskaiciuotas ir montavimas).
3. Norimas rezultatas (pvz. kad grotu kokybiskai, kad kasytu nugara, kad visos kaimo mergos girdetu, kad neonkes mirksetu ir t.t.). Butina nesigedinti pasakyti, jog is sistemos norima, kad kuo labiau kaimo mergom patiktu. Kiekvienas zmogus turi savita garso suvokima. Jei neesate apie tai nieko girdejes, paklauskite, o dar geriau paskaitinekite forume, info yra isties labai daug paciai pradziai.
1.600Lt (norima išleisti 300-350Lt,400Lt) Jeigu konkrečiai komponentams priekyje, tai jiems realiai nenorėčiau išleisti daugiau 300Lt(abiems, už 2vnt.)
3.Dabar trūksta garso stiprumo. Pats bene labiausiai erzinantis faktorius kad žemi tarsi neegzistuoja.
------------
Daug kam svarbus aspektas - magnetola:
2008m Panasonic CQ-RX300N (4x50W + MosFet). Topo centre 649Lt/Elektromarkt - 499Lt - už tiek ir pirkau.
Apie: Mosfet, 4x50W, 4 linijiniai išėjimai, + jungtis subui(bent jau taip lyg aprašyme buvo).
Magnetolą pirkau prieš kelis mėnesius ir jau tikrai apie jos keitimą nekalbėsim.
Taigi, o dabar šiek tiek parašysiu ko noriu ir kaip:
Taigi, tikrai nesu ekspertas nei aparatūros įvedime nei jos pasirinkime.
Esanti aparatūra:
2 komponentai priekinėse durelėse ir 2 lyg ir ne elipsės, gale. T.y. gamyklinė Rover series 600 audio sistema.
Dabartinė situacija:
Nu nors tu verk, bet žemų dažinių tikrai trūksta. Tiesa sakant jų beveik išvis nėra. Rezultatas tarsi kompiuterinėse kolonėlėse už 40Lt.
Kiekiai:
1.Jeigu keisti komponentus priekyje, tai tik juos.
2.Jeigu dėti subą su stipriaku, tai pirkčiau vieną subą ir vieną stiprintuvą.
Ko aš noriu:
Svarbiausiais faktorius, kad atsirastų žemi dažniai. Ne konkretus vien tik kalimas, bet kiek įmanoma kokybiškesnis žemas diapazonas, t.y. kad jaustųsi kad yra ir žemi.
Nenoriu kad prieš kažką už 500m pasirodyti, kad ten dafiga garso. Kažko labai grand ir ypatingo neieškau. Jeigu tai būtų subas, jis neturėtų būti labai didelis.
Kaip man patarė roveristų forume, reiktų ieškoti JBL arba Hertz kolonėlių/subo.
2faktorius - tikrai nenoriu labai daug ir ilgai terliotis.
Esmė tame, kad nežinau ko man reikia tiksliai. Kaip supratau, geriausia būtų ne dėti subą+stipriaką, bet tiesiog pasikeisti priekines komponentines į geresnes?
Tačiau ar užteks ten gylio ir ar atitiks tarkim varžtų skylės?
Į kokius parametrus reiktų žiūrėti renkantis komponentus?
--------------------
Ar visgi geriau ieškot subo+ stipriako. ar aktyvaus subo(kur stipriakas integruotas) - galbūt man to pakaktų?
Dėkui už pagalbą.
Bookmarks