Na gal ir ne į temą, bet esu tas žmogus kuris surinkinėja kompus :biggrin:

Kas dėl auto, aš nesu iš tų kurie turėtų atliekamų lėšų mokėti dar ir už konsultacijas... Gi parašiau savo menką biudžetą. Ir šiaip noriu pats išmokt viską pasidaryt po truputi.

Dabar dar susižinojau kas gamykliškai statosi mano mašinoj:
gale dedasi 6x9 elipses o prieky dedasi komponentines (galima ir coax) koloneles 13cm diametro Smile
Be abejonės žinau, kad ten reikia neva bitumu išklot priekines dureles po apačia... Bet čia manau tai yra lb aktualu kai vibracijos nuo itin žemų atsiranda.

Kadangi iš daugumos patarimu supratau, kad geriausias variantas yra pasikeisti tiesiog esamas kolonas, neperkant subo. Pirmenybę teikiant priekinėse durelėse esantiems komponentams, tai kaip supratau turiu ieškoti komponentų kurie galėtų atkurti žemus dažinius, ir efektas turėtų pasijausti(tikrai man nereikia ten kažko labai daug, bet svarbu kad bent jau būtų tie žemi).

Firmas irgi kaip ir rekomendavo - Hertz arba JBL.

Taigi, jeigu gerai supratau, norėdamas gauti geriausią efektą už savo finansus, turėčiau ieškoti priekinių 13cm skersmens komponentų į dureles, iki 150Lt už vienetą(brangesnes vargiai įpirkčiau ar skirčiau tokiam dalykui kaip komponentams), ir ieškoti turėčiau tarp Hertz arba JBL gaminių. Pirksiu visvien greičiausiai iš parduotuvės, ir tai bus greičiausiai nauji...
Taigi, ar mastau teisinga kryptimi, ir jeigu taip,
tai gal kokį prekybos tašką patartumėt kur galėčiau rasti geriausią ir mažiausiai kainuojantį mano aprašytą variantą..

Na o jeigu klystų, parašykite, kur savo filosofijoje padariau klaidų.