Dauguma čia rašo patarimus, ir jų dauguma yra tokie, kaip kad reikia ten elite klasės sistemos.
Pagal savo muzikinius poreikius pasakysiu, kad tarkim:
turėjau prie kompo 2x speakerius(200W PMPO, kas nieko nereiškia), už 15LT iš BMS.
Kažkur kadaise parašiau patarimų, tai vėl man sukomplektavo namų kino sistemą už 6000Lt su stiprintuvais, ir neva net nebandyk pigiau 2000Lt ieškot, nes nepajusi skirtumo.
Nusipirkau 2.1 Creative kolonėles už 149Lt. Ir ką - man to pilnai pakanka kambaryje. Koncertų nedarau, žemi yra. Nereikėjo nei stiprintuvų nei ten milžiniško nusimanymo audio aparatūroje.
Taigi ir čia aš neiškau, nei elite, nei netgi middle(nes pagal jus mid yra 2000Lt).
Man nebūtinai aktualu ten kažkoks vardas už kurį sumokėti 3x daugiau, aš teiškau geresnio varianto nei yra dabar, kurį pastebėčiau.
O čia patarinėdami į kainas - nuo 150Lt vien už garso izoliaciją Jūs jau vėl ruošiate aukščiausio lygio sistemą. Galiu pasakyti tik tiek, kad neskirsiu šiai mašinai investuoti į garso sistemą didelės sumos, jau vien lyginant su pačia mašinos kaina, bei tai, kad tarkim su šia mašina max. dar 1,5 metų važinėsiu... Ir pardavinėjant mašina aš ją ne pacanui parduosiu, ir ten visokie 'all car - sound system', kuri net akį rėš, nėra gerai. Ir man pačiam tai nepatinka.
Aš nežinau(bent jau iki šio posto) kas tie filtrai ir pan. Vienintelis dalykas kūrį pats lengvai sugebėčiau pasidaryti, tai išardyt duris ir išimti tas duryse esančias kolonėles. Tas pats liečia ir bagažinėje esančias. Vietoje jų galvoju įsistatyti kitas, tik jau kiek geresnes(jokių ten ELITE neiškau), svarbu kad žemi dažiniai atsirastų(ne nereikia man ten tų 20Hz). Aiškiau pasakyti turbūt negalėčiau.
Ir sakydami kad vien už garso izoliaciją tiek mokėti, jau turbūt puikiai suprantate kad to nepasidarysiu. Tikrai neskirsiu daugiau nei kokių 50Lt už bitumo plokštes, ir tai vargu ar jas teisingai priklijusiu. Tad gali būti kad padarysiu dar blogiau. Ir mano nuomone, ta izoliacija skirta labiau jei stovi galingas bosas, ar hi-end, ar mid-end(pagal jus 2k Lt) aparatūra.
Dar galbūt sugebėčiau atsivesti kelis laidus nuo magės ir vieną nuo akumo iki bagažinės. Na tuomet nusipirkti bosą ir pastatyt bagažinėje nebūtų labai sunku. Ypač jeigu tai kartu jau su atitaikytu stiprintuvu.
Garaže tikrai nenoriu ten sėdėt ir užsiiminėt, nes realiai net tam laiko neturiu.
-------------------
Todėl ir klausiu, ką būtent, AŠ, NE JOKS EKSPERTAS, ir su NE JOKIOMIS (pataupyk ateičiai ir pan.) idėjomis, o perkant šiandien, už savo FINANSUS galėčiau geriausia rasti. Ir iš nenaudotos parduotuvinės aparatūros ar nenaudotos aparatūros autoplius skelbimų. Ir kad sugebėčiau pats įsidėti.
Suprantu kad tie Jūsų patarimai, kai audio ekspertų ir labai puikiai tiktų jeigu ruoščiausi ten rimtam metų projektui ir didelėms investicijoms, bei lėkt po to į tiuningo parodą ar pasirodys prieš draugus kokia pas mane afigiena aparatūra, kad atsuktuvą padėjus nuo stogu nuskrenda... Bet aš ne to noriu, tiesiog noriu, tebunie low-end upgreido, kad pasijaustų žemi. Kad aiškiau būtų, sakau - dabartinis žemų dažnių efektas, kaip kolonėlėse iš BMS už 29,99Lt. Apie GARSO ŠVARUMĄ ir kokybę nešneku(taip, mašinoje ji kur kas kokybiškesnė).
======================================
Todėl, dar kartą paklausiu, ką geriausia man dabar padaryti:
1. (a arba b variantui - max. 300-350Lt/400Lt)
a)Nusipirkti tinkamų išmatavimų priekyje esančias kolonėles, ir įstatyti vietoje esamų.
b)Nusipirkti tinkamų išmatavimų galinėje palangėje esančias kolonėles ir įstatyti vietoje esamų.
2.Pirkti subą(galbūt net ir aktyvų) arba atskirai ir stiprintuvą ir statyti bagažinėje atsivedant tuos laidelius nuo magės.
(Jeigu aktyvų - subui iki 500Lt, ||| jeigu pasyvų - subui iki 300-350Lt ir iki 250-300Lt stiprintuvui).
Subas pagal patarimus, supratau turėtų būti tokiu atveju 13".
--------
Ir pradžiai tada apskritai, jei dėčiau subą, ir tarkim pirkčiau stiprintuvą, ant jo pajungčiau TIK SUBĄ, kolonkės ir toliau grotų nuo mago.
Galite išvadinti idiotu, ar dar kuo, bet AŠ REALIAI vertinu savo sugebėjimus ir kas man amžiaus, finansų ir noro skirti laiko neardant labai mašinos, galima mano jėgomis padaryti. Geros garso izoliacijos turbūt nesugebėčiau padaryti, ir pagal mano poreikius, ji ir nėra labai būtina. O jeigu daryti, tai atskiroje temoje to paklausiu)
---------------------------------
Taigi,
Labai prašau atsakyti į tą klausimą, kurį variantą GERIAUSIAI, su mano biudžetu, DABAR, be jokių ateities planų, pasirinkti.
Ir jeigu galima, patarkite kokie gamintoje man labiau tiktų, ir kurių geriau nesirinkti. Ir su kokiomis būtent charakteristikomis(RMS W'atų/ db/ jautrumą/ Hz/lygių ar kanalų(1,2,3,4) ar kaip ten) ieškoti.
Tiesiog ESU ŽALIAS, noriu pasidaryti, BET NENORIU išmetęs iki 600Lt kitą dieną įsėdęs į mašiną net nepastebėt kad kažką pasikeičiau(žemų dažnių atžvilgiu).
P.P.S. Jeigu duos paklausyt parduotuvėje kaip groja, tikrai tą padarysiu, galbūt padės apsispręst labiau.
P.S. Jeigu kyla kokių komentarų, lb prašau paskaityt tai ką parašiau pasvirusiu šriftu.
=======================
Atskirai - Kiti TECHNINIAI KLAUSIMAI
Gal kas galite paaiškinti:
1.Kuo skiriasi komponentai nuo koaksalų ar kaip ten.
O komponentas nėra priekinė kolonėlė?p.s. komponentines sistemos parsiduoda tik komplektais t.y. i nurodoma kaina ieina: 2 midbosai, 2 aukstadazniai ir 2 filtrai
Kas tie filtrai?
Kas čia per tipai "2 midbosai, "2 aukštadažniai". Čia tipo 4 atskiros kolonėlės? Jei taip kokios priekyje mašinos durelėse, ir kokios galinėje palangėje?
Kanalai tai išėjimų skaičius, o šiame siūlyme siūlo 2 išėjimus pajungti į 2 priekines kolonėles ir per likusius 2 jungti žemų dažinių kolonelę?Pirk 4kanali stiprintuva, ant jo kabink prieki ir tiltu bosa.
O tai gal būna 5 kanalų stiprintuvai. T.y. 4 kolonėlems(priekyje ir gale) po 1 išėjimą(kanalą), o ant 5 kanalo subą? O gal dar subui būna atskira jungtis stiprintuve?
----------------------------------
Bookmarks