Kaip matau, dauguma pagavot "kabli" ant tu 16 Hz
Gyvenime neesu mates, nei girdejes, kad dinamikas (na kalbekim tik apie automobilinius subus) realiai atkurtu 16 Hz. Realiai - abstrakti savoka. Jei difuzoriaus lakstymas aukstyn - zemyn 16 Hz daznumu, vadinamas atkurimu tai cia vel apsukriu gamintoju reklaminis triukas Geriausiu atveju prie 16 Hz "puciancio" subo, bus juntamas svelnus vejelis ir vibracija... 16 Hz. tai riba su infragarsu.... zmogus jei ir girdi toki daznuma - realiai jo nesuvokia. Be to infragarsas jau yra pavojingas ir sveikatai. Mita apie "16 Hz" galima butu palyginti su vienu straipsniu, kuri perskaiciau "Gramofone" Ten rase apie "Tannoy" super aukstadaznius garsiakalbius, kurie neva atkuria 100 KHz. Visa esme ta, kad sis aukstadaznis papildo bendra fona, pagyvina scena ir t.t.t bet tokio daznumo zmogus negirdi ! Paradoksas. Be to, mano nuomone siuos pokycius gal ir gali atskirti zmogus, turintis absoliutine ir itin astria klausa. O kiek cia tokiu, kurie gali pasigirti sia Dievo dovana ? Nors pats muzikine klausa nesiskundziu, bet man iki tokiu virazu dar toli grazu.
Taigi griztant prie 16 Hz. ir HAI ENDO temos, noriu pasakyti, kad atomobilyje apskritai negali buti jokio hai endo...juk vaziuojant girdimi pasaliniai triuksmai (variklio gausmas, kelio nelygumai ir t.t.t.t ) tai kaip galima butu girdeti tokias hi-end'o subtilybes masinoje - as neissivaizduoju Taigi, hi-end tema automobilyje, mano nuomone, yra be prasmes.
P.S. tas Tannoy aukstadaznis yra kaip papildoma komplektacija prie namu audio sistemos, o ne prie auto.
Bookmarks