jei megsti greita tada i uzdara dek, fazike daugiau maziau veluos
Sveiki.
Turiu Hertz es250 subwoofer'iuką ir galvoju, kokią jam dėžę gamint. Pdf'e nurodyti keli tipai:
Sealed box
Reflex box
Asymmetric bandpass
Kurią tikslingiau gamintis? Gal kas nors geresnių pasiūlymų turit, nei defaultinės gamintojų paskaičiuotos dėžės?
Kolkas pagal grafiką link reflex'o krypstu..
Beja, ar būtina išlaikyt tokią formą, kokia parodyt scheminiuose piešiniuose?
Muziką klausau ir greitą, kam kiek suprantu ir boso reik "greito" (rockas, metalas), ir electro (šitam reiktų labiau jaučiamo boso).
Na, vienžo, pasidalinkit mintim
pdf'as - http://www.musicaearte.com/Progetti%...z/es%20250.pdf
jei megsti greita tada i uzdara dek, fazike daugiau maziau veluos
groja kaip iš kibiro
sealed ar reflex..?
www.google.ltsealed. tiesa uzdaroj zemu bus gerokai maziau nei fazikinej dezej. dar butu idomu suzinot pries tai buvusia aparatura, galbut buvo koks baublys bagazinej tada fazike atrodys kad graziau groja, nebus tokio didelio suolio i visai kita puse. jei vazinejai be subo tada uzdara turetu tikt, jei megsti kad plaukai piestu stotusi tada uzdara abejoju patiks. ir seip sunkesniam rokui metalui kaip suprantu reik masyvesnio zemo o nei labai greito, cia jau daugiau pagelbetu tie kas megsta tokia muzika
groja kaip iš kibiro
Gerai, tuomet dar klausimas.
Nenoriu tos dežutės daryt mažos, o po to vėl perdarinėt.
Galima padaryt per visą bagažinę, glaudžiant prie sėdynių atlošų, o tam, kad išgaut tūrį reikalingą-daryt pertvarą pačios dėžės vidury?
čia tam atvejui, jei sugalvočiau ką nors didesnio vėliau įdėt, arbą antrą hertz'ą tokį pat
na pvz taip:![]()
cia jau nuo ideju ir sugebejimu apdirbt ka sugalvoji reikalas. gali bandyt ir i uzdara didele idet, pamazint deze, paklausyt kaip labiau patiks, su didesne deze uzdaroj zemiau kabins nei su maza uzdara
groja kaip iš kibiro
Gamintojas nurodo per mazuz deziu turius (gaunasi plaktukai). reikia daryti didesnes dezes.
As dariau senesniam modeliui ES250, tai neblogai gavosi su faziku dezeje apie 32 litrus i derinau apie 45 Hz, jei neklystu, seniai tai buvo. Bet didelio slegio is Hertzu nelabai gaunasi, nors groja pakankamai gerai uz savo pinigus
taigi va, pasidariau dėžępirmą dieną tai reakciją "WOW". Plius dar vyso rajono vyrai susirinko paveizėt, išvis smagu
o po to kilo kelets klausimųkankina. Ypač kai neturiu su kuo palygint..
1. Fazikui ilgėjant kaip keičiasi dėžės savybės? žemėja bosas, tiesa?
2. Ramybės neduod man ar gerai dėžę paskaičiavau..
duomenys garsiakalbio va: http://www.audison.de/hertz/pics/energy/es250_spez.gif
gal kas netingit paskaičiuot..?man gavos 35L.
ai, ir dar faziko ilgį būtų gerai, jei kas primestų. Skersmuo 5cm.
Būsiu dėkingas![]()
Jei tave tenkina grojimas - vadinasi gerai
Fazoinventorius galetu buti ir platesnis...
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
pasakyčiau ar tenkina, jei turėčiau su kuo lyginto dabar tiesiog smalsu, ar gerai pasiskaičiavau..
platesnis? ką tas duotų?
Dabar turetu atsirasti pasaliniai garsai kai garsiau klausai.
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
kad ne, nešvilpauja ir t.t nieks.
tai nieks man išmatavimų nepadės paskaičiuot?![]()
Jei deze tikrai 35 ltr tada
Fazikas 5 cm ir ~10 cm ilgio bus patiuninta ant 35 Hz
5 plocio ir ~15 cm ilgio bus apie 30 Hz (zemiau daryti nereikia ir nera tikslo nes subas netemps zemiau) )
+ abiem variantais turi svilpti kai reikalas - garsiau padarius.
Siulau sudeti du fazikus po 5 cm tikrai bus geriau.
Ir programa rodo kad nebeturetu svilpti (beje galus reikia uzapvalinti)
2 vnt x 5cm ir 23.3 cm ilgio bus prie 35 Hz.
2 x 5 x 33 ilgio bus 30 Hz deze
Siulau pasidaryti du fazikus po ~35 cm ir trumpinti savo nuoziura (i patinkanti garsa)
Taip pat galima deti 1x7.5 plocio tada butu
prie 35 Hz = 25 cm ilgio
prie 30 Hz = 36 cm ilgio
1x5 cm plocio tikrai perkudas!!!!!!
2x5 cm geriau nei 1 x 7.5
na parasiau daugiau nei reiketu - dabar tik reiktu tau suprasti
O siaip siulau naudotis paieska ir pasimokinti paciam naudotis programomis![]()
man 5x18cm gavos![]()
moku, berods, tik pasitikrint norėjau.
galai apvalinti. Hm. Arba aš klausos visai neturiu, arba man ten nieks nešvilpia nei bišk..keista.
dėkoju![]()
hertzai pievas raso su dydziais. realiai tau reiktu vos ne dvigubai didesnes dezas, va tada tai tikrai WOW butu
pas mane stovi HX250D, anot gamintojo reik berods 25-30l. normaliai uzgrojo tik ikisus i 53l deze![]()
Svarbiausia kad tau patinka, darai tik sau![]()
Bookmarks