Ivyko nenumatytas dalykas, kuris smarkiai pagadino nuotaika Stovi namie senukas Radiotehnika U-7111 stiprintuvas su porele taip pat senuciu S-90. Pries kokias desimt minuciu, kai niekas negrojo (tuo metu buvo pajungtos tik ausines), zodziu stiprintuvui bestovint ramioj stadijoj, viena ausiniu puse eme plerpti ir is mano senuko paruko dumai... Ruko lyg is to blokelio, i kuri sueina isejimu laidukai (ten ir kvapas lyg stipriausiai jauciamas). Gal kam teko susidurt su siuo aparatu ir mazdaug galetu nusakyt, kas per velniava? Ar cia jam jau galas atejo, ar kas... Iki tol jokiu nusiskundimu nebuvo, gal tik potenciometra reikejo pakeist. Aciu.
Su taisykla viskas aisku. Bet man itarima kelia viena vienintele detale (prisegtoj nuotraukoj), ja paimi pats perlituoji ir viskas. Visur lyg viskas tvarkinga, jokiu svilesiu pozymiu ar kvapo, bet ji kazkaip itartinai kliba ir butent is jos sklinda tas kvapas. Dar itarimu kelia tai, kad is jos iseina laidukai i isejimu lizdus ir vakar man eme plerpti viena ausiniu puse. Gal kas numano, kaip sita detale vadinas?
Yra kazkokie skaitmenys su rusiskomis raidemis (РЗН34, ХП4.500.000-01) ir schemute (nuotraukoj). Bent zinociau, kaip sitas elementas vadinasi, kazko bandyciau ieskotis, nes prie to pacio manau butu gerai atsinaujint kondensatorius, potenciometra, pakeist visokius senus DIN iejimus/isejimus ir t.t.
Na tai paprasta rele, kuri atjungia isejimus i koloneles. Vargu ar rele galejo su dumais sudegti. Pabandyk ja patikrinti su testeriu, ar sveika apvija. Sita rele turetu ieiti i apsaugos bloka. Reles maitinimo itampa 27V, tai paziure, ar ateina ten itampa, kai iskarto ijungi stipriaka.
Su tais "vargu ar gali sudegti" tokiu stebuklu teko paciam patirt, kad jospikmat Taip kad manau, jog galejo, nes dvokia tik ta vieta. Del reles manau tu teisus, nes dabar prisiminiau, kad kai isijungia koloneliu kontaktai, toj vietoj girdisi toks kontaku trakstelejimas. Reikes bandyt tikrint, dekui.
Sudege pasirodo kazkokia itin aukstu dazniu varza, tik neaisku del ko. Meistras sake stiprintuvas gali generuot siuksles kazkokias, zodziu tikrinsim su oscilografu, kame problema.
Ale rimta kaina sakyciau Nors jei neklystu, tos raides U,Y ir E lyg yra, gal kazka maisau. Bet tikrai neblogai groja dar. Is pagarbos senukui reiks susitvarkyt ir grot dar ilgai ir nuobodziai..
Bookmarks