+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 30 iš 291

Tema: SQ komplektukas. Ka manote?

Hybrid View

Aktyvus Kleckas78 is on a distinguished road
    Registracijos data
    Dec 2008
    Amžius
    46
    Žinučių
    258

Pagal nutylėjimą

lyginta buvo JL 1000 ir eton 2802 (toj pacioj masinoj su jl 12w7) tik kad JL beveik 2 kartus brangesnis!!! - JL 500 dvigubai silpnesnis uz etona o kainuoja tiek pat (tai va jei masinoje bus geri akumai ir geras generatorius geriau deciau etona o ne JL 500 jei bus dedamas JL w7)
    sedane bus mazai 1x10" na nebent tas 10" koks w7 su 1000 w rms arba jei subas bus tik del idialiai lygios daznumines (kuom as tikrai netikiu) nes tada ir subas butu nei w7 nei w6 ir stiprintuva imtum ne JL 500/1 ir uztektu 150-200 w rms.

stiprintuvai etonas su audiosystem lygintas brolio masinoj buvo ir su tuo paciu subu ir t.t.
    Nes buvau broliui paskolines neilgam etona po to jis nusipirko audiosystem stepra tai susidare galimybe iskart palyginti.
    abu stiprintuvai turi ~1000-1200 w rms ir kainuoja panasiai ir net pigiau nei JL 500/1 500-600 wrms del to ir sakau ar verta imti JL 500? vien del vardo ir sustro stiprintuvo maitinimo kurio tau net neprireiks nes su tokia galia (500wrms) tau sroves dideliu kritimu nebus (jei bus geras akumas ir tvarkingas orginalus generatorius nemanau kad kristu daugiau kaip 13.4), taip kad tas sustras maitinimas kaip ir nebetenka prasmes, belieka pas JL stiprintuva tik kad vienoda galia prie ivairiu varzu - bet ir tai jei issirenki suba susiderini su stiprintuvu varzas ir valio jokiu bedu.
    As suprantu kad JL 1000/1 yra labai gerai geras sustras stiprintuvo maitinimas nes jis ir elektros nemenkai paeda del ko ir buna dideli kritimai elektros ir tuo paciu gaunasi - galios kritimai jei nebutu toks maitinimas, tai jis tikrai padeda bet mano poziuriu JL 500 jis beveik kaip ir beprasmis tik uzkelentis kaina stiprintuvui ir tiek.

Nu cia prirasiau net pats nustebau
    Ai ir isvis dzn pirk kas patinka ir bus viskas gerai
    Maza beda nepatiks parduosi - pasikeisi.
    Siaip JL stiprintuvai geri tik kaina ju perlenkta ir tiek.

Ekspertas Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas's Avatar
    Registracijos data
    Jun 2005
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    2,792

Pagal nutylėjimą

Tokiu budu galima tema vystyti toliau: jei ETON ar AUDIOSYSTEM menkai tesiskiria nuo JL - velgi ziurim. Pavyzdziui HIFONICS ar tai CRUNCH ne tiek ir skiriasi galia bei grojimu nuo ETON ir AUDIOSYSTEM kiek kaina - mokesi tikrai maziau. Gi faktiskai irgi mazas skirtumas, tai argi neverta uz maziau isigyti panasiu galimybiu stipreka? O ir pilna nenauju - tai skaityk uz kokius 400 lt. drasiai imsi tikrai normalu daikta...
    Ir taip toliau ir panasiai...

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Jei ir taip toliau ir panašiai, tai pirmiausiai reiktų koncentruoti dėmesį ne į žemadažnio registrą (tai dvidešimtoji žmogaus girdimo diapozono dalis), o į tai kas yra aukščiau virš 80-100hz.Jei aukščiau nebus dinamikos, detalių ir teisingo tonalinio tai bus kaip visada tragedija.Bosas gros gale ir atskirai nuo muzikos.Gausis bendras chaosas.Pvz. būgno garse dalyvauja baveik visas dažnių diapozonas pradedant aukštais dažniais kai lazdelė prisiliečia prie plastiko ir baigiant būgno dėžės tūrio sukuriamu gaudimu.Žodžiu subas turėtų būti aktualus paskutinėje fazėje, o visada būna atvirkščiai.Manau taip yra dėl reklamos įtakos ir nežinojimo.

Registracijos data
    Dec 2008
    Amžius
    46
    Žinučių
    258

Pagal nutylėjimą

Citata Vilmantas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Tokiu budu galima tema vystyti toliau: jei ETON ar AUDIOSYSTEM menkai tesiskiria nuo JL - velgi ziurim. Pavyzdziui HIFONICS ar tai CRUNCH ne tiek ir skiriasi galia bei grojimu nuo ETON ir AUDIOSYSTEM kiek kaina - mokesi tikrai maziau. Gi faktiskai irgi mazas skirtumas, tai argi neverta uz maziau isigyti panasiu galimybiu stipreka? O ir pilna nenauju - tai skaityk uz kokius 400 lt. drasiai imsi tikrai normalu daikta...
    Ir taip toliau ir panasiai...
    Sutinku su tavim kad prigavai mane ir kad uz gera daikta yra prasoma daug
    Ir JL tikrai nera kazkas tokio stebuklingo tai tik D klases monoblokas su teisingu maitinimu ir gerais sprendimais ir tiek.
    JL stiprintuvai turi gera potenciala ir filtrai neblogi ir t.t. bet kaina neatitinka to ka gauni !!!!!! Nes AB klases gali gauti rimtesni daikta uz tuos pinigus.
    2700 lt gi ne juokas?
    Jei taip imti nauju daiktu atzvilgiu pagal mazmenines kainas tada vietoj vieno JL 1000
    As geriau pasistatau 2xAudiosystem ir 13w7 gerai uzmaitinu nei nusiperku 1x JL 1000
    Galios atzvilgiu JL gaunasi 2.5 karto silpnesnis, o del kokybes tai tas JL nera jau toks stebuklas visdelto gi D klase. O audiosystemas tikrai nera letesnis uz JL tik kad uzmaitinti gerai reiktu.
    Ir siaip iki tam tikro kokybes lygio zmogus gali suprasti kas kur... ir tik gal keletas procentu zmoniu galetu pasakyti kur groja koks Etonas 2802 ar JL 1000

bet kai paimi ir pateiki kaip tavo pavyzdi gi kad yra dar pigiau ir t.t. tai sutinku kad pagal kokybe ir pinigai, bet ar verta jei nepajus zmogus kur groja koks JL 500 ar Audiosystem ar Eton kokybes atzvilgiu pirkti 2 kart silpnesni stiprintuva uz tuos pacius pinigus?
    O kad jis pajus tuos papildomus 500 w rms as tai garantuoju 100%

Pvz. galiu prisipazint - nusipirkau JL 1000 vien del to kad gavau ji uz 800 lt. ir del to iskeiciau praktiskai vienas prie vieno i Eton PA 2802.
    JL 12w7 nupirkau uz 1000 lt.
    nes SWR sudege (antras) nuo etono ir norejau kad laikytu be problemu 1000w.
    Mano manymu kiek verti JL produktai mazmeninej rinkoj.
    Uz nauja JL 1000 mokeciau iki kokiu 1800-2000 lt ir ne cento daugiau.
    Uz JL 500 1000-1200 lt.
    JL 12w7 maksimali kaina galetu buti 1500 lt.
    12w6 ~ 1000 lt.

Viskas kas virs tu kainu man nesuprantama uz ka tie pinigai yra imami ir tiek.
    Nes kitu gamintoju gaminiu yra gan nemazai bet va JL marketingas ir reklama daro savo.

Savas Truemayhem has a little shameless behaviour in the past Truemayhem's Avatar
    Registracijos data
    Jan 2007
    Vieta
    LT
    Žinučių
    716

Pagal nutylėjimą

Pritariu mariux'ui
    Kleckas nu pasistengej cia, rasai straipsnius nevaikisko dydzio
    Dalinai tu teisus, BET:
    Isvados mano is visu situ tavo postu kad SQ kazkaip suvoki keistai nors cia tavo reikalas, vien slegis, srautas ir maitinimas.. nes daug pasikartojimu kazkokiu keistu.. kazkaip lygini keistai, 13W7 ar 10W7 irgi tas pats ? Juk skamba visai kitaip. Ir be to i fazikine 12" deze as nedeciau, srautine masina gaunasi o ne grojimas, uzdaroj kas kita., daug graziau skamba.
    Jei pagal tave JL groja taip pat kaip 2802 tai nezinau as isvys kaip ir ka tu ten klausej.
    Skiriasi jie kaip diena ir naktis. Du absoliuciai skirtingai skambantys stiprai. Atskleisiu dar paslapti jei kas nezinojo - Eton PA tai tik vardas, bet tikras gamintojas yra STEG. Nors jei lygint panasu STEG stipra jisai velgi gros dar kitaip. Eton PA2802 turejau du vienetus ir klausiau juos ant skirtingu subu. Eton'as paleistas tiltu per daug lietas ir velkantis garsa. Slash'as groja visiskai kitaip, bosas tikslesnis, kietesnis ir turintis daugiau kontroles. Jei ir naudociau PA2808 subams tai tik ant kanalo, t.y. netiltuojant, kitaip tragedija ten o ne bosas gaunasi. Nezinau ka apie sq gali sneket jei bosas taip velkasi su juo ir groja atskirai nuo midbosu.
    Dar toks klausimas ar negirdejai kad Slash'o filtrai triuksmauja su ijingtu EQ? T.y. norint pajungt remote bass control ijungiant EQ - atsiranda labai tilus fonas, siaip nieko baisaus nes jo nesigirdi bet nemalonu, del to jau gamintojas galejo [pasirupint uz tokia kaina. Tiesa kas liecia kainu - viskas normalu, jei skaiciuot su nuolaida. Audison'o VRX kainas pasiziurek del idomum'o Focal, arba Genesis monobloku.. Tada pamastyk dar karta ar tikrai brangu.. O kam brangu - yra A serijos JL, labai geri stiprai beje. Zodziu vienam brangu - kitam papigiai.. Imho kaina nera astronomine ir jie savo pinigus atgroja.
    Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..

Doktorantas JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    UK
    Amžius
    26
    Žinučių
    1,470

Pagal nutylėjimą

Nu bent uz postus galima pagirt nes baigent skaityt ,pamirsti kas pradzioja buvo

Ps atsiprasau kad ne i tema bet nesusilaikiau
    2007 Alytus SQ Entry 1 Pls.
    2008 Alytus SQ Experienced 3ch 1 Pls.
    2008 Kaunas SQ Experienced 5ch 1 Pls.

IPod

Savas ZaXaS is an unknown quantity at this point ZaXaS's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata JoJo 0 rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Nu bent uz postus galima pagirt nes baigent skaityt ,pamirsti kas pradzioja buvo

Ps atsiprasau kad ne i tema bet nesusilaikiau
    Nu galiu priminti Pradzioje buvo kalbama apie kita sistema Pasiliko tik grotuvas ir stiprintuvas subui

Registracijos data
    Dec 2008
    Amžius
    46
    Žinučių
    258

Pagal nutylėjimą

Citata Truemayhem rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Pritariu mariux'ui
    Kleckas nu pasistengej cia, rasai straipsnius nevaikisko dydzio
    Dalinai tu teisus, BET:
    Isvados mano is visu situ tavo postu kad SQ kazkaip suvoki keistai nors cia tavo reikalas, vien slegis, srautas ir maitinimas.. nes daug pasikartojimu kazkokiu keistu.. kazkaip lygini keistai, 13W7 ar 10W7 irgi tas pats ? Juk skamba visai kitaip. Ir be to i fazikine 12" deze as nedeciau, srautine masina gaunasi o ne grojimas, uzdaroj kas kita., daug graziau skamba.
    Jei pagal tave JL groja taip pat kaip 2802 tai nezinau as isvys kaip ir ka tu ten klausej.
    Skiriasi jie kaip diena ir naktis. Du absoliuciai skirtingai skambantys stiprai. Atskleisiu dar paslapti jei kas nezinojo - Eton PA tai tik vardas, bet tikras gamintojas yra STEG. Nors jei lygint panasu STEG stipra jisai velgi gros dar kitaip. Eton PA2802 turejau du vienetus ir klausiau juos ant skirtingu subu. Eton'as paleistas tiltu per daug lietas ir velkantis garsa. Slash'as groja visiskai kitaip, bosas tikslesnis, kietesnis ir turintis daugiau kontroles. Jei ir naudociau PA2808 subams tai tik ant kanalo, t.y. netiltuojant, kitaip tragedija ten o ne bosas gaunasi. Nezinau ka apie sq gali sneket jei bosas taip velkasi su juo ir groja atskirai nuo midbosu.
    Dar toks klausimas ar negirdejai kad Slash'o filtrai triuksmauja su ijingtu EQ? T.y. norint pajungt remote bass control ijungiant EQ - atsiranda labai tilus fonas, siaip nieko baisaus nes jo nesigirdi bet nemalonu, del to jau gamintojas galejo [pasirupint uz tokia kaina. Tiesa kas liecia kainu - viskas normalu, jei skaiciuot su nuolaida. Audison'o VRX kainas pasiziurek del idomum'o Focal, arba Genesis monobloku.. Tada pamastyk dar karta ar tikrai brangu.. O kam brangu - yra A serijos JL, labai geri stiprai beje. Zodziu vienam brangu - kitam papigiai.. Imho kaina nera astronomine ir jie savo pinigus atgroja.
    Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..
    Pas mane JL 12w7 ir yra uzdaroje dezeje + JL 1000/1 v2
    taip bosas kitoks nei su etonu, bet kad etonas butu labai letas ir butu neimanoma klausytis tikrai nepasakyciau - taip etonas gal siek tiek letesnis ir siek tiek skystesnis (pas JL tvirtesne smugio banga), bet JL 1000 niekuom neipatingas ir nera super duper
    ir JL 12w7 beveik taip pat velkasi su JL 1000/1 v2 kaip ir su etonu nes subas nera nei lengvu difuzorium nei maza eiga SQ subas (normaliai klausantis o ne dugnais varant three 6 mafia ar pan)
    Na gerai o audiosystem F2-500 ? yra greitesnis ir tvirtesnis uz Etona tai tikrai!!! nes man teko etona su audiosystem palyginti.
    O tai kaip butu Audiosystem vs JL 1000/1 v2 ????? nes audiosystem tikrai neletas, o ir smagiai groja???

Ir isvis atsibodo man jau beprasmiai gincai ir tam tikru brendu atstovu pastovus ju produkcijos gyrimas ir t.t. kad JU FIRMOS GAMINYS PATS GERIAUSIAS - tik pamirsta pridurti kad yra kruva kitu rimtu gaminiu kuriu jie patys net nera dar bande.

Pasikartosiu dar karta JL Gaminiai tikrai nera prasti bet kainos perlenktos ir neverti jie tiek kiek yra isaukstinti.
    As pabandes tiek JL 12w7 ir JL 1000/1 tikejausi kazko ispudingesnio ir tiek (bent jau uz tiek kiek yra prasoma pinigu uz naujus daiktus mazmenoj)
    Viskas taika.
    Neberasysiu i sita tema ne vienos zinutes - jusu darbas ir biznis zmogui kazka isiulyti, ikisti - valio siulykite, prekiaukite, dirbkite, bet nereikia kazko sureiksminti, o kazka labai nuvertinti jei jis to nevertas.
    Man isvis dzn ka zmogus nusipirks nes as is to naudos vistiek neturesiu

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Zodziu pasilieku ties 10W7, tik su tuo stiprintuvu sugluminot Ar tikrai as to 10'uko neisnaudosiu su 500 rms? Siaip pagal gamintoja, tai 750 rms tam subui jau yra riba. Deze bus tik uzdara.
    O Arturui S, is dalies nepritariu , na gal tai ir dvidesimtoji dalis, bet tai taip pat ir viena juosta is triju (siuo atveju). Nesakau kad reiketu trecdalio demesio skirti subui, na bet penktadalio jis tikrai vertas (velgi mano asmenine nuomone).

Siaip daugiau patarimu noreciau sulaukti del juostu skaiciaus ir jungimo be krosu... Ka patys naudojate?

Aktyvus mariux is on a distinguished road
    Registracijos data
    Feb 2008
    Žinučių
    157

Pagal nutylėjimą

Citata ZaXaS rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Zodziu pasilieku ties 10W7, tik su tuo stiprintuvu sugluminot Ar tikrai as to 10'uko neisnaudosiu su 500 rms? Siaip pagal gamintoja, tai 750 rms tam subui jau yra riba. Deze bus tik uzdara.
    O Arturui S, is dalies nepritariu , na gal tai ir dvidesimtoji dalis, bet tai taip pat ir viena juosta is triju (siuo atveju). Nesakau kad reiketu trecdalio demesio skirti subui, na bet penktadalio jis tikrai vertas (velgi mano asmenine nuomone).

Siaip daugiau patarimu noreciau sulaukti del juostu skaiciaus ir jungimo be krosu... Ka patys naudojate?
    750w tam jl tikrai ne riba..duok visa 1000 su protu ir nieko nenutiks. pats juk rasei kad nori sq (suvokimas jo skirasi tavo ir mano bet nesvarbu) ir teisingo iraso atkurimo, o ne skardu drebinimo ir srauto beprotisko tai poruok ta 10w7 su 500 jl'u ir tikrai nebus blogai

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata mariux rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    750w tam jl tikrai ne riba..duok visa 1000 su protu ir nieko nenutiks. pats juk rasei kad nori sq (suvokimas jo skirasi tavo ir mano bet nesvarbu) ir teisingo iraso atkurimo, o ne skardu drebinimo ir srauto beprotisko tai poruok ta 10w7 su 500 jl'u ir tikrai nebus blogai
    Nu matai, kaip kazkas jau minejo - nesinori tureti daikta ir neisnaudoti jo galimybiu

Aktyvus mariux is on a distinguished road
    Registracijos data
    Feb 2008
    Žinučių
    157

Pagal nutylėjimą

Kas lieca w6 ir w7 tai nesutiksiu, muzikalesnis ? Ka tai reiskia dar karta klausiu ir nieks neatsako Parasyk prasau kuom 10W6 muzikalesnis uz 10W7 ? burtai kazkokie, man visiskai tarkim atvirksciau atrodo..[/quote

truemayhem, mano ausiai w6 greitesnis, gylio turi, ataka yra... w7 man per daug tokio minkstumo sakyciau.. taip jis turi gylio daug, bet...nemoku issireikst - toks pamuiliuotas jis..galios isjudinti reikia nemazai... nu skiriasi skoniai musu ir nieko cia nepadarysi beje w7 man per daug agresyvus, kol nepajudini jo normaliai - garsas toks be emociju, jei nori kad subas parodytu charakteri-tada jau nupucia prieki...
    Last edited by mariux; 2009-03-15 at 09:00 PM.

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Citata ZaXaS rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    .........

Nesakau, kad subo nereikia (mano sistemoje jo tikrai nereikia), bet problema ta, kad daugelis koncentruoja visas pajėgas į tą žemą dažnį pamiršdami apie likusios akustikos parinkimą ir teisingą montavimą.Problema ne sube, o būtent kituose diapozonuose.Subas tai tik mažoji dalis visos sistemos.

Pas mane naudojamas dvikanalis stiprintuvas.Maždaug 2*20w ir dvijuostė naudojant priešbosį ir plačiajuostį.Tarpusavyje jie sujungti pasyviais filtrais.

Juostų skaičių sąlygoja automobilio modelis ir žmogaus kišenė, nes trijuostė yra brangesnis malonumas tačiau ne visais atvejais geresnis.Pirmiausiai tai reikia žiūrėti kaip garsiakalbiai montuosis ir priklausomai nuo situacijos rinktis kiek juostų būtų geriau konrečiomis sąlygomis.Juostų skaičių sąlygoja sujungimo tarp garsiakalbių vietos(Hz, khz).Reiktų žiūrėti kad garsiakalbiai būtų kuo arčiau vienas kito.Tai liečia ir dvijuostę ir trijuostę.Be krosoverių galima sujungti tik naudojant akustinius filtrus kurių panaudojimas automobilyje, dėl nežmoniškų gabaritų, nėra įmanomas.Greičiausiai teks naudoti arba aktyvius stiprintuvų krosoverius, arba skaitmeninius esančius grotuve(jei grotuvas turi).Na ir lieka pasyvūs.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras S rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Nesakau, kad subo nereikia (mano sistemoje jo tikrai nereikia), bet problema ta, kad daugelis koncentruoja visas pajėgas į tą žemą dažnį pamiršdami apie likusios akustikos parinkimą ir teisingą montavimą.Problema ne sube, o būtent kituose diapozonuose.Subas tai tik mažoji dalis visos sistemos.

Pas mane naudojamas dvikanalis stiprintuvas.Maždaug 2*20w ir dvijuostė naudojant priešbosį ir plačiajuostį.Tarpusavyje jie sujungti pasyviais filtrais.

Juostų skaičių sąlygoja automobilio modelis ir žmogaus kišenė, nes trijuostė yra brangesnis malonumas tačiau ne visais atvejais geresnis.Pirmiausiai tai reikia žiūrėti kaip garsiakalbiai montuosis ir priklausomai nuo situacijos rinktis kiek juostų būtų geriau konrečiomis sąlygomis.Juostų skaičių sąlygoja sujungimo tarp garsiakalbių vietos(Hz, khz).Reiktų žiūrėti kad garsiakalbiai būtų kuo arčiau vienas kito.Tai liečia ir dvijuostę ir trijuostę.Be krosoverių galima sujungti tik naudojant akustinius filtrus kurių panaudojimas automobilyje, dėl nežmoniškų gabaritų, nėra įmanomas.Greičiausiai teks naudoti arba aktyvius stiprintuvų krosoverius, arba skaitmeninius esančius grotuve(jei grotuvas turi).Na ir lieka pasyvūs.
    Na as visu pajegu i zema dazni tikrai nekoncentruoju Placiajuosti? Nu arba as kazko nesuprantu, arba tiesiog neteko apie tokius garsiakalbius girdeti Koks tiksliai modelis to placiajuoscio? Na as turejau omenyje, naudoti tuos skaitmeninius filtrus, kokios nuomones apie toki filtravima? Dar del subo: tai gal tada geresnis variantas prie 500 jl deti 8w7? Teoriskai jis turetu buti dar greitesnis

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės