pradziai tai man vis dar nedaeina ko cia norima is tos sistemos, nes kolkas tai tik apsimoka neapsimoka tas laiko tiek tas laiko aniek vatu
pradziai tai man vis dar nedaeina ko cia norima is tos sistemos, nes kolkas tai tik apsimoka neapsimoka tas laiko tiek tas laiko aniek vatu
groja kaip iš kibiro
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Sakiau kad neberasysiu - sorry (bet neberasysiu kas manau nebutu ne i tema)
bet manau ir pats temos kurejes nebesusigaudo kas yra SQ (nes apie tai tema ir buvo)
nes SQ tai tikrai ne JL 1000/1 ir 12W7
Kaip supratau jam patinka gerai ir garsiai grojanti sistema ir tiek,
bet vat ir idomu kiek jisai supranta idialiai atkuriamo garso kokybeje ir kiek jis nori to teisingo garso ir kiek to kokybisko garso,
gal jam isvis reikia garsiai be dideliu iskraipymu grojancios sistemos ir tiek, o ne idialaus SQ ????
gal tai ir butu svarbiausias dalykas issiaiskinti ka jis nori ir kaip jis tai supranta, nes kol mes asmeniskai nebendravome tai labai sunku suprasti ir zinoti ko jis nori
Ir tada gaunasi net beprasmis gilinimasis i tema ir musu gincijimasis![]()
Nebalamutink Kleckai zmogaus. Surinko i kruva neprastus daiktus, prie gero instalo jie duos auksta rezultata - viskas - ko dar?
Jei gerai ir garsiai - tai argi ne SQ ? Nelendam i interpetacijas - idealu/neidealu. Cia jau neatrastos zemes paieskos, palikim tai kitam sykiui.
Manau labai gerai bus ir tie w7 serijos subai - tiek ir SLASH stiprekai, argi mazai prisvaigta forume apie galimus imanomus priartejimus prie tobulo garso...?
Kodel taip rasau - nes daznai prasme igyja sena patarle: "is didelio rasto iseinama is krasto"...
Gal kiek kategoriskai viska pateikiau - sorry.![]()
Taip su tavim pilnai sutinku. Ir manau kad zmogui nereikalingas idialus SQ.
Paprasciausiai reikia gerai ir kokybiskai su tam tikru polinkiu ar tai daugiau boso ir kokiu aukstu ir t.t. nes kiekvieno supratimas apie muzika savotiskas.
As tik paprasciausiai pasakiau kad neverta pirkti 10w7 jei jungsi su JL 500/1 nes to subo tik puse galimybiu teisnaudosi (o kainuoja jis ne 200 lt ir tiek)
Sitam subui reikia ~1500 w kad gerai paspurdetu ir tiek. O kai noresi pabaldelint (o tai as garantuoju kad bus) nieko gero nebus su 500 w ir 10" subu.
Zymiai geriau bus tada 12w6 + JL 500/1 (ir pigiau ir slegio ir srauto daugiau gausi o kokybe bus ta pati tik kad netaip giliai kabins ir tiek)
Beje kas del dydzio subo - tai tikrai nelemia jo greicio - yra mms ir t.t. ir t.t.
ir koks popierinis 15" gali buti greitesnis uz JL 10w7
O jei nori butent JL 10w7 kad ji normaliai isnaudot kai noresi patriuksmauti - perki JL 1000/1 arba jei jam nera pinigu tada imi kazka is konkurentu gal netiek idialu stiprintuva bet gera ir turinti pakankama kieki vatu ir tiek (bent su 1000 wrms).
Nereikia tiek vatu??????? - nereikia tada tau ir w7 - cia mano nuomone, nes muzikai su 500W rms yra subu ir pigesniu neblogai grojanciu ir tiek. kad ir tas pats 10w6 ar alpine swx ir t.t.
Ir zemo daznio ispildymui , jei reikia kokybes - pamastyciau apie tris astuntukus - kas priedo - ir estetinis vaizdas koks butu... Nesu isitikines, taciau ko gero ir stipreko paprastesnio pakaktu.
nebutina ir neprivaloma pusti ir kad srauto butu daug ir t.t.
Kiekvienas daro taip kaip nori.
Klausausi masinoj muzikos normaliai be jokiu bas bustu ir t.t. ir galiu pasakyti tam paciam 12w7 pilnai uztektu muzikai klausyti 200 w nes jisai palyginus gan jautrus.
Bet kartais man patinka kad butu daug ir su srautu, vat tada ir prireikia vatu.
Ir paprasciausiai neina man suprasti kam reikia pirkti brangu gera daikta ir neisnaudoti jo pilnai?
Gal geriau pirkti pigesni ir pilnai isnaudoti?
Turbut sutiksi kad yra subu ir neka prasciau grojanciu uz JL 10w7 kokybes atzvilgiu ir kainuojanciu pigiau nei w7, tik kad jie bus zymiai silpnesni ir gros galbut visiskai kitaip (su kitokiu harakteriu)
tai va jei zmogui nereikia daug kiekio ir uztenka kad subas laikytu iki 500 w, tai kam jis perka W7 ?
pvz: jei man nereiktu kad subas be problemu su 1000 w pagrotu Three 6 mafia i tema tai as tikrai netureciau 12w7.
suprask as nesu pries jo pasirinkima ir pries w7 (viskas cia tvarkoje) tik sakau kad nelabai tai racionalu isleisti pinigus ir po to neisnaudoti to daikto pilnai ir tiek.
pritariu, paprasciausiai temos autorius tegul pasako dar karta kokio stiliaus, kiek, ko jam reikia, kaina, prie ko labiau linkes. o cia tikrai yra daug skirtingu muzikos "myletoju", instaleriu ir paprasciausiai gali pasakyti pagal kisene, lygi, visa sistema. net paklausyti gali ir nereikes taip blaskytis (kaip ir kiekvieno pradedanciojo klaida). Kiekvieno nuomone skirtinga![]()
Visu pirma apie 12w7 as nesvarsciau (jei neskaitysime paciu pirmu postu, nes tauomet nesupratau tokio dalyko, kad kuo subo skersmuo mazesnis, tuo jis tikslesnis. Kas yra SQ as susigaudau, tik gal nelabai pavyko tiksliai perteikti savo noru. Patikslinti pabandziau keliais postais atgal. Na pabandysiu dar konkreciau, bet velgi, tai suprasti kiekvienas gali savaip: 80% SQ ir 20% SPL. Dabar aisku?
Asmeniskai, mielai rinkciausi ka nors is tavo paminetu "nedominanciu" variantu. siulau ir tau pamastyti... Sakykim, uz JL kaina pora helix p12/w12 i uzdaras dezukes - puikiai gros. Jautrus, zemu fs, tad, uzteks ir gylio. Fazikinese dezutese su jais puikiai triuksmauti galima - gaunasi pikas labai zemuose dazniuose, kas siais laikais madinga... Lygiai taip ir morel ir perlless - puikiai grojantis daiktai, aisku, be tokios agresijos, na, ir "nelygis" siais laikais...
Asmeniskai, as sau, vien del sportinio intereso deciau koki koncertini 12" garsiaklbi i fazikine deze, paziureti kas gausis...
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
man taip atrodo kad tu pats nesuvoki kas yra SQ![]()
SQ yra kiekvienam savaip suprantamas, jei popieriniai placiajuosciai groja labai gerai masinoj tyliai tai yra SQ, pagarsinant jau shudas o ne SQ, kas toliau ? Kokios isvados ? Kita sistema tyliai groja shudinai palyginus su tais placiajuosciais, o garsiai groja daug smagiau ir maloniau tai kas tada ? Vienas supras ir diskutuos apie tai kaip diskoteka, kitam tai bus grynas SQ pagal jo klausa. Krc mano nuomone apie ta uzburta sutrumpinima SQ - kiekvieno atskiros fantazijos, kiekvienam tas SQ yra savotiskas ir skirtingai suprantamas.
tai jei tyliai klausant levai groja tai naudingumo koeficienta mazinant gal pasitaisytu reikalai?
groja kaip iš kibiro
Kodel pradinuko? Kad pamineti demesio vertus subus tam tikroje kainu kategorijoje reikia atskiros temos? Beje mano nuomuone tu subu yra vos keli (kalbu apie oficialiai galimus isigyti Lietuvoje daaiktus). Na pats pabandysiu pamineti: peereless, focal, morel, dynaudio, hertz, helix, kas dar? Ir aplamai hertz helix ir morel subai bent jau manes visai negundo. O ka gundo? Yra tokiu?
Last edited by ZaXaS; 2009-03-16 at 11:54 PM.
Jei pastebėjai, neminėjau nei vieno pavadinimo.Kalbu aplamai apie bendrus principus.Vadovaujantis jais galima rezultatą pasiekti ir su gaminiais be pavadinimų ir už žymiai mažesnius pinigus.Tam reikalingos žinios kurios ateina ne per vieną dieną.Pavadinimai yra marketingo dalis ir skirti tokiems vartotojams kaip tu.Pavadinimas iš viso dar nieko nereiškia, nes kėkvienas gamintojas turi kelias kainų kategorijas ir paprastai būna keli vykę modeliai ir tiek.
Na manau man jau atsibodo tas pats per tą patį.Gaila, kad apart subo niekam nieko daugiau ir nereikia.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
paskaitinejau kelis paskutinius puslapius,kalba vien apie bumbum net i ankstesnius Arturo postus nebuvo sureaguota.Siuo atveju manau situacija gan beviltiska,kai ziurima is watu/kainos santykio puses ir nemanau kad verta vargt kazka aiskinant,prasieis ta kelia,kuri visi yra pramyne ir gal kazkas daeis
kas liecia marketinga...kiek yra naminiu aparatu kainuojanciu pasakiskus pinigus,kai salia kito gamintojo gal but kinijos,toks pats yra 20x pigesnis.pvz kruvos.Bet dazniausiai vis tiek viskas susiveda i DIY t.y. do it yourself,o cia be ziniu nieko nebus...
Esme ir yra, kad skaitinejai tik kelis postus. Nemanai, kad nemandagu isitraukti i diskusija, kai nezinai nuo ko ji prasidejo ir kas yra kas? Jei atidziai viska perskaitysi, suprasi kad cia to bumbum nera nei puses tiek, kiek tau pasirode. Ir suprasi kad watu/kainos santykis, mano nuomone yra vienintelis garsiakalbio aspektas, kuri galime ivertinti net nepamacius to garsiakalbio gyvai. Ir jei nemanai, kad verta kzka pradet aiskinti, tai ir reikejo nepradeti to daryti...
As paprasiau pamineti, Jus nepaminejote, o mano norus isvadinote darzelinuko lygio... Kazkas kazko nesupratome... Na taip pavadinimas nieko nereiskia, o jus tikriausiai i auto isidejes garsiakalbius is S90 buitiniu koloneliu laimite pirmas vietas pasaulinio lygio garso varzybose.. Na taip pavadinimas nieko nereiskia, tai gal man nueiti i parduotuve issirinkti kruva subu ant kuriu uzrasyta MC Hammer ir klausytis. Na bent vienas is 10 tikrai turetu buti geras, juk pavadinimas nieko nereiskia. Ir jei su tuo gaminiu be pavadinimo kamnors ir iseina pasiekti gera rezultata, tai su gaminiu "su pavadinimu" tas rezultatas dazniausiai bus geresnis...
Nesupykite ponas Arturai, taciau mano nuomone bandote pasirodyti koks jus visazinis, o kiti neismaneliai... As neprasiau jusu pamokslu. Prasiau pamineti gaminius i kuriuos verta ziureti... Reikejo sakyti: "gaminys be pavadinimo". Kur tokiu galima isigyti?
Labai saunu jei kazkas sugeba pasiekti geru rezultatu su mazai lesu. Tai prasom pasidalinkite savo ziniomis, juk ir gaminiai "be pavadinimo" turi savo pavadinimus. O jei jau nenorite dalintis savo ziniomis, tai pamokslu sakyti nereikia. Kai noresiu isgirsti pamoksla, eisiu i baznycia, o nei i AUDIO foruma. Is mano puses gincas baigtas...
Zaxas,tu vel nesupratai... na gerai susidek ta savo sistema uz kiek ten gabalu 7? Ir zmogus su protingai panaudotu 1000lt biudzetu apgros tave,na gal tik ne DB kiekiu![]()
Nuveši mašiną Artūrui, papasakos modeliais tiksliais. Nes tikrai niekas tau nepasakos kai iš garsiakalbių po 50lt paruošt mašiną sq varžybom. Pats kai praeisi "kryžiaus kelią", turėsi pakankamai patirties, o kol jos nėra už žinias moki kitiems.
Na tai taip ir reikejo sakyti: atvezk man savo auto, as uz 1000 idesiu aparatura, dar 3000 paimsiu uz zinias, dar 3000 uz instala, ir reziume busi sutaupes 3000. Bet kazkodel nieko panasaus negirdejau, tik postringavimus, kad reikia gero instalo ir nereikia brangiu daiktu, ir kad tie, kas perka jl, focal, audison, alpine yra reklamos aukos.
Nu ir kur cia jau tos kalbos apie vatus? Kalbejau apie galios ir kainos santyki, nes apie skambesi kalbeti ziurint i garsiakalbio charakteristikas butu beprasmiska. O nuspresti apie jo galinguma galima nesunkiai.
Taip pat minejau, kad girdejau 10w7 ir jio skambesys mane tenkina.
Sistema yra orentuota i SQ. Nesakau, kad man reikia bet ko, kad tik geriau skambetu, nesu pamises audiofilas ir t.t. Zinoma kartais noresis ir garsiai pasiklausyti muzikos, todel ir galia nera paskutineje vietoje. Nenoriu sistemai isleides 10.000 tureti 50w, automobilis nera skirtas muzikos klausymuisi, todel bekompromisi SQ palikim namu sistemoms.
Tikiuosi dabar aiskiau ko as noriu.
Ir aplamai toks jausmas, kad jus visi save laikote audio ekspertais, o aplinkui visi kiti apie muzika supranta tik tai, kad "Kuo daugiau vatu, tuo kieciau. Kam pirkti bituma, jei galiu nusipirkti dar viena suba."
Aciu uz jusu tuos patarimus, kad daug demesio skirciau instalui ir mazai zemam dazniuj, bet man jau ju gana.
Taip, kad butu malonu isgirsti konkreciu patarimu, ka galeciau padaryti geriau. Aciu![]()
Bookmarks