Tai kaip žadėjęs tesiu kelt foto tų dalių, kurios jau pabaigtos, kaip visada- būsiu dėkingas už pastabas:
Pavažinėjau savaitę, atsirinkau aukštį ir kampą +/- garsiukam, į išpjautas vietas prilipdžiau kanceliarine guma pradžiai, o po to užtvirtinau tokia mastika (sumaišai iš dviejų komponentų, tampa kaip plastelinas, o po 30min- langus gali eit daužyt gabalą atsilupęs :] ):
Vėl šitas gėris... Su niekuo nesumaišomas kvapas ir odos niežėjimas po šlifavimo :]
Čia jau viskas iškrapštyta iš formos, aukštadažnio "lizdas" išlindo gan lengvai, o va gauge'us tai jau galvojau su visam įklijavau :] Nu bet iškrapščiau šiaip ne taip, kažkaip labai jau jie prikibo ten:
Kol viskas džiūsta filtrai iškeliauja iš durų į saloną:
Vaizdialis (apdaila, kaip jau minėjau, bus daroma vėliau, kartu su visu salonu):
Iš pradžių parinaus, kad tie lizdai matuokliams iškart po apačia cyplio gali įtakoti garsą, bet bent jau girdimo skirtumo nepajutau. Nors jau dabar panašu, kad reiks vis tiek AD kažkaip tildyt. ~2db norisi prisukt, tą padarius iš grotuvo bendras priešbosio/aukštų balansas rodos geras. Jei filtrus perstatysiu ant +2 (taip eliminuojant pasyvų lygio mažinimą iš filtrų, žr. postą aukščiau), ant grotuvo reiktų išvis -4 nusukt. Kitą vertus, galiu grotuve palikt 0, o ant filtrų nustatyt -2 (kas realiai būtų -4) mažinimą, gal varžas tik pakeist į kokybiškesnes. Visgi nuojauta sako, kad aktyvus slopinimas iš grotuvo yra teisingesnis kelias. Ar klystu?
Na man ten ir būtent taip nusukti geriausiai ir grojo. Bandžiau visose vietose, kurios pažymėtos praeitoj nuotraukoj. Aiškiausia scena formavosi būtent taip. Duryse iš principo netiko, scena visai be gylio, o prie stoikių, panelej, scena per žemai. Šiuo metu jie yra kiek aukščiau, nei ausų lygis.
Dedant žemiau, kairį garsiuką užstoja panelė, scena staigiai šoka į vieną pusę ir žemyn. Sukant į langą irgi tas pats- nes atspindį vėlgi užstoja panelė + laaabai nuožulnus langas, nuo jo kažkaip sudėtingai atsispindi garsas. Sukant labiau į klausytoją- per aštru, sukant aukštyn- visiška žopa, kai nuimi stogą, išeina visi aukšti kiaurai lauk :]
Tai čia kaip ir kompromisinė (nes reik lygį mažint), bet, man bent jau, labiausiai patikusi vieta.
aukstadazniu vieta stoikese gal ir nera prasta, tik tas pasukimas zemyn man atrodo neitin geras sprendimas. o nebandei juos viena pries kita atsukt? Taip, mano manymu, turetu buti platesne scena ir tiketina, kad ji dar atitoltu nuo klausytojo.
Šitas dalykas ir man užkliuvo.Manau dėl tokio kampo išdarkytas fokusavimas, gal net ir panorama.Mano manymu aukštadažnių plokštuma turi būti arba vertikaliai, arba jie turi būti šiek tiek paversti į viršų.Ar į langą ar į klausytoją tai jau geriau pačiam nuspręsti paklausius.Manau teks kampus jiem perdaryti.
Na nusprendžiau kol kas palikti stoikes ramybėj ir pabaigti likusias sistemos dalis. O vėliau aukštų grojimo lai paklausys kelios autoritetingos ausys - žiūrėsim, koks bus verdiktas. Nors grojimu apskritai kol kas esu labai patenkintas.
Čia Elektros ir Stiprintuvų instaliacijos foto, buvau jas praleidęs:
ELEKTRA:
Vargas visiškas pratempt laidą per gofrą į saloną buvo. Nenoriu net prisimint. Tuo pačiu ten nukeliavo dar keli reikiami laidai, slėgio matavimo žarnelės ir pora niekur neprijungtų laidų tam atvejui, jei jų kažkam vėliau prireiktų. Pagrindinis laidas 50mm2
Čia iš vidinės pusės:
Kuom uždengt akumo + klėmą?
Pagrindinis laidas nuo kondiko + šakojasi į du 25mm2, einančius iki stiprintuvų. Pagrindinis saugiklis 200A, ant išsišakojimų - po 50A.
STIPRINTUVAI:
Stiprintuvas akustikai keliauja už vairuotojo sėdynės, subui - po keleivio sėdyne.
Pradedam darbą :
Norėjosi įleisti jį giliau, bet, panašu, pavyks tik per kokius porą cm. NUsprendžiu nesiparint ir vėliau padaryt dangtelį ant viršaus.
Rėmas tvirtinimui:
Pradedu daryt minėtą rėmelį:
Voila! Truputi parinuos, ar nekais su juo stipras, bet jei kais, manau rasiu kaip aušinimą išspręst:
Su subo stipru viskas gerokai paprasčiau :]
SUBAS: Kaip kad sugalvojau nuo pradžių, bandysiu įvairias dėžes ir išsirinksiu labiausiai patikusią. Nebandysiu tik fazikinės, nes, panašu, Kappa netinka jai, be to man nepatinka, kaip fazikas groja mašinoj.
Gamintojas rekomenduoja ~28l uždarą ir 35l/23l (tuning - 50Hz) bandpass. Pasižiūriu, kad toks bandpass'as gros tik iki kokių 70 Hz, o pagal tai, kaip groja priekinė akustika kirtimą noriu daryti ties 80-90 Hz. Kiek pažaidęs su JBL SpeakerShop nusprendžiu bandyt tokį bandpass'o variantą: 35l/20l (tuning-55 Hz, sumažėja bendras prognozuojamas garso lygis, bet visas grafikas pasislenka dešinėn).
Čia projektuojami rezultatai (geltonas - uždara, mėlynas - bandpass). Taip grojantį bandpass'ą, rodos, būtų galima sukirst su priekiu ~80-85 Hz. Tik, panašu, fazės prasme čia išlošiu ne tiek jau ir daug (remiantis šiuo straipsniu):
Noriu išbandyti kiek didesnę, nei rekomenduojamą uždarą (tikintis gilesnio, sodresnio grojimo), rekomenduojamą uždarą ir perskaičiuotą bandpass.
Planas toks: pasigaminti 35l uždarą, paklausyti. Tada sumažinti jos tūri (pridedant į vidų ko nors) iki 28l. Vėl paklausyti. Tada išimti viską iš vidaus (t.y. grąžinti iki 35l) ir ant viršaus prikonstruoti 20l fazikinę bandpass kamerą.
Quick and dirty:
Čia sukonstravau taip, kad norint iš uždaros padaryti bandpass tereikia užsukti viršutinį dangtį ant visos šios konstrukcijos:
Last edited by fingerprint; 2009-09-21 at 01:01 AM.
Bookmarks