Brig niekada nešnypštė.... net ir labiausiai nevykusi 2 versija.... Galios kriterijus pas tave taip pat įdomus - galios buvo tiek, kiek reikia kokybiškam muzikos klausymui, gatvių diskotekoms buvo kiti stiprintuvai, pvz Elektronika B1-01.
Ir šiaip galit atsipalaiduot, mažai kas realius Brigus čiupinėjo, nes jų Lietuvoj praktiškai nebuvo (sovietų sąjungos politika buvo tokia). Kadangi turėjau šiokį tokį ryšį su prekyba radio prekėmis, galėčiau teigti, kad pirmosios versijos Brig į Lietuvą pateko maksimum kelios dešimtys. Pirminė kaina buvo 600 rublių, tai daugiau nei 6000 LT konvertuojant pinigus pagal perkamąją galią. Antros versijos buvo daugiau, tačiau kai man reikėjo ~82 metus nupirkti kitam i-Klubui pora šių stiprintuvų, teko kreiptis į atitinkamas atitinkamus žmones ir atsidėkojant pirkti 7 rožes su metro ilgio kotaisDeja laisvoj prekyboj jų nebuvo niekada.
Lietuvoj buvo paplitę Elekronikos gamintos Brig replikos. Būtent jos šnypštė, nes ten buvo iš esmės Šušurino schema plius nevykęs aktyvinis tembrablokis, taip pat iš Radio žurnalo. Ši replika kainavo tarp 300 - 500 rublių ir šis šlamštelis suformavo lietuvaičių supratimą apie Brig....
Tai stiprintuvas turintis įdomią atsiradimo istoriją ir įdomią raidą. Man atrodo esu kažkada rašęs forume. Kaip tranzistorinis stiprintuvas jis gali drąsiai konkuruoti su dauguma savo klasės vakarietiškų analogų 1000 - 2000 USD kategorijoj.
Be to, jis puikiai tiuninguojasi, silpna vieta originalus tembrablokis, nes pagal pirminę idėją jis buvo suprojektuotas laikantis Hi-End standartų.

Deja laisvoj prekyboj jų nebuvo niekada.
Reply With Quote
Bookmarks