netyčia užmačiau skelbimą gal ką sudomins: http://www.skelbiu.lt/stiprintuvas-b...t-5970264.html
http://www.skelbiu.lt/parduodu-lempi...s-6004189.html
Last edited by omsonass; 2009-05-04 at 05:03 PM.
Supraskit pagaliau, kad ne visi stiprintuvai ant kurių yra užrašas Brig yra geri. Įdomus yra tik pirmos versijos su savo trumpu signalo keliu. Kitų versijų reiks smarkiai trumpinti keičiant konstrukciją. Pagal viską paveikslėlyje yra trečios versijos.
SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos
Prisegu nuotraukas kelias, mano stiprintuvo vidaus. Ant visų detalių 80 metai. Mikroshemų lyg tais ir nesimato jokių. Ant dviejų galinių tranzų yra rombai ant kitų dviejų nėra... Kondikus aš jau pakeitęs prieš kelis metus, bet į pačius pigiausius kinietiškus. Jeigu pasirodytų, jog čia gera versija, tai pakeisčiau į normalesnius kažkokius![]()
Čia pirma versija. Gal kiek keista, nes kiek pamenu įėjimų selektorius buvo keraminis.
Nežinau kiek esi pasiryžęs investuoti... Šiais laikais labai jau brangūs tokie darbai. Antra, šiais laikais jau praktiškai neįmanoma gauti gerus stiprintuve naudojamus tranzistorius (esači jau bus pavargę, silicio tranzistoriai jau tokie yra...), kondikus visus reikia mesti velniop, taip pat reikia mesti lauk garso reguliatorių, satyti kažkokį ALPS. Visus laidus keist į monolitą ir tt.
Dėl sportinio įdomumo, užklausiu autoriaus kokius tranzistorius jis naudojo originaliam prototipe. Kiek pamenu, tai buvo vakarietiški tranzistoriai ir germanio![]()
Negalima tiesiog pakeisti tranzus is silicio ir germani. Skiriasi rezimai.
Zeal without knowledge is a runaway horse.
Dėl tos investavimo sumos, tai viskas priklauso nuo rezultato. Pvz. Jei yra tikymė, kad atrestauravus jis gebėtų grot geriau nei nupirktas koks rimtesnis "maranzzz" iš aleksoto turgaus ar panašiai, tai galima būtų investuot (aišku net nelabai įsivaizduoju, kiek geros detalės kainuoja). Dar prisideda sportinis interesas. Pasikrapšyt irgi mėgstu tokiuose dalykuose. O dar kai pasakėt, kad jie nesimėto ant kiekvieno kampo tai iš viso smagu daryt būtųŠiaip tai turiu aš gerą stiprintuvą, bet vis tiek šitą jaučiu reiks kelt. Idomu būtų sužinot į kokius tranzus keist.
Bookmarks