Citata "Akademikas" rašė čia:
nu tada jus man pasakykit cia irgi tipo nesamoningai parašyta, yra mikruškę(ė) TDA7560. rašo kad wattu yra gal nemažai, tai ka irgi tiek netraukia jos?
Gerbiamas akademike. Aš mokslinio laipsnio neturiu, tačiau siūlau įdėmiau skaityti mikroschemų aprašymus. Taip Watt'ų ten prirašyta belekiek, tačiau kažkodėl su 0.07 % iškraipymų koeficientas pateiktas esant 15W prie 2 Om. Jeigu įdėmiau pastudijuosi gamintojo pateiktus grafikus ir užsiduosi dažnių diapazionu nuo 20 Hz iki 20 kHz, apkrovos varža 4 Om ir THD ne daugiau kaip 0.1 %, rasi, kad šios mikruškės galingumas sukasi apie 10W.
Beje, apskritai impulsinins galingumas EIAJ yra niekam neįdomus. Čia eilinis marketingo triukas. Man asmeniškai net RMS galingumas yra nulio vietoj, nes kalba eina apie galingumą kuris pasiekimas esant 10% signalo iškraipymam. Domina tik nominalus ir dinaminis galingumas esant ne didesniem iškraipymam kaip 0.1 %. Pagal tokius kriterijus, ši mikroschema turės 4x7-8 W o gal ir mažiau. Šiaip didžioji dauguma gamintojų yra šūdžiai, nes jie pateikia tik duomenis, kurie įdomūs skustagalviui ar automobilių mechanikui, o ne normaliam šiek tiek nusimanančiam žmogui.