Sveiki
Esu naujas sio forumo narys ir mielai pasikonsultuociau su zinovais
Kai viska pajungiau , taciau stiprintuvas neisijungia
Prisijungiau stirprintuva Magnat 1Kw , atvedziau specialu kabeli nuo akumo , GND laida prijungiau prie automobilio kebulo. prijungiau ir visus koloneliu laidus
Tik va neprijungiau REM laido nes tikliai nzn ir kur jis iseina is mages nzn ar jis tiksliai butinas ( gal tariamai stipriakas gali veikti ir be jo ? )
Kad ką nors įjungtum paprastai naudoji on/off mygtuką, taip? Stiprintuve rem laidas būtent atitinka tokio mygtuko funkciją, taigi nematau nieko keisto kodėl jis neįsijungia
Jei pas tave grotuvas nebe gamyklinis ir pajungtas per euro fiškę, tada bus lengviau. Laidai paprastai būna sužymėti, ant jų parašyti visi pavadinimai, vienas iš jų bus remote arba ant. remote. Jeigu pas tave jau ko nors priburta ir nifiga nieks neaišku iš kur ten tie laidai tada tau reikės multimetro su kuriuo labai greit rasi tai ko tau reikia
Aisku , kolkas pas mane senas magelis , nemaciau ten REM jungties.
Tai techniskai kalbant jei nepajungsi REM jungties , stipriakas neveiks ?
O tas melynas laidelis isena tiesiai is mago ar yra tarp laidu bloko , per kuri eina visi laidai i maga ?
NU radau ta REM ir pajungiau , taciau nk vistiek
Kaip nieko? Stiprintuvas visiškai nereaguoja?
multimetro tai neturiu , manau teks pabandyti su laidziuku nuo stipreko pagrindo ir REM atvesti
Sveiki, pažadinu seną temą, nes klausimas kaip tik tinka paskutiniam postui. Esu žalias naujokas šitame reikale, tai prašau nesijuokti. Situacija tokia, kad prasivedžiau visus laidus, t.y. pliusą nuo akumo, linijinius, minusą, remote. Viskas veikia, bet iskilo klausimas dėl remote. Euro "fyškėj" radau du mėlynus laidelius sujungtus į vieną kontaktą. Vienas iš jų nukeliauja į magą, o kitas laisvas. Tai tas kur nueina į magą, supratau, kad sužadina mago stipriaką, o laisvas man sužadins subo stipriaką. Įjungus magą stiprintuvas įsijungia, išjungus power lemputė užgęsta, bet pamatavus su multimetru subas visvien rodo 12 voltu. Ir dabar man neaišku, ar tas remote iš mago yra pastovus pliusas ar ne. Nes pagalvojus, tai tas 12V iš pliuso laido niekur nedingsta. O pagal power lemputę irgi nieko nenusprendžiu, nes ji neįsijungia jei pajungiu be remote. Klausimas paprastas- ar man reikia mygtuko pliuso laidui ar ne? Jei reikia, tai kokio?
Last edited by remotas; 2011-09-14 at 05:29 PM. Priežastis: sumaišiau žodį
Nežinau, man asmeniškai per painiai parašyta. Mago stipriakas tai čia kuris? subo stipriakas tai irgi, kuris? čia du atskiri išoriniai stirpintuvai kiek suprantu? tai kuriam lemputė dega, kuriam ne ir aplamai gerai būtų schema tos tavo euro fiškės ir laidų sujungimų schema, nes dar nemačiau kad euro fiškėj būtų du laidai ant vieno kontakto... gal per mažai visko mačiau
Aš pamaniau, kad pačiam mago viduj stiprintuvas yra Yra tik vienas stiprintuvas subui, jame užsidega lempute, kai įjungiu magą, pajungęs remote laidą į stiprintuve. išjungiu magą, užgėsta lemputė stiprintuve, bet visvien man stiprintuvas rodo 12V. Pajungiu stiprintuvą tik su pliusu ir minusu, be remote, lemputė nedega, bet rodo 12V. Klausimas, tai ar pajungus tą remote laidą, nebeturėtų rodyti multimetras 12V išjungus magą? Beje, stiprintuvas yra įmontuotas į subą.
žmogau, logiką pasitelk.
Nu, kad jau taip logiškai galvoji, tai papasakot gal malonėsi?
Remotas klausiai ar tau reike jungiklio.
Ne tau jo tikrai nereike tavo instalecije gera ir viskas taip turi but
Atkunk pliusą ir neberodys. O ant laido galo visada bus +12V, jei prijungta prie akumo. Remote skirtas stiprintuvui, o ne elektros kabeliui.
Bookmarks