Citata Black Scorpio rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Vat teko pamatyti viena tokį variantą ispildytą viename automobilyje per EASCA varžybas (iš karto pasakau, kad dėl miego trūkumo, skaudančios ir galvos neturėjau tą dieną klausos taigi nevykdžiau perklausų)

Principe buvo standartiškai naudojamas priešbosis durelėse, o ant panelės popieriniai plačiajuosčiai.
šeip man kažkaip rodosi, kad plačiajuostis kaip vienas garso šaltinis vietoj 2 (mid + tw) turėtų būti ir geriau grojantis ir paprasčiau išpildomas

Ką jūs kolegos apie tai manote? ar vistiek būtinas aukštadažnis? kokie būtų kiti plačiajuosčio panaudojimo automobilyje niuansai?

P.S. tikrai žinau kad yra forumiečių bandžiusių tokį variantą
Kiek žinau tokia idėja šovė į galvą man prieš kokius tris ar keturis metus.(Kiek vėliau Genesis inžinieriui ji taip pat šovė į galvą nes po kokių gerų metų kai viską pasidariau Hondoje atsirado Genesis dvijuostė su plačiajuosčiu).Laikiausi šitos sistemos įsikibęs ir tokią pasidariau ir naujesniame automobilyje.Kaip ir visos ji turėjo ir trūkumų ir pliusų.Dabar mano sistema trūkumų turi mažiau, nes ji trijuostė.
Plačiajuosčio dižiausia problema yra jo dideli gabaritai dėl ko praktiškai nėra šansų jį atsisukti į save.Tokiu būdu neturime gražių aukštų.Plius plačiajuosčio aukšti labai švelnūs ir pavelti.Kadangi tai garsiakalbis kaip minimum 10cm tai tenka jį montuoti arti stiklo ir tada neišvengiamai pasigauname atspindį kuris pasireiškia tarp 3khz-5,5khz kaip 8db ar daugiau smailas pikas.Net ir legendiniai Lowter turi tik "šūdinus" aukštus.Visi akcentai ten tik į vidutinius.Mano nuomone automobilyje plačiajuostis gali būti tik kaip geras vidutinių dažnių garsiakalbis prie kurio reikalingas bent jau Super tweeter.

Manau gali pabandyti kas gausis, nes visada gali lengvai pasidaryti iš tokios sistemos trijuostę.Gal tavo patirtis bus kitokia ir gali kitą kartą viskas gautis puikiai.Taigi žinome, kad labai daug kas priklauso nuo automobilio.